Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2020 18:09 - СКАНДАЛ! Кметица на Цв. Цв. опъва чадър над горската мафия https://otupor.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 107 Коментари: 0 Гласове:
1



СКАНДАЛ! Кметица на Цв. Цв. опъва чадър над горската мафия

09 сеп., 2020 | Политика | 0 |

image

Близката до Цветан Цветанов кметица на Тетевен Мадлена Бояджиева два мандата пази многобройните нарушения и незаконната сеч в Тетевен и Рибарица. В продължение на пет години, въпреки десетките публикации в различни медии, престъпленията на горската мафия в района на Тетевен и Рибарица продължават с пълна сила.

За никого не е тайна, че за да се разпищоли безнаказано, на мафията й е нужен политически чадър. Такъв е и случаят в Тетевен, където близката на Цветан Цветанов кметица – Мадлена Бояджиева, е разпънала мощен политически навес над най-големите бандити в района, показа разследване на NBOX.

image
  •  

Резлтатите от управлението на д-р Мадлен…..

Поголовната сеч „до голо” не безпокои нито една държавна институция, като общинската структура, която отговаря за горите в Община Тетевен начело с инж. Цветомир Симеонов. За абсолютно никого в града не е тайна, че с незаконната сеч в района се занимават приближените до него местни фирми – ЕТ „Севин Миленов – Марусия Миленова“, „Захир“ ЕООД, „Харвест индъстрийс“ ЕООД, „Иви 2008“ ЕООД, „Валд Иберг“ ЕООД, „ ИИВ МАД ЛЕС“ ЕООД и „Рибарски лес“ ООД.

Това са единствените компании, които се допускат до участие в общинските търгове за продажба на дървесина, като за благодарност всяка една фирма се отчита на инж. Цветомир Симеонов с между 5 и 10 лв на всеки кубик дървесина, пише и сайтът vestnik.eu.

Местните дори твърдят, че фирмите ЕТ „Севин Миленов – Марусия Миленова“, „Захир“ ЕООД са собственост на Цветомир Симеонов, но проверката показа, че официално зад тях стоят поставени лица. Именно точно тези две компании печелят и най-добрите и близки обекти за добив на дървесина в цялата Община Тетевен.

image
  •    

…вече са са видими дори от космоса 

След като приключат със сечта, фирмите и техните собственици оставят пътищата в окаяно състояние. Няма да е лошо министър Емил Димитров – Ревизоро вместо да обикаля Рила и да обяснява как много скоро цялата държава ще изпадне във водна криза, да се вдигне и да посети и Тетевенския Балкан.

Няма да е лошо и премиерът Бойко Борисов да запали джипката и вместо да обикаля по магистралите, за да си бъбри с работниците, да отиде да види в какво е превърнала неговата кметица един от най-красивите райони в страната ни!

Задължително е и главният прокурор Иван Гешев, който не спира да обяснява как бори мафията, да отиде в Тетевен, за да се убеди лично лично как мафията си има своя държава.

Няма да е лошо управляващите да видят с очите си как камионите на тези фирми се товарят с дървесина лично по нареждане на инж. Симеонов, а неговите служители пускат билети за значително по-малки количества от официално обявените. С машинацията, освен че се спестяват дължимите такси на държавата от кубиците превозен материал, се обезлесяват и горите на България за сметка на шепа тарикати, които правят пачки на гърба на държавата.

Всъщност, плачевната ситуацията в тази част на милата ни Родина не е тайна за абсолютно никой, освен за държавата. Не е тайна, че същият инж. Цветомир Симеонов чрез фирмите си, без да има това право, извършва и маркирането на насажденията в общинските гори, като прибира парите за себе си.

Ще доживеем ли разследване, съд и присъди за разбойниците с резачки в ръце и техните закрилници в общините?

Източник: Lupa.bg




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19837338
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930