Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2020 17:28 - Защо Н. Младенов не става за премиер? https://19min.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 345 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Защо Н. Младенов не става за премиер? image


Патриотите, които настояват за задължителна казарма в Конституцията, ще бъде много трудно да обяснят, ако биха приели премиер на страната да стане първият военен министър в нашата история, който не е служил в армията - Николай Младенов. През последната седмица медиите на властта ни го набиват, заедно със социалните мрежи, с неговите постове на всякакви теми. Най-трогателният беше посветен на неговата съпруга.

Но никой не е забравил как един български министър в християнска страна направи първия танц на своята сватба не с булката си, а с приятел, като танцът беше еврейски ритуален. И това не е само символ на едно или друго. Има и политическо значение. Което съвсем ще отреже без друго твърде дефицитната международна подкрепа за този кабинет.

Като пратеник на ООН в Близкия Изток Младенов си позволи явно да заеме едната от страните в конфликта - израелската, поради което при този генерален секретар на световната организация акциите му паднаха под нулата.

И не стигат дописките в близкия до правителството вестник Ретро как Младенов бил приел мюсюлманството и станал шиит - течението в исляма, чиято главна изповядваща държава е Иран, който пък вчера стана за пореден път мишена на Майк Помпео при специалното му посещение в Съвета за сигурност на ООН. Още повече, както казва приятел на Николай Младенов, това с приемането на мюсюлманството даже не е вярно.

Затова пък всички в света не са забравили, че докато беше външен министър, Младенов организира в хотела на бащата на Валентин Златев в Правец среща на ислямските терористи - сунити, които бяха част от Ислямска държава, когато тя е опита да овладее, за щастие безуспешно, Сирия и Ирак. След срещата избухнаха няколко международни скандала, съпътствани с разследвания на журналисти и служби от много страни, които потвърдиха, че България - и то българските държавни заводи - търгуват нелегално с оръжие с тези групировки, обявени от цял свят за терористични.

За сините Младенов е ренегат, тъй като те го създадоха, направиха го депутат, а той обърна табелата и отиде в ГЕРБ. Оставяме настрана битовизмите, с които са запомнили габровеца, за когото винаги ще напомнят, че баща му е служител на ДС. Последното го прави ренегат и за червените. Бил е тяхно момче, държавата му е платила обучението в престижни училища. После го поел Сорос и...

Младенов винаги е бил чужд и за ГЕРБ, където никога не е бил приет, защото никога не е участвал реално във вътрешнопартийния живот, а само си е осигурил високоплатени служби на гърба на активистите.

Нито протестиращите, нито подкрепящите кабинета харесват този човек с неясна идентификация по никое основно определящо човека понятие.

Така че на фокуса с премиер, който да изглежда като служебен, а да бъде дирижиран от собствения си кум Бойко Борисов - това си е роднинство, по-близко от Кръстника на Влади Горанов, просто няма кой да повярва.

Не сме толкова прости!

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19805877
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930