Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2020 21:31 - БЪЛГАРИТЕ НА БОЛГ И БРЕМ УБИЛИ МАКЕДОНСКИ ЦАР И ОКУПИРАЛИ МАКЕДОНИЯ 44 ГОДИНИ СЛЕД АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 368 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 10.09.2020 23:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
БЪЛГАРИТЕ НА БОЛГ И БРЕМ УБИЛИ МАКЕДОНСКИ ЦАР И ОКУПИРАЛИ МАКЕДОНИЯ 44 ГОДИНИ СЛЕД АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ Автор: shtaparov
БЪЛГАРИТЕ НА БОЛГ И БРЕМ УБИЛИ МАКЕДОНСКИ ЦАР И ОКУПИРАЛИ МАКЕДОНИЯ 44 ГОДИНИ СЛЕД АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ

                   (кликни върху изображенията,които искаш да увеличиш)


   Малко хора знаят,че царете БОЛГ и БРЕМ не са измислени от Паисий ни от древния Зографски историк,а са реално съществували водачи и владетели. У нас е писано отдавна но малко хора са прочели че цар БОЛГ е реална историческа личност,живяла в края на IV-началото на III век пр. Христа (http://sparotok.blog.bg/politika/2012/03/18/car-bolg-i-bylgarite.923313):
      image

  Първият Български извор,който споменава царете БОЛГ и БРЕМ е Зографската история:

image

  Тя е обявена за късен документ от 60-те години на XVIII век,на който е направен препис в 1785 г. Ще оспоря това становище обаче с аргумента,че никой стар летописец не е преписвал нови ръкописи без да има специална поръчка а по правило са преписвани само такива,които са вече остарели и захабени до такава степен,че има опасност да се разрушат. Затова смятам,че най-стария оригинал на Зографската история е бил на поне 4 века,когато е преписан по същите съображения т.е.- той вероятно е бил част от Симеоновия сборник или някоя друга книга от същото време,която е преписана веднъж през ХIV-ти и още веднъж- през XVIII-ти век.

  На това сведение не бях обърнал нужното внимание по обясними причини но проучвайки Келтската връзка на Българите,която се оказа възлова и повече от несъмнена изведнъж стигнах до Келтските царе БОЛГ и БРЕН,които превзели почти цяла Македония и убили македонския цар Птолемей Керавън (281-279 г. пр. Хр.):
      image

      image
 
  Ето още сведения за тези събития (кликни за да увеличиш):
      image

      image

  След като убиват македонския цар,Келтите на Болг окупират почти цяла Македония,половината Гърция и големи части от Тракия. Атаката на Болг (Болгиус) е подпомогната от вожда Бренус (Брем),чието име се обяснява с Българската дума БРАН (Война,Сражение):

      image

  Тези събития причинили династична криза в Македония,която дотогава владеела Тракия и Гърция,а след удара на Келтите много Тракийски територии се освободили от нейното владичество:

      image

   Набързо се изредили няколко владетели с почти непознати за нас имена,което сериозно отслабило държавата:

image

      image
 
  Това довело до откъсването на големи територии,в една от които Келтите си направили държава със столица ТЮЛЕ ( = ДУЛЕ,ТУЛОВО),а техните племена се установили измежду Тракийските и частично се смесили с тях. Съвременна карта показва съвсем схематично и не много вярно маршрута на Келтите (Гали) в Македония и Тракия:

image

   В хода на кампанията вождът БРЕМ (БРЕНУС) е убит,но Болг остава непобеден а по-нататъшната му съдба е неизвестна. На Запад има хипотеза,че той се е върнал обратно а Келтските племена,водени от него са получили имената БОЛГИ и БЕЛГИ от прославеното му име. В такъв случай името БЪЛГАРИ (БОЛГАРИ) означава БОЛГ-АРИ (Ората на Болг, Хората на цар Болг):
      image

  У нас има две други хипотези,които не са по-малко възможни от първата:

1. Версия на Павел Серафимов (Спароток). Според нея цар БОЛГ е получил името си от племето което предвождал. Ако тя е вярна мога да направя извод.че БЪЛГАРИТЕ са онези БОЛГИ,които тръгнали на изток заедно с него и останали да живеят в Ариана (древна Тракия),заради което добили името БОЛГ-АРИ (Болгите от Ариана).

