Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2020 21:24 - Падение: Панайот Рейзи лапа на аванта при Румен Козела https://lupa.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 128 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.09.2020 21:30


Падение: Панайот Рейзи лапа на аванта при Румен Козела  

 Септември 2020   

image image

*"НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД" Е МАНТРА ЗА ГЛУПАЦИТЕ,КОИТО ПЛАЩАТ МАСРАФА НА ЛАПАЩИТЕ БЕЗ ПАРИ! ИМА МНОГО ТАКИВА МАНТРИ,А ВИЕ СИ ВеРВАЙТЕ Н.М.

Подсъдимият екс кмет на Созопол Панайот Рейзи намери начин на монетизира услугите, които е правил на свои хора по време на дългото си управление. Настоящият общински съветник е редовен клиент на супер скъпя ресторант „Boca Grande” в луксозния комплекс „Блу бей”, собственост на добре облечения бизнесмен от върховете на ВИС Румен Атанасов, познат повече с цветистия си прякор Козела, съобщи читател на Lupa.bg.

image

„Панайот Василев Рейзи е чест посетител на ресторанта, прочут с екзотичната си кухня и космическите цени. Вечеря за четирима, например, гарнирана с няколко питиета, минава хилядарка. Интересното е, че Рейзи е ВИП клиент и не плаща стотинка за лапането”, чуди се нашият читател.

image

Ресторантът на Румен Козела в Созопол е любимо място на политици, бизнесмени, спортисти, актьори и редови мутри. Тук еднакво добре се чувстват пернишките Котараци, актьорът Димитър Рачков, Ни Ло и нейният любим Ники Михайлов, близкият до премиера Александър Сталийски и жена му Вили Сечкова, депутати от всички парламентарни групи, барабар с Панайот Рейзи.

image

Март миналата година прокуратурата обвини бившия управник на Созопол за източване на 2 млн. лв. от общинския бюджет, но на местните избори през есента на 2019 г. той беше избран за общински съветник. Той остави общината с големи задължения – 35 млн. лв., а сега пак ни управлява като общински съветник, казват протестиращи.

image

Собственикът на комплекс „Блу бей” - пловдивчанинът Румен Анастасов, е сред знаковите лица на българския преход и първоначалното натрупване на капитали. Слуховете свързват началото на бизнеса му с ъндърграунда. Във времето бизнесменът с прякор Козела е сочен като еднакво близък и с тарторите на силовите групировки като боса на ВИС Георги Илиев, и с онези, които трябваше да громят организираната престъпност.

Румен Анастасов е сред най-проспериращите предприемачи, чиито инвестиционни интереси отдавна надхвърлят границите на Пловдив. Той е сред първите пловдивчани, нагазили сериозно в хазартния бизнес. Още в средата на 90-те години навлиза в хотелиерството и строителството. Името му се свързва с редица големи сделки в имотния бранш както под тепетата, така и по Черноморието.

Румен Козела днес контролира цяла бизнес империя, а състоянието му се оценява на над 100 млн. Той контролира и управлява няколко дружества, в чиито активи са няколко хотела, най-големият от които е "Алба" в Слънчев бряг.

Най-голямата фирма в групата е "Радис груп". Тя е основана още през 1994 година. Чрез нея Анастасов се явява съсобственик в над 10 други фирми с различен предмет на дейност - от търговия, през строителство, до посреднически услуги и управление на развлекателни бизнеси. В годините фирмата прави редица успешни сделки в имотния сектор. За управлението на почти всеки придобит обект Анастасов създава дъщерни дружества.

image

Босът от ВИС Румен Козела е сред проспериращите хотелиери

„Саза Тур” е сред основните фирми, управляващи хотелите на Румен Анастасов. Под нейната шапка работят 5 знакови обекта - два от веригата Best Western (бившият Експо Хотел в столицата и този до Летище София), „Алба” на Слънчев бряг, бившият хотел „България” на центъра на Пловдив (сега „Star Hotel - Plovdiv”) и „Blu Bay” в Созопол.

Освен сериозни интереси в хотелиерския бранш Румен Анастасов прави мащабни инвестиции и в редица други строителни проекти. Негова е една от най-модерните офис сгради в столицата - „Blu Offices”, намираща се на бул. „Брюксел”. Според брокерите това е една от най-търсените локации от бизнеса в София. Друга мащабна инвестиция е „Royal Business Center” на улица „Белград” в Пловдив.

Повечето от инвестициите в строителството Анастасов прави чрез „Саза Тур”. Това дружество в съдружие с братята Кисьови изгради жилищния комплекс „Елит” в ЖР „Тракия”, както и бизнес сградата в бившата Водна палата.

„Саза Тур” работи и като агенция. Чрез нея Румен Анастасов от години изкупува недвижими имоти в моменти, когато пазарът е в стагнация, които впоследствие препродава с добри печалби, когато търсенето расте. Само със „Саза Тур” бизнесменът е работодател на над 130 души. Оборотите на дружеството непрекъснато растат, като от 3,6 млн. лева през 2015 г. достигат до 9,5 млн. през 2017-а. Многомилионни приходи имат и другите фирми на Анастасов -„Брюксел 2014”, „Ем Си Инвест” и „Инвеста Пропъртис”.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19809104
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930