Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2020 18:30 - КАК ДА СИ ИЗБЕРЕМ ПОЛИТИК? С ЕДИН ВЪПРОС: „ДОСТОЕН ЛИ Е?” И ЕДИН ОТГОВОР: „ДОСТОЕН!” https://svobodnoslovo.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 676 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
КАК ДА СИ ИЗБЕРЕМ ПОЛИТИК? С ЕДИН ВЪПРОС: „ДОСТОЕН ЛИ Е?” И ЕДИН ОТГОВОР: „ДОСТОЕН!”

25.08.2020 admin

  image    

Отвратени, възмутени и примирени, българите вече не вярваме на никого. На политиците, които ни доказаха, че долна граница за безчестието и предателството няма. Стоим настрани и неразбиращо гледаме това, което ни се случва.
А истината е, че изборът е наш!
Защото ние със собствениците си ръце даваме властта и издигаме нависоко тези, които си вярват, че могат да оправят държавата, а всъщност целта им е да оправят себе си.
Спомням си смътно, че в Средновековието имаше ритуал, когато перовете трябва да изберат крал. И единственият въпрос е: „Достоен ли е?”. И ако отговорът е: „Недостоен”, се търси друг.
Този въпрос да си зададем още в момента, в който нов политик се появи на хоризонта. Затворете очи и тогава се заслушайте в думите, лишени от цветното на предизборните плакати и концертите на наетите певачки.

Достоен ли е за България? Достоен ли е за да води? Достоен ли е за делото на Левски?

 

На много ще прозвучи наивно, но в новия политик аз търся качествата на рицар: Рицарските заповеди – да бъдеш вярващ християнин, да пазиш църквата и Евангелието, да защитаваш слабите, да обичаш родината, да си мъжествен в битката, да се подчиняваш и да бъдеш верен на народа си, да казваш истината и да държиш на думата си, да си щедър, да се бориш против злото и да защитаваш доброто и т. н.

Какъв трябва да бъде новият български политик?

Да бъде българин – етнически. Съжалявам! Но тук е държавата на българите. И само българин може да обича родината си, без да има конфликт. И без да има друг майчин език. Кръвта вода не става.

Смел – за да се изправи срещу враговете на народа си, да не отстъпва на по-силните, да не се подчинява на външни фактори, да се ръководи само от едно – интересът на България. Да е готов да даде животът си за България! Да не се пречупва никога, когато се налага да я защити.

Верен – да държи на думата си, никога да не я престъпва, да не лъже, да не прикрива истината от народа си, да спазва правилото: „Бог, България, семейство!”, като най-важните приоритети в живота си. Да го води веруюто „България над всичко!”.

Да бъде християнин – и то не християнин на ритуалите, а християнин в сърцето си. Дори да не ходи постоянно на църква и да не ходи с кръстче на врата, което да натрапва открито. Да има християнски добродетели и най-важното – страх от Бога, страх от това, че Бог вижда в сърцето му, страх от лъжата, от лицемерието, от гордостта.

Да бъде почтен – да не лъже българите, да постъпва достойно, да не краде и да не предава интересите на тези, които са му се доверили.

Много качества….почти няма български политик с такива.
Как да познаем достойният?

Чуйте какво говори с ума си, не с ушите си. Премахнете клишетата, премахнете безсмислените думи и оставете същността. В какво вярва? Какво иска? Каква идеология има?

Вижте как действа. В началото беше словото, но то се потвърждава от действията. Вижте къде е бил, кого е подкрепил, кого е предал, с какви хора се е заобиколил. Недостойните и посредствените винаги се обграждат с хора като тях. Само интелигентен и достоен човек има силата около него да бъдат хора, които го превъзхождат или могат да го засенчат. Защото всеки се издига заедно с хората около него. И по подбора им личи как ще управлява държавата. Защото низшите духом не обичат сянката на по-силните от тях.

Възпитан ли е? Възпитанието е важно не само в личния живот. Възпитанието да се отнасяш добре с хората, да се извиниш, да помолиш за прошка, да знаеш как да се държиш….първите седем години не прощават на никого и винаги си личат. От това ще разберете какви ценности има новият политик.

Преценете психическото му състояние. Дали не е прихванал заразната болест на политиците „мания за величие”. Дали не си вярва, че той е Спасителят? Дали вместо да работи за България, работи за изграждане на собствения си пиедестал?

Погледнете как се облича и държи. Ако до вчера е смятал за фешън да излиза по анцуг, с дебели ланци на врата и да яде шкембе – чорба с чесън преди среща с избиратели – това не е вашият човек. Защото „народен” човек е заблуда, втълпена ни от комунистите. Политиката е наука, изкуство, знание, стил и класа. Не може да се прави от хора, хванати от игрището, докато ядат филия с мас! Защото целият прогрес на България е правен от хора с класа, възпитание и интелигентност. Съжалявам, но това е грубата истина! Всеки трябва да прецени за какво става.

И винаги, винаги когато тръгваме след един политик, когато гласуваме, трябва да си зададем въпросът: ДОСТОЕН ЛИ Е ЗА БЪЛГАРИЯ?

Елена Гунчева
25 август 2018




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19832030
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930