2. Версия на Ангел Ангелов (Щапаров Младши). Според нея цар Болг е останал в Тракия и основал Келтското царство със столица ТЮЛЕ (ДУЛЕ) в нашата днешна територия. Той станал пръв негов владетел преди КАВАР (КУВЕР, КУБЕР),но не сякъл монети като него или ако е сякъл,те още не са открити. Царуването му явно приключило скоро след това,но делата му се прославили а името му идва от древен етноним,създаден на Балканите под името БРИГИ (БЛЪГИ).

  Този етноним претърпял известни промени в течение на времето,но връзката му с Балканите се хваща от съвпадението на голям брой Келтски (Белгийски) имена с Палеопонтийските лични имена,които се откриват в Микенските таблички от преди Троянската война. Те изчезват в над 90% от Балканите след гръцкото нашествие,за да се появят масирано в Галия от което следва че повечето БЕЛГИ (БЕЛАЗГИ),наричани още БЕЛАГРИ (БЕЛГРИ,БЕЛГАРИ) са прогонени от Балканите и се установили в земите на днешните държави Белгия,Франция,Ирландия и Англия.
      image

  Затова в ирландските саги се казва че БОЛГИТЕ (Фир Болг, БЕЛГИ),чиито царе носели невертоятните Български имена Мортаг, Угаин, Боян, Ган (Гане), Гостен (Гостун), Дела (Дельо) и пр. идват в Британия от древна Тракия,прогонени от притесненията на гърците (кликни за да увеличиш):
      image
      image

  Според друго проучване част от Келтите (Гали) идват на Балканите от Централния масив в земите на днешна Франция,който тогава носел знаковото име КЕМЕН (КАМЕН,КАМЪК) или другояче казано- ИМЕН (ИМЕОН).:

      image

   Не са без значение летописите на Страбон,според които при Рождеството на Христос повечето БЕЛГИ са обитавали Панония- едно знаково за Атиловите и Куберовите Българи място. Така нещата се навързват особено като знаем,че в описанието на Преслав цар Симеон е представен с торква на врата,а този обичай е описван на Запад като типично Келтски. Българските езически храмове,строени по план от два вписани квадрата дословно повтарят плана на Келтските,зороатсрийски и някои Тракийски храмове а езикън на древните Келти очевидно не е бил ирландски и шотландсти,понеже прилича много повече на Български. Значителен брой Келтски лични имена повтарят владетелските имена от "Първото" Българско царство,в Англия има стотици Български лични имена,а употребата на гайди и на "Ъ" под ударение е характерно както за България,така и за нероманизованите наследници на древните Келти.

  Затова Паисий,Спиридон и авторът на Зографската история са имали право да опишат цар Бог като Българин,което личи добре от железните аргументи на Спароток:

      image

  Според всичко,което се каза дотук,Белгийският цар Болг несъмнено е Българин а славата,с която се покрили водените от него племена вероятно е довела до лека промяна в техния етноним,след която от БЕЛГИ те станали БЕЛГ-АРИ (БЕЛГИТЕ от АРИАНА т.е.- Тракийските Белги). Това не изключва вероятността името им да значи БОЛГ-ОРА (Хората на цар БОЛГ, Белгите на БОЛГ),а техния етноним е свързан и с името на Бога (БОГ = БОЛГ),при което БОГА или БАГА е БАГХА (Бакхус) и БЯГА (Бягащия Бог)- Хермесова еманация на Дионис.

