Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2020 19:05 - USA топ журналистът Джеф Стайн кратко и ясно: Бойко Борисов е мафиот. Страх ме е да дойда в България https://narod.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1145 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Скандали USA топ журналистът Джеф Стайн кратко и ясно: Бойко Борисов е мафиот. Страх ме е да дойда в България imageот admin на 16.08.2020 0 786 Споделете

Бойко Борисов е бизнес партньор и бивш съратник на някои от най-големите мафиоти в България. Това стряскащо изказване идва от авторитетния американски журналист Джеф Стайн.  

Той публикува пълна със скандални факти статия в американското списание „Кънгрешънъл куотърли“, като се позовава на поверителен доклад за оценка на риска в България, поръчан от швейцарска банка, която впоследствие се отказала да инвестира у нас. 

Анализът е направен от американски и европейски топ следователи, изводите им съвпадали и с проучвания, правени за ЕС. Стайн говори за връзките на Борисов с Пашата, Маджо, Алексей Петров и др.

Narod.bg припомня, че това се случва през далечната 2007 г., когато Бойко Борисов все още е само кандидат за премиер.

Докладът подсказва, че по време на 4-годишната си работа във вътрешното министерство от 2001-2005 г. Борисов е използвал служебното си положение, за да управлява официалната корупция, така че свързани с гангстерите лица да премахват своите конкуренти от подземния свят.

“След като Бойко Борисов бе назначен за главен секретар на МВР през 2001 г., имаше голям брой убийства в гангстерски стил на лица, идентифицирани с криминални групировки в България”, се казва в доклада, цитиран от списанието.

“Нито едно от тези убийства не бе разкрито. Много разследвания, както се говори, водени от Борисов, са били закривани без резултат или обяснение”, твърди поверителният доклад.

В него са публикувани детайли за връзките на частната охранителна фирма на Борисов ИПОН, и както се говори, близките отношения с престъпната групировка СИК. “Борисов има документирана история за бизнес връзки с лица, за които се предполага, че са босове на организираната престъпност в България”, се казва в доклада, който включва детайлни профили на заподозрени престъпни съдружници на Борисов и 28 “неразкрити убийства” под негов надзор.

image

По време на Борисовото управление като топ полицай само дребни бандити без значение са изправяни пред правосъдието, докато неговите бивши бизнес партньори процъфтяват, а техните съперници систематично биват избивани”, твърди докладът, позовавайки се на широко разпространени от българските медии сведения.

Реклама

Разследващите от името на банката са стигнали до заключение, че връзките на Борисов с гангстери, за които се говори, трябва да дадат основание за “извънредна предпазливост от страна на американските полицейски служби, които отговарят за връзките и информационния обмен с България”.

CQ цитира бивш високопоставен шеф във ФБР, който изразил съжаление, че администрацията на Буш е приела България и съответно Борисов като съюзник в борбата срещу тероризма.

Още тогава, вместо да се заемат с подобаващо разследване, МВР и прокуратурата широко си затварят очите и отминават публикацията и самия доклад.

image

Самият Борисов пък нарече публикацията „100% лъжа“. Интересното е обаче, че не пожела и да съди Стайн, тъй като нямал пари за адвокати, нито време да се занимава.

Вместо това, Бойко покани на свои разноски у нас Джеф Стайн, за да се запознаел на място с обстановката, както и да чуел конкретни отговори на въпросите си.

Стайн веднага го отряза, като обяви, че това е чиста корупция – да приемеш някой да ти плаща билетите.

„Не съм убеден, че Борисов може да гарантира сигурността ми след толкова убийства у вас. Нищо не искам от него, нито билет, нито нещо друго“, каза още журналистът.

Джеф Стайн е дългогодишен редактор и разследващ репортер, специализиран по въпросите на американското разузнаване, отбрана и външна политика. През септември 2002 г. той става основател на „Кънгрешънъл куотърли – вътрешна сигурност“ (CQ Homeland Security), където е публикувана статията за Бойко Борисов с твърденията, че той е свързан с българската мафия.

CQ Homeland Security е интернет сайт на „Кънгрешънъл куотърли“ – може би най-авторитетното списание за политическия живот във върховете на властта във Вашингтон.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19823095
Постинги: 45039
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930