Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2020 18:30 - Престъпленията срещу човечеството https://www.lentata.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 122 Коментари: 0 Гласове:
1



Престъпленията срещу човечеството България не може да признае престъпления срещу човечеството, по простата причина, че България никога не е била колониална страна. Напротив, самата България 500 години е била владяна от могъща и безмилостна империя, давайки многобройни свидни жертви. Уви, тази трагична част от българската история, не е обявена за несправедливост, камо ли за престъпление. image

Ирини Зикидис | 01/07/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Направи дарение за 5 лв. Направи дарение за 10 лв. Направи дарение за 20 лв. Направи дарение за 100 лв.

Вчера Фейсбук ме уведоми, че мой статус е докладван и премахнат за реч на омраза. И понеже все още не съм блокирана, а нахалство не ми липсва, възнамерявам да коментирам темата още веднъж, по-спокойно.

"Институциите на ЕС и държавите членки трябва официално да ПРИЗНАЯТ несправедливостите и ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО, извършени срещу чернокожи и цветнoкожи хора и роми, според Парламента, който определя робството като престъпление срещу човечеството."

Първо, България не може да признае престъпления срещу човечеството, по простата причина, че България никога не е била колониална страна. Напротив, самата България 500 години е била владяна от могъща и безмилостна империя, давайки многобройни свидни жертви. Уви, тази трагична част от българската история, не е обявена за несправедливост, камо ли за престъпление.

Второ, включването на ромите сред жертвите на белите опресори цели създаване на изкуствен конфликт и подпъхване на вина и на държавите от Източна Европа, които нямат колониално минало, и които винаги са опитвали да интегрират малцинствата си.

Трето, насаждането на КОЛЕКТИВНА и НАСЛЕДСТВЕНА вина в днешни поколения, които нямат никакво отношение към несправедливости, извършени преди стотици години, е престъпно. Едно е да обвиниш Германия в престъпления срещу човечеството неспосредствено след Втората Световна Война, друго е да стигматизираш днешните европейци за нещо, извършено от техни прадеди.

Четвърто, ще наблюдавам с интерес "бъдещите действия", които ще предприемат институциите на ЕС. Ако се окаже, че целта на приетата резлюция е широкото отваряне на вратите на Европа за ОЩЕ и ОЩЕ мигранти от Африка и Близкия Изток, значи сме свидетели на най-голямото престъпление срещу цивилизацията.

Пето, така формулиран текстът на тази резолюция е дълбоко несправедлив. Далеч по-добре щеше да звучи по подобен начин: "Институциите на ЕС и държавите членки заклеймяват ВСИЧКИ несправедливости и престъпления, извършени в миналото или настоящето срещу хора, на база тяхната раса или етнос, а робството на хора дефинира като престъпление срещу човечеството."

Айде, няма да споменавам майките.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19809127
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930