Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2020 21:58 - СЕМ за закриване след незаконния избор на шеф на БНР https://19min.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 191 Коментари: 0 Гласове:
0



СЕМ за закриване след незаконния избор на шеф на БНР image Свързани новини
  • image Балтаков: Приемете ме като гарант за редакционната независимост на БНР

    „Приемете ме като гарант - вътрешен и ...

  • Без необходимия стаж, Андон Балтаков стана
  • Резервният кандидат Балтаков няма стаж да
  • Силвия Великова пред СЕМ: Отстраниха ме по
Както 19 минути писа предварително, а СЕМ не го взе под внимание, избраният за генерален директор на БНР Андон Балтаков има две нарушения, които правят избора му нелегален. Той няма изрично посочения в закона стаж от 5 г. в радио, както и другия и също изрично посочен в закона като изискване стаж от 3 г. на ръководен пост. В добавка към това, има и фирма – също изрично забранено от закона. Последното беше основание Валерий Тодоров изобщо да не бъде допуснат до препитването и конкурса на финалния му етап.

Както 19 минути писа също предварително, Балтаков е резервният кандидат на кръга Цветанов, който чрез Нико Тупарев и неговите фирми управлява както СЕМ, така и националните медии. За източването през външните продукции и на телевизията, и на радиото вече текат разследвания от съответните органи – предаването на групировката Стани богат е христоматийният пример.

Вчера се разбраха и още интересни подробности около битието му. Оказва се, че той живее в къщата на друг от кандидатите за шеф на БНР, оглавявал радиото до лятото, и също принадлежащ към кръга на Цветанов – Тупарев – Александър Велев.

Става въпрос за престижен и доста скъп дом в Бояна, придобит в мандата му на държавен радиобос, който е деклариран пред КПКОНПИ само като терен – добър повод новият шеф на комисията Цацаров да разследва казуса. Той не беше единствената придобивка на Велев в мандата му в БНР – типично за хората на Цветанов, той си взе на смешна цена  не по-малко престижен и скъп апартамент в Лозенец. И за двата имота сме писали.
Интересно е, че преди Балтаков домашен съжител на Велев е била правилата застраховките на БНР дама, докато той е бил генерален директор. Ето така се харчат държавните пари.
Защо избраният генерален директор на държавното радио живее при бившия? Отговор на въпроса няма.

„Гениалният“ пиар ход на кръга Цветанов – Тупарев, явно визирани като заговорници лично от премиера при измисления казус със свалянето на Силвия Великова от микрофон, с назначаването на Балтаков цели да угоди на „протестърите“ като популярната водеща и на близкия до тях кръг Капитал. Съзвездието на обвиняемия Иво Прокопиев открай време, още от някои апетитни поръчки, работи в невероятен творчески синхрон с Цветанов. Достатъчно доказателство е пробутването на Пловдив с мръсни хватки и конфликти на интереси за европейска културна столица, след като София не даде да бъдат източени 76-те милиона, предвидени за града – домакин на инициативата. Поради провала на Пловдив, който 19 минути предизвести още с даването на титлата, Цветанов и Капитал се разделиха с подопечния си кмет Тотев – това чудо на природата, което прокуратурата странно защо напоследък позабрави. Парите обаче са пито- платено.

Откъм БНР възникна още един интересен въпрос към Балтаков: би ли бил така добър да предостави за експертиза на компетентните органи дипломата от престижен американски университет, за която претендира? Да не се окаже, че и с нея нещо не е наред?

Откъм парламента обаче депутати вече заявиха пред 19 минути, че най-вероятно е, при наличните доказателства за незаконния избор, той да бъде атакуван. Но не само като назначаване на Балтаков.

За пореден път органът СЕМ се оказва тотално непрофесионален, съвършено непригоден и очевидно – зависим от политически и корпоративни интереси, което дори не се опитва да прикрие. Но е за наша сметка – на данъкоплатците.

Неговата работа – веднъж на 3 години да избира генерални директори на БНТ и БНР, която върши за по 3 дни, спокойно може да се поеме от медийната комисия на пармамента. Която също не е претоварена. Тя спокойно би могла да изслушва кандидатите, да избира фаворит и той да бъде подлаган на гласуване в пленарната зала.

Мониторинговите функции на СЕМ, които се изразяват в глоби за Слави Трифонов и СКАТ, докато се пропускат съзнателно истински морални проблеми, създавани от риалити предавания на кръга на Тупарев например, спокойно могат да бъдат поети от няколко чиновници в КРС. Което ще спести милиони на данъкоплатците.

Анкета на 19 минути в парламента показа, че определено съществуват настроения за бърза промяна на закона, спестяваща много пари и нерви, както и останките от достойнство на медиите у нас.

Снимка: 24 часа



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703804
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031