Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2020 17:25 - Ще пишат болните от грип с К19: Д-р Първанова https://19min.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 92 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.09.2020 17:29


Ще пишат болните от грип с К19: Д-р Първанова

image




„Отново ще слушаме как не стигат чувалите и не могат да бъдат предоставени”, заяви пред Евроком бившият евродепутат д-р Антония Първанова, работила в един от най-големите епидемиологични институти във Великобритания, която коментира връщането на брифингите на Националния оперативен щаб (НОЩ) от тази седмица. „Това е инструмент за паника и всяване на страх“, категорична е  тя.
„Връщаме се към онзи момент, когато имаше дълги монолози, журналистите бяха убеждавани колко е страшен вирусът и как хората са недисциплинирани”, добави д-р Първанова.
Според нея големият проблем ще бъде, когато се сблъскаме със сезония грип.
Всички ще бъдат написани, че са болни от коронавирус. Ще правим PCR тестове, те ще излизат положителни. Голямата грешка е, че PCR тестът бива обявяван за този с най-голяма тежест, за да покаже дали един човек е заразен, или не“, допълни тя.
Д-р Първанова отбеляза също, че липсва и реален анализ на обстановката с развитието на коронавирусната инфекция, направен от НОЩ.
„Това е тяхно задължение и то не е задължение само заради статута. То е задължение, което им вменява законът, за да могат да въведат извънредно положение, както и извънредна епидемична обстановка“, посочи тя.
„Днешният ден бива обявяван като рязко покачване на броя на позитивните PCR тестове, само че това „рязко“ е в рамките на параметрите от последните 6 месеца – движи се между 3 и 7/8%“, подчерта бившият евродепутат.
"Цялата офанзива с тестването е за представяне на повишаващ се брой заразени с коронавирус, за да се аргументира усвояването на едни 6 млрд. евро”, заяви още през юни д-р Първанова. „По 510 000 лв. на ден се харчат, за да се докара бройката на случаите с К-19, защото ако не се покаже проблем, няма да има безвъзмездни пари от ЕК”, констатира тогава тя.
Сега по думите й става ясно, че д-р Първанова е и със скептично мнение за предприетите мерки в училищата. Припомняме, че новите правила за децата предвиждат задължително да носят маски в общите части, а в класните стаи – не, което поставя под съмнения смисъла от цялата наредба. Министърът Красимир Вълчев обяви, че „има разписани правила”, но реално самите родители и преподаватели такъв текст не са видели, а глобите достигат до 2000 лв.
По-рано д-р Първанова вече многократно заяви, че кризата покрай К19 не е здравна, а на първо място е политическа и пророкува, че след това ще се превърне в икономическа и тежка финансова.
„Медии и политици фанатично ни убеждават в надигаща се втора вълна от К-19. За целта се насажда паника, като се представят общ брой случаи на съмнително положителни PCR тестове, а не на действително болни хора”, написа във Фейсбук бившият евродепутат преди дни.  Тя подчерта: "Колкото повече PCR тестове се правят на напълно здрави хора, толкова повече новооткрити се обявяват, но не се отчита фактът, че този анализ открива частици (секвенции) от вирус, които не са жизнеспособни и не могат да заразяват".




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19829684
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930