Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2020 16:52 - CIVI: Спираме да работим, униформени нахлуха с оръжия и ни взеха компютрите https://petel.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 106 Коментари: 0 Гласове:
2



CIVI: Спираме да работим, униформени нахлуха с оръжия и ни взеха компютрите 31.07.2020 / 18:23 2
image  

 

Кадър Фейсбук

Приятели, с огромно съжаление и разочарование, ние от екипа на социалната мрежа на активното и отговорно гражданско общество Civi, Ви съобщаваме, че вследствие на мащабна и потресаваща злоупотреба с власт, незаконни и безпрецедентни действия на прокуратурата и Иван Гешев, платформата, която помагаше на над 250 000 граждани да подават сигнали за нередности в градска среда, спира да работи на територията на България, пишат от CIVI във Фейсбук.

 

 

На 25 април в офиса на Civi нахлуха над 30 въоръжени и маскирани служители на МВР, прокуратурата и ДАНС и изтръгнаха всички компютъри и сървъри като цялата техника беше влачена по земята в чували за смет.

Без съдебно разпореждане или каквото и да е правно основание, социалната мрежа Civi беше конфискувана и унищожена, а основателите и създатели на Civi Мартин Димитров и Лиляна Деянова бяха повалени на земята и арестувани. Припомняме ви, че Лиляна и Мартин са част от завърналите се от чужбина млади и енергични български предприемачи, които за създаването на Civi получиха най-високия държавен приз за обществени заслуги - наградата “Джон Атанасов”, а Мартин е припознат и сред най-успешните българи под 30 години от сп. “Форбс”.

За две години заедно с Вас през Civi бяха подадени стотици хиляди сигнали и разрешени десетки хиляди от тях, с което показахме, че ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА.

Осъждаме действията на прокуратурата като безпрецедентно унищожаване на социална мрежа и грубо посегателство върху конституционните права и свободи на българското общество.

Определянето на нашите създатели като “обществено опасни” и затварянето им в арест със строг тъмничен режим по напълно измислени обвинения е недвусмислено послание към всички млади и образовани хора, че България смята умните за опасни и че шумните и активни могат да бъдат размазани.

Когато едно общество се управлява от силова групировка, инструменти като Civi са безсилни и безполезни.

По тази причина преустановяваме дейността си в България.

Благодарим на всички, които не останаха безучастни и на онези, които и днес се борят за свободата и за демократичните права.
 

image

Приятели, с огромно съжаление и разочарование, ние от екипа на социалната мрежа на активното и отговорно гражданско общество Civi, Ви съобщаваме, че вследствие на мащабна и потресаваща злоупотреба с власт, незаконни и безпрецедентни действия на прокуратурата и Иван Гешев, платформата, която помагаше на над 250 000 граждани да подават сигнали за нередности в градска среда, спира да работи на територията на България.

На 25 април в офиса на Civi нахлуха над 30 въоръжени и маскир...

 

 



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19834272
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930