Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2020 17:32 - Вижте какви далавери се вихрят в любимото ловно стопанство на Бойко Борисов! Нямало връзка между ГЕРБ и ДПС ли? https://narod.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 355 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вижте какви далавери се вихрят в любимото ловно стопанство на Бойко Борисов! Нямало връзка между ГЕРБ и ДПС ли? imageот admin на 31.08.2020 0 1,906 Споделете

image

Нова далавера с любимото ловно стопанство на Бойко Борисов!  Ловен парк продаде изгодно имот на фирма – длъжник на шефа в горското. В същото време „Паламара“ е наемател на помещение, чийто собственик пак има голям паричен дълг към добрия приятел на премиера Бейзат Яхя.

Как лесничеят на Бойко Бейзат Яха дерибейства в Шумен и защо ГЕРБ пита ДПС за всяко назначение Narod.bg писа още в началото на юли, прочетете повече ТУК.

Ето и подробностите около новата далавера:

Шефът на УС на Североизточното държавно предприятие, под чиято шапка е „Паламара“, известно като любимото ловно стопанство на Бойко Борисов, е декларирал гигантско лично вземане от същата фирма, която преди няколко месеца се сдоби изключително изгодно с внушителен имот от ловния парк в шуменското с. Венец. В имуществената декларация за 2019 г. на Бейзат Яхя е отбелязана сумата 162 800 лв., която фирмата „Еколес Венец“ ЕООД му дължи на основание договор за паричен заем. Това е дружеството, което придоби от „Паламара“ парцел от 12 дка, върху който са построени три масивни сгради с обща площ 842 кв. м, за скромната сума от 83 200 лв., съобщава в. „Сега“.

Яхя и собственикът на „Еколес Венец“ Бейзат Феим са функционери на ДПС в региона. Има и куп съмнения, които витаят около търга за продажбата на апетитния имот в с. Венец. На първо място, оценителят Симеон Бънков, който определи първоначална цена на парцела от 81 300 лв., е пряко свързан с Бейзат Яхя. И двамата са в управата на сдружението „Ловно-рибарско дружество „Паламара“. Освен това в организацията е и синът на Яхя – Илтер Бейзатов Садъков.

Печелившата фирма „Еколес Венец“ пък владее въпросния имот от 5 г. преди да го купи на търга през май. През 2015 г. тя сключва 10-годишен договор за наем с ловно стопанство „Паламара“ за същия терен със сградите в с. „Венец“. Дружеството многократно печели търгове на горското в Шумен за добив на дървесина. Любопитно е още, че „Еколес Венец“ първоначално е регистрирана в жилище в блок на ул. „Кирил и Методий“ в с. Венец, като в същата сграда е регистрирана и фирмата на сина на Яхя – „Ил Бе Са“ ЕООД.

Колегите от в. „Сега“ опитаха да научат как е било взето решението за провеждане на търга за имота на „Паламара“, като изпратиха искане по Закона за достъп до обществена информация за протокола от заседанието на Североизточното държавно предприятие – Шумен (СИДП), когато е гласувана продажбата. Именно Бейзат Яхя е председател на управителния съвет на горското, който е дал съгласието си. Оттам обаче отказаха да предоставят документа с безумния аргумент, че в него се съдържали решения и по други въпроси – сякаш дейността на държавното предприятие е секретна. Вместо това отговориха, че теренът със сградите се продава, защото не се използва за нуждите на „Паламара“.

Странно е, че докато ловното предприятие иска да се отърве от недвижимата си собственост, сключва 15-годишен договор за наем на 321 кв. м помещение в с. Венец, чийто собственик е функционер на движението на Доган. 

Реклама

Наемодателят – фирмата „Б-НАС“ ЕООД се притежава от Назиф Ахмед Сейфула, дългогодишен член на ДПС. Неотдавна шефът в горското Бейзат Яхя продава на „Б-НАС“ пристройка в същата сграда, която „Паламара“ наема.

Справка в имуществената декларация на Яхя показа, че и тази фирма заедно с физическото лице са в негов дълг. Дружеството „Б-НАС“ дължи на Бейзат Яхя 45 700 лв., а Назиф Сейфула лично му дължи 107 000 лв. 

На практика се получава така – от една страна, ловно стопанство „Паламара“ продава изгодно имот на дружество, което има да дава пари на шефа в горското с право на глас в продажбата. От друга страна ловното предприятие наема за нуждите си друг имот, но и този път от човек, от когото Бейзат Яхя има вземане.

Narod.bg припомня, че ловното стопанство „Паламара“ и местната община са любимо място за отдих на премиера Бойко Борисов от години. Министър-председателят почива в ловния парк, стопанисван от Валентин Златев, докато беше на обиколка в Североизточна България, за да инспектира строителството на магистрала „Хемус“. Очевидец твърди, че на 24 и 25 април премиерът, придружаван от охрана на НСО, е отсядал в „Паламара“, където е бил домакинстван от Бейзат Яхя. На въпрос от „Сега“ дали това отговаря на истината, Борисов отговори единствено: „Не. Отдавна не ловувам“. От СДП-Шумен не пожелаха да кажат дали премиерът е посещавал хижите.

Narod.bg публикува и уникални снимки от ловната дружинка на Борисов. Може да ги видите ТУК.

image

През годините премиерът е показал, че ловният парк и с. Венец не са му чужди. През 2014 г. беше заснет по време на събор с конни надбягвания и народни борби в селото да седи до настоящия шеф в Горското Бейзат Яхя и бизнесмена Валентин Златев. Поводът за събитието тогава беше обрязването на двамата внуци на Яхя.

image

Припомняме, че през 2013 г. избухна скандал, след като стана ясно, че военни хеликоптери на няколко пъти са били използвани като въздушни таксита за представители на Министерския съвет. Според справката на военните на 15, 17 и 18 септември 2011 г. хеликоптерите са извършили три полета до района на Шумен. Крайната точка е била държавното ловно стопанство „Паламара“.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19705714
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031