Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2020 18:44 - ГЕРБ+ДПС искат Дума - сърцето на БСП, чрез Гестапото https://19min.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 147 Коментари: 0 Гласове:
1



ГЕРБ+ДПС искат Дума - сърцето на БСП, чрез Гестапото image

          Бившият временен началник на отдел в ДС Димитър Иванов - Гестапото, който веднъж фалира вестник Дума - сърцето на БСП, се готви отново да стане негов издател, а депутатско място от БСП се обещава на спътницата му Светлана Шаренкова, на чийто път, напомнящ по драматизъм книгата Съдба на куртизанка, разказваме отделно - от искането за бутането на Паметника на съветската армия като общински съветник на СДС преди 27,5 г. до наши дни, сме посветили отделен художествено - творчески опус. Странно е, че червената партия забрави за 90-ия рожден ден на създателя на Дума и съхранител на БСП Стефан Продев (във вторник 15.09 е неговата поредна годишнина). Явно е забравила и думите му за червените мобифони, на които не трябва да се оставя неговото дело и Партията.

Когато ги произнесе, той имаше предвид точно Иванов - Гестапото, по онова време вицепрезидент на Мултигруп - фирмената империя на ДС, захранваща ДПС - именно другият вицепрезидент на групировката изплати хидроинженерския хонорар на Доган.

С какво се занимаваше фирмата, управлявана от ДС-кадъра Арес като част от холдинга, освен с доста скандалната по онова време търговия на петрол, от която в хазната се отчиташе минимум - с внос на ТУРСКИ автомобили. И с интересно източване на държавния фонд 1300 г. България с шеф Шаренкова - според официалния доклад на финансовия контрол - 564 494 нови лв., отклонени без
документи към фирми от съзвездието на Иванов. Включително най-вече на датите на 11-14 февруари 1997 г. - седмицата след сдаването на мандата от БСП на 4 февруари и преди застъпването на служебния кабинет на Софиянски.

 ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК!

Разтресени от проверките по времето на Костов обаче, създателите на Генералското движение се окопитват с падането му и правят 2 удара при идването на Царя - посредничество при продажбата на Топлофикация - Русе на руска фирма, след което се оказват първи русофили, а с числото на милионната комисионна в зелено са наясно всички в БСП, и признатото от движението ходатайстване пред Симеон бодигардът му Бойко Борисов да стане главен секретар на МВР. Ама вестник Дума фалира с издател Иванов същата година? Това няма значение за приятелския кръг. Със своя ВЕАС Европа той завлече в следващите години с огромни суми всички други издатели у нас!

Станал премиер, още с първия си внесен проектозакон от неговата партия ГЕРБ Борисов връща жеста на Гестапото - той беше гласуван и влезе в сила като Закон за културното наследство, който легитимира колекциите на Васил Божков и Димитър Иванов. Инвентаризацията на фонд 1300 г. България от споменатия по-горе доклад, който притежаваме,  показва, че

при управлението на Шаренкова, наред с парите, се изпаряват и ценни предмети. Сигурно не е случайно, че по онова време и години наред именно тя е сред говорителите по медиите, които обясняват колко незаменим е нашият пръв партиен и държавен ръководител.

При кабинета Борисов 2 Димитър Иванов сензационно и скандално е предложен за наградата Златен век на Министерството на културата за "принос към културното наследство". Министър по онова време е Вежди Рашидов с легендарната му фраза "по-добре мултак, отколкото калтак", а сред номиниралите Гестапото е проф. Стоян Денчев - бивш депутат от ДПС, екс-вицепрезидент на Мултигруп и ректор на УниБИТ. Където не само Иванов, но и Шаренкова са определени за професори.

Потърсихме, но не намерихме реалните научни трудове на дамата, донесли тази титла, нищо че принципно са изброени. Ала са неналични. Бихме препоръчали другата половинка на Шаренкова - Валерия Велева, с която ходят по партита на опозицията на Нинова в БСП и на Ахмед Доган, който й тури култовия прякор Мадам В., също да потърси въпросните трудове и да сравни техния стил, ако ги намери, с този на бившия Първанов съветник и настоящ автор на Земя Теофан Германов. Сещате се защо....

Издателите на вестник Земя и първи русофили сигурно са забравили един уникален факт за Шаренкова, която обича биографията й да стартира от 1997 г., когато е била на 36 г. Защо ли чак от битността на издател? А не например на общински съветник от СДС - Либерали 1991-1995 г., когато на 18.03.1993 г.тази група в столичния парламент подкрепя рутенето на Паметника на съветската армия - нещо като светиня за Русия и БСП. Вижте още подробности в линка.

Не само предвид коронавируса, ХИГИЕНАТА Е МНОГО ВАЖНА В ЖИВОТА, ЧАСТ ОТ КОЙТО Е И ПОЛИТИКАТА.

 Текст: Илияна Борисова



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19844992
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930