Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2020 22:37 - Не са пенсии, а геноцид! Грабеж и траурния марш за този народ https://svobodnoslovo.eu
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 135 Коментари: 0 Гласове:
1



Не са пенсии, а геноцид! Грабеж и траурния марш за този народ

02.07.2020 admin

  image   Унижението в България е начин на живот. Ако това е живот, де… Социалният министър, който всъщност е погребалният министър Сачева обикаля тв студиата, разцъфнала като магнолия в двора на Боса. Навсякъде се хвали, как властта увеличила с 6,7% пенсиите.

Над 2 млн възрастни българи щели да се облажат от тази правителствена добрина. Средната пенсия и тази година ще остане около 420 лева.

По всички показатели, свързани с пенсиите сме на последно място на Балканите и Европа. Не само в ЕС – сред всички! В Косово и Албания средната пенсия е по-висока от тези у нас.

 

Че сме на дъното го знаем отдавна. Че не сме мръднали нито на йота откакто ГЕРБ е на власт – също е известно. Десет години вече.

Но магнолията Сачева грее и ни убеждава каква невероятна загриженост проявява управлението. И те искали да дадат повече, но нямало пари.

Ами спрете да крадете!

Сачева не казва нищо за корупцията, която изтезава българите от години. За унижението да не говорим – то отдавна не се брои. Трябва да сме им благодарни дори. Защото въобще ни разрешават да шаваме и да дишаме. С маски – без маски, с маски – без маски…

Тези, а и предишни управляващи, които ни се изредиха, случиха на овчи народ. Няма друг такъв! Навсякъде другаде биха изритали тази пасмина отдавна.

Нагли,

крадливи,

лъжци,

циници,

подли,

коварни,

зли,

коравосърдечни,

алчни,

лицемери,

прости,

неуки,

брутални,

надменни,

отмъстителни,

жестоки,

неблагодарни…

Пропускаме ли нещо?

Спрете да крадете, бе, шибаняци! Простата сметка показва, че ако корупцията намалее само с 30%, средната пенсия ще скочи поне с 200 лева отгоре. Обяснете на родителите си, на бабите и дядовците си. Защото ако не се крадеше толкова, можеше поне 1 милион от заминалите да са тук сега. А да сте чули синдикален бос да говори за корупцията? Няма и да чуете. Сит на гладния не вярва.

Но българинът не мисли за това и не излиза да налага виновните за дереджето му с тояги и камъни. Научиха го да си трае и да хитрее на дребно. Да гепи два чувала царевица от съседа, да вари тайно ракия и да се прави на болен за допълнителни 20 лева. После в селото се появява човекът с каскета и почва да обяснява, че може да бори не само осем джуджета, но и десет малки негърчета дори… За разбойниците не споменава – свои хора са. Някъде към обед избръмчава джипа с групата по лъскане имиджа на властта, а подире им търчат мисирките с микрофоните.

Представете си тази картина и кажете: има ли по-красива страна от България? Ня-ма. Красива, но населена… И по-загубени, и по-излъгани от българите няма.

Шопеновия траурен марш, а не „Мила Родино“ кънти в главите ни

https://frognews.bg/




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19708752
Постинги: 44673
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031