Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2020 18:35 - Скандал! Тотална чистка върви в ДАНС, махат неудобните на властта служители https://www.informiran.net
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 170 Коментари: 0 Гласове:
1



Скандал! Тотална чистка върви в ДАНС, махат неудобните на властта служители 16.09.2020


image

Тотална чистка върви в ДАНС. От началото на този месец са махнати 80 служители, за които се твърди, че по един или друг начин са неудобни на статуквото. Това научи Фрог нюз от източници в родното ФБР.

Според информацията, която старателно се укрива, метлата е минала през различни нива в йерархията. Сред уволнените има както хора на ръководни постове, така и такива, които са на по-ниски позиции. Към нарочените за „врагове“ служители се прилагат няколко класически хватки за убеждение да освободят местата. Под предлог, че се правят вътрешни преструктурирания, се водят разговори, на които се предлагат неприемливи варианти. Един от тях е преместване в отдалечени дирекции, да речем. На началници пък уж се дава вариант да слязат на най-ниското ниво. Трети се агитират директно да се пенсионират без много приказки.

Любопитното е, че на мушката за прочистване са попаднали агенти от ДАНС, които или задават много неудобни въпроси на ръководството, или пък са изразявали несъгласие с възложените им задачи. Има и такива, срещу които са били инициирани доноси. Не е тайна, че донесенията срещу колеги силно се толерира в ДАНС и това пряко влияе върху професионалната оценка и скоростта на издигане в кариерата.

Според източниците ни, някои от уволнените служители са били свързани с протестите. Един от лидерите на антиправителствените демонстрации Арман Бабикян информира протестиращите от трибуната, че ДАНС ги следят. Коментира се, че сред хората на площада се пускат агенти на родното ФБР, които да слухтят и да донасят за настроенията. Отделно от това спрямо знаковите лица на протеста се прилагат СРС-та-подслушване и проследяване.

В края на миналата година ДАНС неофициално се е сдоби с ново име. Самите служители започнаха да я наричат „Модна агенция“ заради масовите назначения на манекенки и любовници на хора от властта.

Бившият директор на правната дирекция в ДАНС Ангел Риджаков разкри в интервю за Фрог преди време: „ДАНС се ръководи от модела „КОЙ“, няма значение дали е Лазаров или някой друг. Агенцията се използва като бухалка за неудобните хора. Това е истината. Хората са депресирани и демотивирани. Никой не смее да се обади, защото си пази хляба“.

В ДАНС са правени няколко поред чистки, като най-голямата бе по времето, когато ведомството се ръководеше от Владимир Писанчев, сега консул в Гърция. Всички се свързват с политически натиск и прочистване. Любопитното е, че уволнените, които се осмелиха да заведат дела в съда срещу ДАНС, ги спечелиха.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19796066
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930