Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2020 18:52 - ВАЖНИ ФАКТИ ПОКАЗВАТ, ЧЕ БАЛКАНСКИТЕ НАРОДИ ИГРАЯТ НАРОДНИ ТАНЦИ НА "ПРА"-БЪЛГАРИТЕ Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 162 Коментари: 0 Гласове:
2



ВАЖНИ ФАКТИ ПОКАЗВАТ, ЧЕ БАЛКАНСКИТЕ НАРОДИ ИГРАЯТ НАРОДНИ ТАНЦИ НА "ПРА"-БЪЛГАРИТЕ
Автор:
shtaparov 27.09 05:12
 
ВАЖНИ ФАКТИ ПОКАЗВАТ, ЧЕ БАЛКАНСКИТЕ НАРОДИ ИГРАЯТ НАРОДНИ ТАНЦИ НА "ПРА"-БЪЛГАРИТЕ



   Народните танци,които играят Балканските народи си имат общи черти,които са лесно доловими. Те са твърде различни от танците на африканските и азиатските народи което означава,че тези танци не са афроазиатски. Подобни на тях имат някои Памирски племена но това не ги прави ирански,понеже са непознати за другите иранци,а в Памир се срещат само като изключение и то сред някои малки народи които имат поверие,че са потомци на Балкански пришълци.

  За познавачите отдавна не е тайна,че разновидности на Българските народни танци (хорА и ръченици) се играят в съседните нам държави които създават свои версии,че тези танци са тръгнали от тях и са стигнали до нас,включително до другите. Затова ще разгледаме техните претенции една по една,за да видим кои може да са основателни и кои се базират на празно желание или див шовинизъм.

1. Гърци. Техните деди били твърде обстойни и обичали да рисуват всичко,което видят край себе си- от тежки битки до травеститски актове. Никъде обаче не са нарисували ръченица или хоро което да се играе в кръг,а живеещите извън Балканския п-в гърци (понтийски, кипърски, сицилийски,александрийски и пр.) не познават тези танци към настоящия момент което означава,че Балканските танци и хорА определено не са гръцки а гърците,които ги играят в момента ги ползват под културното въздействие на някой друг народ и по-конкретно на Българите.

2. Римляни. Те също няма как да са- ако Балканските народни танци бяха римолатински,те трябваше да се срещат масово в романски страни като Франция, Испания, Португалия и Италия. Там обаче танци подобни на нашите се срещат само в малки изолирани области,а подробните инак римляни никъде не са споменали такива в описани от тях религиозни обичаи и практики на италийското население което означава,че въпросните танци определено не са римски.

3. "Македонци". Въпросните народни танци не са техни по същите причини,които посочих за римляни и гърци. Не ги е докарал от Африка цар Македон,който е дошъл от там (http://shtaparov.blog.bg/politika/2020/04/11/car-makedon-bil-afrikanski-rodnina-na-car-elin-i-napadal-evr.1705179),понеже в Африка никой не играе такива хора и ръченици.

  Днешните ментета,наричащи себе си "македонци" претендират,че тези танци са техни и показват памирско племе,което играе подобни и твърди,че е потомък на Александрови воини. Гърците не остават по-назад- те използват друго Памирско племе за да "докажат",че има потомци на гръко-бактрийското царство с което целят да докажат,че македоните на Александър са били гърци. Езикът на същите тези племена и на съседите им обаче служат за пример на специалисти като проф. Петър Добрев,за да доказват езикови паралели с древните Българи което означава,че Памирските племена не могат да бъдат надеждно доказателство за принадлежност на това или онова.

4. Власи (нарекли се "румънци"). Власите подобно на "македонците" имат раздвоение на личността- те не познават себе си,нямат хабер понятие кои са и се люшкат между римски,гето-дакийски и смесен произход. ХорАта които играят приличат на нашите,но не са взети от римляни и гърци,както вече видяхме. Остават Даките, Гетите и Българите. За Даките установихме по-рано,че те са ДАЧИ т.е. ДУЧИ (ДУЧИ БЪЛГАР),а древни извори описват Гетите като Дакийски роднини и деди на днешните "славяни",включително на много Българи а не на власите което означава,че те са взели народните си танци от нас.