  В резултат на този славен успех Българите приели,че родината на Александър Велики им е дадена свише- затова много от тях останали в нея още тогава. След идването на римските легиони много Българи останали в Тракия,Дакия и Панония (Банат) но повечето избягали към Азовско море и Кавказ,за да не робуват на никого. А тези непреклонни воини ,които убили наследника на Александър освободили от гръцко иго големи територии на Балканите и спечелили такава слава,че от нея се породили думите "СЛОВЕНИ" и "СЛАВЯНИ",доколкото е коректно да ги употребяваме в този им вид. Това не убягнало на вниманието на старите наши историци които пишат,че дедите ни воювали с македонски царе и като ги побеждавали,взимали данък от тях а славата,с която се покрили страховитите Български воини им спечелила прозвището СЛАВЕНИ (ПРОСЛАВЕНИ, СЛАВНИ)!


Из коментарите:
10. leonleonovpom2 - Германтигър, има много доказателства, в топонимите например!
09.09 21:45 Пирин- Пиринеи
Ебро- Хеброс
Бургас- Бургос
Гайдата в Галисия, а има и Галиция, освен ,че е като нашата се нарича гаита!
За тези се сещам, но има и много други
И в момента се сещам за нещо пикантно- плюе Ами дъжд на френски е плюИ
Коренът на Българите е тракийски! За никой народ не може да се твърди ,че е идентичен с някой древен народ, но фактът ,че последните изследвания потвърждават Балканския ни произход , е красноречив И никакви източници не са в състояние да го оборят
Този източник, ако е от точна наука, ще се провери и ще се реши , как да се подходи към него Но в история, манипулирана по много параграфи, най- вече при преписи, как да го провериш? А че в историята има манипулации ,това и най- наивният го знае!

16. shtaparov - Пирин- ПиринеиЕбро- Хеброс...
09.09 22:56 leonleonovpom2 написа: Пирин- Пиринеи
Ебро- Хеброс
Бургас- Бургос
Гайдата в Галисия, а има и Галиция, освен ,че е като нашата се нарича гаита!
За тези се сещам, но има и много други
И в момента се сещам за нещо пикантно- плюе Ами дъжд на френски е плюИ
Коренът на Българите е тракийски! За никой народ не може да се твърди ,че е идентичен с някой древен народ, но фактът ,че последните изследвания потвърждават Балканския ни произход , е красноречив И никакви източници не са в състояние да го оборят
Този източник, ако е от точна наука, ще се провери и ще се реши , как да се подходи към него Но в история, манипулирана по много параграфи, най- вече при преписи, как да го провериш? А че в историята има манипулации ,това и най- наивният го знае!
Има и други доказателства,още по-фрапантни. Някои Келти обичали да пият вино от черепите на убити врагове- така направили с главата на един разбит римски пълководец например,имам точна запаметена информация по въпроса! Планът на Келтските храмове съвпада на 100% с плана,по който са правени "пра"-Българските. Торквите на Келтските царе са трудно различими от древно-Българските но малко хора знаят,че у нас са намерени не една или две,а няколко десетки древно-Български торкви и ако Германът беше в час щеше веднага да усети,че това съвпадение няма как да е случайно. Добре е да ми каже все пак кои други царе освен Българските (в това число някои Тракийски) и Келтските са носели торкви- римските или гръцките,египетските или асирийските,персийските или китайските,израелските или руските,сръбските или германските,негърските или ацтекските??!!

Той подценява това което му казвам,но аз не говоря напразно: торквата била свещен знак за високоблагородно положение на носещите я единствено у Келти,Българи и някои повлияни от тях Тракийски племена! Лично аз разполагам с множество снимки на по-тънки или по-дебели Български сребърни торкви от Историческия музей,датирани между IX и XIV век: ако "пра"-Българските лични имена с Келтски произход и тези торкви не са доказателство,значи за него светът е изтъкан САМО от лъжи, включително древните германи и самия Гьоте дoри! А той не знае още,че наши учени още миналия век се учудвали на нещо странно: повечето "пра"-Български лични имена имат ясни Келтски паралели,а Келтското племе БОИ,чието име се извежда от нашата дума БОЙ изповядвало зороастризма,точно като част от Българите! ...

 



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19707434
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031