Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2020 18:27 - Снимка на Бойко Борисов с Борислава от заведение в Барселона взриви мрежата –– Станислава Стоянова: Ето така се лъже! http://www.budnaera.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 157 Коментари: 0 Гласове:
0



Снимка на Бойко Борисов с Борислава от заведение в Барселона взриви мрежата –– Станислава Стоянова: Ето така се лъже!  

image

Станислава Стоянова: Ето така се лъже!

image

Неизвестен засега потребител на социалната мрежа Фейсбук пусна снимка на Бойко Борисов с Борислава Йовчева с текст:

“Бойко Борисов вчера пред всички медии заяви, че не бил в Испания от поне 15 години, но тази снимка доказва точно обратното. Да това е Бойко Борисов преди две години и половина с Борислава на купон в Барселона.

Премиерът пак си беше с охраната, но на снимката не се виждат, по интресното обаче е, че след като никой не го разпозна в заведението и не поиска да си прави снимки с него, той помоли на няколко пъти хората да го снимат с любимата на сърцето му тогава.

Дали това, което твърдя е вярно, може лесно да се провери, само вземете летаталните планове на служебният му частен самолет и вижте съботите и неделите къде е бил преди две години и половина през месеците март, април, май.

Тогава ще ви стане ясно всичко. Дали има нещо Борисов в Барселона или няма.”

Станислава Стоянова: Ето така се лъже!

image

Скъпи приятели,
Ето така се лъже! Вземаш си една снимка, без да познаваш човека, пишеш си свободно съчинение, с ясното съзнание, че е пълна лъжа, стига да обслужва подобаващо целта и поръчителя!

Това написа във Фейсбук Станислава Стоянова, депутат от ГЕРБ.

В съвременната виртуална реалност, която определено улеснява комуникацията ни и създава условия за бърз достъп до всякакъв вид информация, обаче ни изправя пред едно ново изпитание - фалшивите новини. Те се превърнаха в основна заплаха не просто за политическия климат, а и за всяка една сфера на обществения живот, за отношенията в цялото общество.

Невероятно е и трудно да си обясним как обикновени лъжи, разпространявани от нелегитимни „информационни“ източници се превръщат в публична позиция.. Така стигнахме и до термина „пост-истина“, който се превърна в метафора на това цунами от информационни заблуди.

Авторите на фалшиви новини обикновено си служат с гръмки и шокиращи фрази, които влияят върху емоциите на човек. Те разчитат на това, че една лъжа повторена сто пъти, може така да изкриви общественото мнение, че тя да бъде възприета като истина. Всъщност точно това създава една паралелната реалност, която е ежедневно изпитание – да се преодоляват и преоценяват фалшивите новини, превръщащо се в белег за подготовката на всеки индивид да живее като социално същество.

Аз знам, че на това негативно явление може да се противодейства, чрез по-добрата информираност на обществото, но и вярвам, че истинските медии са онези, които разказват и споделят информация, позволяваща на хората да бъдат коректно осведомявани по актуалните теми, които осъзнават отговорностите на човешкото развитие и които защитават важните морални ценности.

 


Четете още на: http://www.budnaera.com/2007-01/2007-06-08_01.htm#ixzz6EhWPBQq0
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия
Follow us: EpohalniVremena on Facebook



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697220
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031