Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2020 17:15 - Албена Белянова: Криенето на Борисов зад женски поли няма да го спаси https://svobodnoslovo.eu
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 77 Коментари: 0 Гласове:
1



Албена Белянова: Криенето на Борисов зад женски поли няма да го спаси

09.09.2020 admin

  image   66 SHARES ShareTweet

O sancta simplicitas!* Гласът на Бойко Борисов – министър-председател на Република България: „Просто Цвета да каже „Аз съм проста кърджалийска п**ка и не мога да права разлика между „масово изтребление“ и „геноцид“. Съобразете се с моята простотия“ и така!“

Много дълго време ни бе налагано съобразяване с несъобразимото! Кой нормален човек, какъвто и стоик да е, може да преглътне обидата председател на Народното събрание да е лице, изричащо:

 

„Борисов преобрази България и вече има пътища.“

„Е, то Пекин е във Виетнам.“

„Една провалила се партия, която за да бъде на власт търпя година и половина протести – затворен парламент. Всички ние си спомняме как минавахме през загражденията. Спомняме си, само вчера беше три години откакто „белия автобус“ беше тук и ги спасяваше. За какво говорите господа лицемери, да вие сключихте сделка с дявола, за да останете на власт. Нима не си спомняте какво се случваше тук?“

„През 1908 г. възкръсва второто българско царство.“

„Едно зло ходи из България и то присъства почти всекидневно в новините. То присъства с обезкуражаваща честота във всекидневието ни и това е насилието над жени и деца.“

„Главно „Б“ и главно „Д“, Boris Bonev! БрекзиД във варианта на Борис Джонсън! В една дума инициалите на Борис Джонсън и напускането на Великобритания. Това е вярната дума, а не Брекзит, защото без Борис Джонсън, той би бил невъзможен! Предложих малко повече символизъм!“

„Жените в службите за сигурност не са допуснати по нечие благоволение или не влизат през задния вход.“

„Жената е като пакетче чай – не се знае колко е силна, докато не я пуснеш в гореща вода.“

Не! Не е смешно! Обидно е! Срамно е! Унизително е!

Криенето на Борисов зад женски поли няма да го спаси. Не, Борисов не предизвиква съжаление. „Женските поли“, зад които се и крие напоследък, добавят нови съчки към разгорелия се огън на недоволството на нормалните. Няма как да предизвикат умиление и омекотяване на мутренския облик на управлението тези, на които народът плаща, а те работят срещу него. Дори да са жени.

Цецка Цачева – майката на нацията, подала оставка като правосъден министър заради скандала „Апартаментгейт“ и снимаща се с „няк’ви баби“.

Ирена Соколова – бивш областен управител на Перник, арестувана по време на акцията на прокуратурата заради водната криза в Перник: „И аз разбрах, че слънцето би могло да свети и да е топло, дори ако не е изградено от въглерод, както е в момента, а ако освен ядрото навсякъде е заобиколено от банани.“

Диана Йорданова –  член на Комисията за финансов надзор (месечна заплата около 18 000 лв.),  станала известна като „депутатката Ви Ай Ай“.

Мария Филипова – бивш председател на Държавната комисия по хазарта и настоящ член на Комисията за финансов надзор (месечна заплата около 18 000 лв.)  – „девойката“ получила ценни указания и пропуснала да събере такси от хазартна дейност в размер достатъчен да бъде построена детската болница.

Севдалина Арнаудова –  бивш ръководител на правителствената пресслужба, посещавала ежемесечно офиса на Васил Божков, за да му отказва.

Теменужка Петкова – министър на енергетиката (месечна заплата около 6 000 лв.), „дал и взел“ студения резерв на ТЕЦ „Варна“, хвалеща се с „постижението“ наложена  глоба от ЕК в размер на 77 млн. евро, оптимист за проекта „АЕЦ Белене“, въпреки разкритите от нея през 2013 г. „далавери по „Белене“.

Ана Джумалиева – председател на Комисията за защита от дисриминация (месечна заплата около 11 000 лв.), защитаваща  правата на премиера и правителството, а не на дискриминираните.

Десислава Ахладова – министър на правосъдието, благодаряща за оказаното й удоволствие с избирането й за министър.

И още, и още…

Не, благодаря!

Мадлин Олбрайт казва: „Има едно специално място в ада за жени, които не подкрепят други жени.“ . Коя от „женските поли“ на Борисов подкрепи майките на деца с увреждания, медицинските сестри, пострадалите от насилие жени, самотните майки? Никоя. Коя защити достойнството си? Коя се противопостави на полицейското и институционалното насилие? Никоя. Бездействието нанася вреди. Легитимацията на недостойното поведение, на простотията, на войнстващата некомпетентност нанася вреди.

На какво ли място отиват жени, които вредят на други жени?

*О, свещена простота. — възклицание, произнесено от Ян Хус на кладата, когато вижда една старица да добавя и своя сноп съчки към разгарящия се огън.

Адвокат Албена Белянова за Фрог нюз




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703284
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031