Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2020 17:49 - ПРОКУРОР БЕЦОВА И ЛИЧНИЯ И „ПРИНОС“ В НАКАЗАТЕЛНОТО ПРАВО. ТЕЖКО КОМПРОМЕТИРАНЕ НА ПРОФЕСИЯТА И ЛИПСА НА ПРОФЕСИОНАЛНО ДОСТОЙНСТВО http://afera.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 98 Коментари: 0 Гласове:
1



ПРОКУРОР БЕЦОВА И ЛИЧНИЯ И „ПРИНОС“ В НАКАЗАТЕЛНОТО ПРАВО. ТЕЖКО КОМПРОМЕТИРАНЕ НА ПРОФЕСИЯТА И ЛИПСА НА ПРОФЕСИОНАЛНО ДОСТОЙНСТВО

image

АФЕРА:

ПРОКУРОР БЕЦОВА, ПОИСКАЙ СИ, ДРАГА, ПАЧКИ С ЕВРО, БОКО ТИКВАТА ЩЕ ТИ ДАДЕ! НЕ СТЕСНЯЙСЯ!

===

Големи са откритията на спецпрокуратурата, следвана плътно от Софийска градска прокуратура, а след тях припка и се мъчи да не изостане и Районна прокуратура – София. Да се чудиш ново право ли създават или още не са научили старото.

Правното острие Бецова скромно премълчава защо иска да знае истински ли са кюлчетата и парите. Това не е за проверка твърденията на Божков, че е давал крупни подкупи, защото Гешев лично ни уведоми, че „проверката“ за това се прави по едно от многобройните дела срещу Божков.  А ние вярваме на Гешев, защото той никога не лъже. Е, може и да се позачуди човек нерде Ямбол, нерде Стамбул – т.е. защо не се разследва по отделно дело, а се „вързва“ с други дела за други престъпления, но когато Гешев говори простите юристи са длъжни да мълчат и да си водят записки.

Та за г-жа прокурор Бецова говорим и за нейния личен принос в областта на наказателното право.

Да предположим, че ГМР натовари пари и кюлчета в едни дисаги и лично ги занесе при нея и се окаже, че са истински. Какво ще прави тя тогава – ще разследва ББ, но за какво престъпление? Вече разбрахме, че връзка на това имане с данни за получени от Божков подкупи няма да се търси, защото това уж се проверява по друго дело.

А ако са фалшификати пак са оцапани нещата, защото за такова нещо има друг текст от НК, а наказанието и за това престъпление е твърде тежко.

Понеже изпитвам огромно уважение към нестандартния маниер на работа на Бецова, искам да споделя с нея две неща:

– Никога не са изготвяни фалшификати на купюри от 500 евро, защото реално нямат място в паричния оборот и само луд ще се опита да пробута фалшификати с такъв номинал. Ако беше проявила някакъв интерес какво „произвеждат“ печатниците за фалшиви евро, щеше да разбере, че преимушествено се изготвят банкноти по 50 евро и по-рядко – по 100 евро. И това е така, защото рискът да се вкарат в оборот е значително по-малък.

– От пръв поглед е видно, че в чекмеджето и отгоре на пачките има поне 3 банкноти с различни серии и номера, докато при фалшификатите те ще съвпадат абсолютно. При това лесно ще се провери, че това са реално съществуващи и вече описани още в банката купюри.

Чудя се дали Бецова и компания смятат, че Гешев е вечен и не се ли притесняват, че може да дойде време да отговарят за безобразията си.

Нямат ли поне наченки на някакво професионална достойнство и осъзнават ли, че даже и колегите им прокурори от т.нар. провинция са искрено възмутени от начина, по който излагат и тежко компрометират професията им.

Не се ли замислят, че демонстративното неспазване на законите и позорният слугинаж може да доведат до това прокуратурата да бъде изхвърлена от съдебната система и да излети в изпълнителната власт, която така предано обслужва. А това в България ще доведе до тотално смачкване на институцията.

Но за Гешевтурата мисленето категорично не е силната й страна.

NON BIS IN IDEM




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19803552
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930