5. "Славяни" (в това число сърби ). В най-големите "славянски" страни (Русия, Украйна, Полша и пр.) народните танци ма Балканските народи са почти непознати или се срещат в малки региони,а в древните описания на "славянски" обичаи няма опиусани такива което означава,че въпросните хорА и ръченици не са "славянски". Казачокът е безспорен вариант на Българската ръченица но той не е руски танц,понеже дедите на казаците не са руснаци,а хазари и древни Българи.

6. Турци. В някои турски области се играят хорА подобни на Българските на фона на песни,които копират нашенските но с турски текст. Ако те бяха типично турски,много такива песни и хорА щеше да има сред другите тюркски народи- киргизи, казахи, уйгури, туркмени, узбеки и т.н.  При тях обаче няма и помен от такова нещо което означава,че въпросните народни танци определено не са турски!

7. Албанци. Тези пришълци от Кавказка Албания,доведени тук от Кубер имат малко допирни точки с Илирите,а оригиналния им език има някакви паралели само с арменския. В Кавказ има танци,подобни на нашия казачок но няма хорА като нашите и почти не се срещат носии като Българските което означава,че днешните албанци са заимствали народната си култура единствено от нас.

8. Унгарци. Ще разгледам евентуалното им участие поради факта,че днешната им национална територия граничи с Балканите,а това ги превръща в евентуален първоизвор на въпросните народни танци. Териториите,обитавани от угрофински народи днес са огромни,но танци като Балканските има само на малко места в Унгария и при никои други угрофини което означава,че те определено не са унгарски.

9. Българи. Още патриарх Евтимий някога е писал,че много Българи обичали да играят "бесовски хорА" т..е танци,посветени на езическите богове. Кръглата форма на хорото говори именно това- че то е замислено като свещен ритуал в чест на Слънчевия бог,,но по-късно е приобщено към християнството като вид светско развлечение. Хорото и ръченицата не се срещат в откъслечни територии както при другите народи,а буквално навсякъде и повсеместно. 
      image

  В църквата на Хрельовата кула има стенопис от 1334 г.,на който Българи под звиците на типичен нашенски оркестър играят Шопско хоро (народен танц на ШУПИ БЪЛГАР,записани от гърците като КУПИ БЪЛГАР). Това говори ясно,че повечето Български народни танци са от древни времена,а не са измислени в последните векове (кликни за да увеличиш):

image

    Скитите са имали танц приличащ на казачок и ръченица,но те като цяло са наши роднини и дори потомци. "Пра"-Българите несъмнено са знаели да играят ръченица и това се вижда в един графит от IX век,намерен в Плиска:

             image

  Типично Български народни носии и хОра,които играят хоро под звуците на зурни и гайди или носят навуща има сред потомците на Алцекови Българи в Италия (   ). Това безусловно доказва,че повечето Балкански народни носии и танци принадлежат несъмнено на "пра"-Българите,които доскоро бяха овявявани за тюрки и чергари,нямащи своя собствена култура. Потомците на Алцековите Българи обаче доказват,че това определено не е така и се присмиват на наивните усилия на жалки сърбовлашки шовинисти и комплексари македонисти да привоят нашето културно наследство и да го обявят за свое!
      image

                                                           image

  Както писах и другаде,Микенска табличка от 1250 г. пр.Хр. показва играч на Българска ръченица:
      image

  Този играч от времето на Троянската война очевидно не е грък а чист ахеец,понеже в онова време гърци в Европа още не е имало,а древни рисунки върху керамични съдове,правени от ахейци (Белазги) ги представят с чембаси на главите и конски опашки вместо знамена:
      image
        image

  Ахейците несъмнено са Агейци (Егейци,Хора на цар Егей) и ползвали голям брой очевадни "пра"-Български имена,а древния текст върху показаната табличка звучи съвсем по Български (виж http://shtaparov.blog.bg/politika/2016/03/18/mikenski-artefakt-ot-vremeto-na-troianskata-voina-pokazva-ch.1438047?reply=4869055 и съответната статия на Павел Серафимов- Спароток). Затова днес уверено можем да кажем,че Балканските народи играят народни танци на "пра"-Българите,без да си дават ясна сметка за това!



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19830085
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930