Изключително интересeн експеримент проведоха преподаватели и студенти от катедрата по патология на Медицинския университет в София. Докторите направиха "аутопсия" на някои от най-популярните марки кренвирши на пазара - "Тандем", "Народни", "Житница", "Кен" и "Сачи". С уточнението, че нито един от продуктите не представлява опасност за човешкото здраве, откритите в тъканта на колбаса структури са крайно интересни.
В почти всички проби присъства солиден процент гладка мускулатура - с други думи, противно на обичайната народна мъдрост, в кренвиршите всъщност има месо! Добрите новини обаче спират дотук. Огромно количество сухожилия и скелетни хрущяли са популярна съставка на кренвиршите.
На няколко места патолозите откриват смляни тестиси, чревна мускулатура, мозъчни клетки и... голямо количество растителна тъкан, в това число и водорасли. Положителното е, че в нито една от пробите няма следи от паразити или опасни бактерии.
А коя е най-често срещаната съставка във всички видове марки без изключение? Ацидофилна мазнина от предполагаем протеинов произход, твърдят изследователите. Преведено на човешки език, това е добре познатото на всички ни палмово масло.
Насладете се на няколко уникални фотоса от аутопсията на кренвиршите:
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. mt46
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. vidima
8. bojil
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata