Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2020 18:26 - ВЛАСТИТЕ ТРЯБВА ДА ЛОКАЛИЗИРАТ ТОЧНОТО МЯСТО НА БИТКАТА ПРИ АХЕЛОЙ, ЗА ДА ПРОСЛАВЯТ БЪЛГАРИЯ И ДА ПРИВЛИЧАТ ТУРИСТИЧЕСКИ ПОТОЦИ Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 126 Коментари: 0 Гласове:
2



ВЛАСТИТЕ ТРЯБВА ДА ЛОКАЛИЗИРАТ ТОЧНОТО МЯСТО НА БИТКАТА ПРИ АХЕЛОЙ, ЗА ДА ПРОСЛАВЯТ БЪЛГАРИЯ И ДА ПРИВЛИЧАТ ТУРИСТИЧЕСКИ ПОТОЦИ Автор: shtaparov

23.08 11:29



ВЛАСТИТЕ ТРЯБВА ДА ЛОКАЛИЗИРАТ ТОЧНОТО МЯСТО НА БИТКАТА ПРИ АХЕЛОЙ, ЗА ДА ПРОСЛАВЯТ БЪЛГАРИЯ И ДА ПРИВЛИЧАТ ТУРИСТИЧЕСКИ ПОТОЦИ


   Европа от години издирва местата на най-прочутите си битки,за да получи интересна информация и да привлича туристически потоци. Много такива места вече са открити- битката на римски легиони срещу германски племена в Тевтобургската гора (9-та г. от н.е.),битката на англичани и французи при Креси (1346 г.), битката при Аженкур (1415 г.), битката при Таутън (1461 г.) в английската гражданска война и пр.

1. Битка в Тевтобургската гора (9-та г. сл. Хр.)- локализирана е в днешната местност Калкрийзе (Долна Саксония),а разкопките още продължават (historynakratko.blogspot.com/2016/08/blog-post_74.html):

                   image



                 image

2. Битка при Креси (1346 г.)- мястото й вече се знае с абсолютна точност (кликни за да увеличиш):

      image

3. Битка при Таутън (1461 г.)- кликни за да увеличиш:

      image

  Кампанията за намиране точните места на великите европейски битки продължава и археолозите знаят как се прави това. България трябва да последва този пример,а на наша земя има какво да се открие:

1. Битка при Абритус или днешния Разград (251 г.),в която римски императори се сражават срещу готите,но предателство им носи тежко поражение. Нейното място впрочем вече е локализирано благодарение на това,че Германия си е присвоила готите и още ги смята за "германци" (bntnews.bg/bg/a/ptuvane-v-minaloto-arkheolozi-otkrikha-grad-abritus):

                  image

2. Битка при р. Вит (447 г.). Там Хуните разбиват римляните и убиват пълководеца на тяхната армия,а на следната година отнемат големи римски земи между Белград и Свищов,в които се настаняват несъмнено завърнали се от дълго изгнание Българи (кликни за да увеличиш):

image

  Източноевропейските "исторически" школи енергично отричат Хунската победа и я превръщат в римска,макар самите римляни да пишат че тогава са били победени,а след нея Хуните опустошили Балканския п-в до Адриатика и Термопилите. Това изопачаване на историческата истина прави несъмнено с една важна цел- да не се появят апетити за разкриване мястото на тази битка а антропологичния анализ на намерените скелети да покаже,че в нея не е участвал нито един монголоид!

3. Битката при Онгъла (680 г.). Нейното място днес е в чужда територия но България трябва да я локализира съвсем точно,та с антропологичен и генетичен анализ на намерените скелети да докаже,че между участниците в нея не е имало нито един азиатец или монголоид!

4. Битка при Маркели (792 г.). Там всъщност е имало две битки (756 и 792 г.) но втората е по-важна,понеже Българите нанасят на "Византия" съкрушителен разгром и я изваждат от "играта" за цяло поление.

