Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2020 18:12 - За първи път след 22-годишно прекъсване курсанти положиха клетва във ВВВУ "Г. Бенковски" (СНИМКИ) http://epicenter.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 98 Коментари: 0 Гласове:
1



Армията е тази институция, която никога не е изневерявала на своята държава и своя народ, подчерта министър Каракачанов

За първи път след 22-годишно прекъсване курсанти положиха клетва във ВВВУ "Г. Бенковски" (СНИМКИ)

28 септ. 2020 |

Първите два випуска курсанти, приети след възстановяването на Училището, произнесоха тържествено „Заклех се“ в присъствието на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който ги поздрави за направения избор
image

image

За първи път, след 22-годишно прекъсване, днес във Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ – Долна Митрополия се състоя тържествен ритуал по полагане на военна клетва. Първите два випуска курсанти, приети след възстановяването на Училището, произнесоха тържествено „Заклех се“ в присъствието на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който ги поздрави за направения избор, съобщиха от пресцентъра на МО.

„Полагането на военна клетва е един акт, който не е формален. Всеки мъж, минал през казармата в недалечното минало, цял живот помни този ден - денят, в който полагаш клетва да служиш на отечеството и ако трябва да се жертваш за него. Този ден ще бъде спомен за целия регион, ще бъде спомен за началото на вашето обучение като офицери в Българските военновъздушни сили“. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в своето слово към курсантите и кадетите и допълни, че с възстановяването на Висшето военновъздушно училище една несправедливост от близкото минало е поправена.

„Вие ще имате честта след пет години обучение да влезете в редовете на Българската армия, която в своята история не се е посрамила с нищо. През всички тези 1400 години, откакто съществува нашата държава, армията е тази институция, която никога не е изневерявала на своята държава и своя народ. В тази армия започва вашата подготовка като командири и като лидери - лидери не само на вашите подчинени. Убеден съм, че със знанието, с образованието, което ще получите, вие ще бъдете лидери и в българското общество“, категоричен бе министър Каракачанов.

В първите два випуска на ВВВУ – випуск 2024 и випуск 2025 са приети 41 курсанти (почти двойно в сравнение с миналата учебна година), от които 6 девойки. Те ще се обучават по 7 специализации. Студенти в образователна квалификационна степен „Бакалавър“ - редовна и задочна форма, ще се обучават в 4 специалности, а в задочна форма студенти ОКС „Магистър“ ще надграждат знанията си също по 4 специалности. Професионалният сержантски колеж прие кадети по две специалности.

На днешната церемония командването на ВВВУ „Георги Бенковски“ отличи петима преподаватели, които са оставили трайна диря в най-новата история на Училището.

image 

image

*НА ДОБЪР ЧАС МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ И МРЕТЕ САМО ЗА  БЪЛГАРИЯ! Н.М.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696208
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031