Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2020 18:49 - Тумби вдигат нов квартал на София! „Овча купел“ пропищя от незаконен катун – кметът на ДеБъ нехае и бяга от хората! http://onovini.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 245 Коментари: 0 Гласове:
1




Тумби вдигат нов квартал на София! „Овча купел“ пропищя от незаконен катун – кметът на ДеБъ нехае и бяга от хората! май 31, 2020  

image

 В истинска безизходица заради незаконен цигански катун са изпаднали хората от столичния квартал „Овча купел“. Тормозът е от години, а гражданите са оставени сами срещу циганското беззаконие. Насред квартала им расте от ден на ден цяла ромска махала, а кметът на района от „Демократична България“ нехае и се крие от избирателите си, пише ПИК. 

Шокиращото е, че потърпевшите години наред подават сигнали за незаконната къща, превърнала се в катун и растяща в цяла махала, но и до ден днешен тя не е премахната. Последното уверение от кметството на „Овча купел“ е дадено през декември 2019 г.. Тогава изтормозените хора са дали срок до април т.г. за премахване на катуна и изселването на живеещите незаконно там над 40 души, които с днешна дата надхвърлят 100 човека. 

„И до ден днешен нищо не е направено по въпроса. Тези четири месеца минаха, вече станаха пет, шестият чука на вратата, а нищо не е направено“, разказаха за бездействието на райкмета Ангел Стефанов, който е от листата на ДеБъ.

От инициативния комитет „Заедно за Овча купел“ на няколко пъти, докато тече четиримесечният срок, са искали среща с кмета или с някой от неговите служители. Всичките им опити обаче ударили на камък. Нещо повече – служители в райкметството се криели от изтормозените хора или се измъквали с някакви странни оправдания. 

В имота, където са се настанили незаконно ромите, има ток, има и няколко сателитни чинии. Няма вода, защото от „Софийска вода“ им врътнали кранчето заради неплатени сметки. От местното кметство им казали през септември м.г., че действително къщата е построена без документация и не са изпълнени условията на ЗУТ. Въпреки това, къщата, която вече се е разраснала до затворен комплекс, все още си седи на мястото. Към нея всеки ден ромите принаждат нови и нови незаконни бараки и скоро ще си осигурят цяла нова циганска махала насред европейска столица.  

„Постоянно се пристроява и надстроява. Палят се гуми, замърсява се въздухът, блокират улицата. Никой не може да ги контролира тези хора“, ожалват се от „Заедно за Овча купел“. 

Потърпевшите от многогодишния цигански тормоз и бездействието на районното кметство, са готови да пристъпят и към крайни мерки. Хората стягат протест под прозорците на укриващия се от тях кмет Ангел Стефанов. „Ще блокираме сградата“, канят се жителите на „Овча купел“. 

Незаконно самонастанилите се цигани също не стоят със скръстени ръце и правят всичко възможно катунът-комплекс да бъде узаконен. На няколко пъти там са забелязвани архитекти от фирма „НЕЛМАН“ ООД, която проектира и изпълнява строителен надзор. Нейни управители са Младен Младенов и архитект Ани Младенова. В „Овча купел“ се питат кой ги е насочил към нарушителите и по какъв начин може да се узакони нещо напълно незаконно. 

image

image

image

image

image

 

 

ПИК




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19796974
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930