5. Великата битка между Крум и Никифор (811 г.). Нейното място също е локализирано но не от археолози,а от патриоти-ентусиасти и се оказва,че не се е провела във Върбишкия проход а в Снежинския,който е много по-близо до Плиска (elitsa-dimova-rozeta.com/en/post/nikifor-e-zagubil-glavata-si-v-snezhinskiya-a-ne-v-v-v-rbishkiya-prohod)- кликни за да увеличиш:

     image

      image
      image

6. Битка при Ахелой (917 г.)- променя съдбините на Европа и света защото ако не беше нашата победа,България можеше да изчезне от картата и от нея да не остане дори спомен. Ако се бе случило това,"Византия" щеше да отслаби източните си граници заради западните както става през XI век,а ислямът да стигне до Европа далеч преди появата на турците.

7. Битка при Ключ (1014 г.)- място за поклонение пред паметта на велики герои като Самуил,Гаврил Радомир и невероятните им воини които не отстъпили след това инцидентно поражение,а почти веднага прекършили острието на "византийската" атака и превърнали победата й в бягство.

8. Битка при Клокотница (1230 г.),благодарение на която България си връща лидерските позиции в Източна Европа,а границите й опират в 5 морета (добре ме чухте- в пет а не в три)!

9. Битка при Русокастро (1332 г.)- България за пореден път нанася победен удар на "Византия".

10. Битка при Чамурли (1413 г.). В нея Българският цар Константин II Асен (1397-1422 г.) избрал правилната страна и си върнал доста от земите,които Баязид по-рано бил поробил,а Българското царство оцеляло още 15 години. В тази международна битка взели участие армии от поне 5 държави но нейното място не може да бъде точно установено,понеже от 66 години е под водите на яз. Искър.

  Точното място на великата битка при Ахелой например може да бъде намерено така,както това се прави на Запад,а после да се направят изводи за нейните истински мащаби. Нашият уважаван приятел Иван Симеонов (leonleonovpom2.blog.bgживее наблизо и може да подеме инициатива за откриване на точното място и издигане на голям паметник в чест на великата победа,който да стане сборно място за ежегодни летни събори на Българската патриотична общественост. За целта може да бъдат привлечени европейски средства,с чиято помощ да се подпомогне културно-историческото развитие на Бургаския регион. На място може да бъде издигнат параклис и малък музей,който да показва на посетителите артефакти от битката заедно с възстановки на откритите шлемове,бойни доспехи и автентично въоръжение на военачалниците,за което до момента почти нищо не се знае.

  Не бива да забравяме обаче,че 
участниците в битката са били десетки хиляди което означава,че бойното поле е било дълго с километри и ще има артефакти както на едно място,така и на второ и на трето,и на четвърто и на пето. Затова ще е сложен логистичен проблем да се сглоби цялата картина в нейния автентичен вид- сложен но не и непосилен! Касае се само за добра воля,понеже вложените средства ще се възвърнат многократно в зависимост от начина,по който подходим към културно-историческата и просветно-патриотичната стойност на онова,което ще направим в бъдеще.

  
У нас има сенчести вражи структури,които са заинтересовани това да не се случва  и над 70 години обслужват главните си цели: да не се дават на Българите НИКАКВИ поводи за национална гордост,те да бъдат разделяни на "пра"-Българи,автохтони и "славяни",а Българското културноисторическо наследство да бъде обявено за "славянско". Тюрколозите и скритите зад тях тъмни сили например са част от тези структури и те не искат да бъдат открити скелети на Симеонови воини,чийто генетичен и антропологичен анализ да покаже,че между Българите не е имало нито един азиатец или монголоид! Българските власти обаче трябва да ги открият и изследват без да слушат повече тези компрометирани псевдоисторици,чиито азиатски теории работят твърдо против нас и не обслужват историческата истина,а САМО егоистичните стремежи на панславизма и македонизма!



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19802431
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930