Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2020 18:51 - Аутопсията установи: Дончев не казва истината https://frognews.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 150 Коментари: 0 Гласове:
3



Аутопсията установи: Дончев не казва истината   image Урок по анатомия Източник: Худ. Рембранд По Нетфликс върви финландска крими поредица Bordertown. В един от епизодите според различни персонажи едно издирвано момиче приличало на проститутка, наркоманка, сексробиня и пр. Когато девойката е убита, аутопсията показва, че е девствена. Външността е подвела мнозина.

Същият случай в наше село… Томислав Дончев е вицепремиер и минава за мозъчния тръст на кабинета. Такава мълва се носи, а и често го виждаме на заседания на МС да се появява с черна чанта, сякаш отива на преговори в Дженерал Електрик...

Та Дончев заявява по една телевизия: Има ли съмнение по отношение на някой от висшата власт - той трябва да бъде отстранен.

Строг, но справедлив. Казаното е по повод зам.-министър Красимир Живков, който бе задържан от хората на Иван Гешев във връзка с вноса на боклуци.

 Има хора, които се връзват на сериозния вид и тренираната увереност на Дончев.

Ако той беше прав поне на 0,01% обаче, колегата му Влади Горанов вече щеше да е натрупал една казарма стаж в ареста.

И като стана дума за финансовия министър, нека споменем, че същото важи и за него. От трибуната на парламента в петък реди фантастични цифри за стотици проверки на хазартни фирми и упражняван от него железен контрол. Бре, ще си помисли някой, туй момче кога спи? Същински апостол. Истинската картина обаче е друга. НАП, която той ръководи пряко, е „пропуснала“ да събере над 10 милиарда от ДДС. Според самия Горанов фирми на Васил Божков са ощетили държавата с над 700 милиона без някой да „забележи“ 5 години. Близо 850 милиона са присвоени от китайско карго, по изчисления на ЕК, а Горанов отговаря и за митниците. Излиза, че и при Влади, както свойски го нарича Божков, положението е като с онази девойка от финландския сериал. Само че обратно.

 Ако вицето Дончев беше прав и министър Караниколов нямаше да е на свобода. Защото той отговаря за ББР, която се е превърнала в банка на неколцина олигарси и е наричана „банката на Пеевски“. Пак той прави всичко по силите си Пеевски да присвои завод „Дунарит“. Не казва също къде потънаха 500 милиона, които уж бяха за ремонт на язовири. Списъкът е дълъг, но дори тези съмнения не са ли достатъчни? Или не критериите на Дончев са други? А на премиера? Неведнъж сме чували да твърди същото.

 Уж сериозни хора, возят ги коли на НСО, гледат умно от екрана, а като ги сложиш на масата за „аутопсии“ – лъсва връзка с най-древната професия.

 Лъчезар Стоев


 



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19699996
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031