Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2020 18:06 - Новият бос на БНР в още 2 закононарушения: гонете вече СЕМ https://19min.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 135 Коментари: 0 Гласове:
0



Новият бос на БНР в още 2 закононарушения: гонете вече СЕМ
image Свързани новини
  • image Ето я фирмата на шефа на БНР, промотиран от вицепремиера Захариева

    Новоизбраният шеф на БНР Андон Балтаков ...

  • СЕМ за закриване след незаконния избор на
  • Без необходимия стаж, Андон Балтаков стана

Изборът на новия шеф на БНР се оказва нелегитимен не само заради погазването на правото във връзка с липсващия му стаж, а също и на ръководен стаж, изисквани изрично от закона, както и наличната му действаща фирма. В същия член от закона, който в СЕМ явно са проспали, има още една забрана, която те категорично са погазили. Тя е за задължително местожителство на територията на страната. Андон Балтаков живее в САЩ от 20 години. Там е и собственик на действащо търговско дружество – вече ви показахме регистрацията на фирмата и радиобоса от щата Ню Джърси.
Оказва се също, че двойното гражданство на Андон Балтаков пречи той да има допуск до класифицирана информация, което пък е ... задължително изискване за заемания пост. Това е пето нарушение на закона и още една гаранция, че този избор ще падне в съда.
Всички тези обстоятелства са били известни, а по потвърдена наша информация включително и са обсъждани в СЕМ сред анекдотичните членове на Съвета за електронни медии.
Напомняме, че уж ЮРИСТКАТА Екатерина Захариева – вицепремиер с ресор Правна реформа, и външен министър по ирония на съдбата, лично е промотирала кандидата и го е наложила чрез члена на СЕМ Бетина Жотева. Припомняме, че двете бяха вкарани във властта от кръга на обвиняемите за сериозни гешефти с държавния дял в ЕВН Симеон Дянков и Иво Прокопиев.
Вероятно някои хора смятат за себе си, че стоят над законите, но имаме новина за тях – дописките в Капитал за някого не му служат автоматично за индулгенция, не отменят действащите правни норми в нашата страна и Съединените американски щати, нито оправдават нелегитимни решения на институции.
Трудно е да се намери причина Съветът за електронни медии да харчи 1,669 млн.лв. – толкова са записани в миналогодишния му бюджет като разходи, при положение, че скромната му практическа работа може да се извършва безплатно от ресорната Комисия в парламента. Проблемът даже не е толкова в потрошените напразно години наред – повече от 20, десетки милиони на данъкоплатците – повече, отколкото струва дори при 5-кратното си завишение Пернишки поток. А че вредите – материални и морални, които нанася т.нар. Орган, са огромни. За никого не е тайна и кому е единствено необходим въпросният Орган – на два приятелски кръга: Цветанов – Тупарев и Капитал, които имат влияние върху него. А оттам върху разпределянето на около 150 млн.лв. на данъкоплатците под формата на парите, които харчим всяка година за БНТ и БНР.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702417
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031