Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2020 19:17 - Гешев и прокуратурата лъжат нагло пред Брюксел! (документи) https://www.boec-bg.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 85 Коментари: 0 Гласове:
1



Гешев и прокуратурата лъжат нагло пред Брюксел! (документи) Posted on 03.10.2020

Гешев и мафията определиха БОЕЦ, като свой враг номер едно! Това е доказателство, че сме на прав път и наглите ги боли от ударите ни! 

image

Вчера прокуратурата, в лицето на заместник главния прокурор, Даниела Машева, направи опит да отговори на 29-те питания, поставени на 07.09.2020г. от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред (LIBE)
В отговора си – на стр.4, абзац първи (най-горе), в частта на отговора по въпрос 17, прокуратурата засяга и дейността на ГД „БОЕЦ“, като сочи (цитатът е дословен в превод):
„Увредените икономически интереси намират израз и в атаки срещу независимостта на съдебната власт, по-специално срещу прокуратурата, включително и такива с медиен и политически характер. Информацията за връзките на ГД „БОЕЦ“ с банкера Цветан Василев, който от шест години се укрива в Република Сърбия (той е обвинен заедно с още 17 души за източване на 3,5 млрд. лв. от фалиралите Корпоративна търговска банка АД) е очевидна (1) и може да се направи обосновано предположение, че действията на представителите на тази неправителствена организация са по принцип мотивирани именно от интересите на подсъдимия Василев. (2)“

image

image
В отговор и опровержение на тези две твърдения на заместник главния прокурор Даниела Машева, от ГД „БОЕЦ“ заявяваме следното:
Понастоящем, БОЕЦ е най-активната антикорупционна гражданска организация в Р. България, която е организирала стотици акции и протести през годините на своето съществуване. Сдружението се ползва с изключително добро име сред обществото, като в годините признак за това са многобройните спечелени награди – за 2018г. за гражданска активност ни „Инициатива правосъдие за всеки“, през 2019г. за „Гражданска доблест“ на Българския хелзински комитет на форума „Човек на годината“ и награда за 2020г. на „Програма достъп до обществена информация“ за използване на ЗДОИ в обществен интерес. През 2016г. бяхме единствената гражданска организация от Р. България, която бе поканена и изпрати свой представител в Брюксел на организираната от евродепутата Моника Маковей конференция на тема „Борбата с корупцията в югоизточна Европа“. Съща така, БОЕЦ бяхме съорганизатори на проведената през м. април 2019г. конференция на тема „Независим съд – свободна държава“, на която председателят на ВКС съдия Лозан Панов бе основен наш гост и лектор.
ГД „БОЕЦ“ се финансира по напълно прозрачен начин – с постъпления единствено от членски внос на неговите членове и на дарения от наши симпатизанти, което е установено с влязъл в сила ревизионен акт № Р-04000519003547/27.11.2019г. на ТД на НАП Велико Търново, назначена по указания на Специализираната прокуратура. Даренията са в нисък размер – предимно между 10и 50 лева, често и в чужда валута на наши последователи от чужбина. Сред дарителите няма имена на разпознаваеми бизнесмени иполитици, , още по-малко на олигарси и подсъдими, какъвто е Цветан Василев. Дейността ни се подпомага от хората, които съзнават, че единствено заедно и с взаимопомощ можем да постигнем целите си.
Дейността на ГД „БОЕЦ“ няма никаква връзка с подсъдимия Цветан Василев. Действията на неговите членове не са по никакъв начин мотивирани от интересите на Василев. Единственият интерес, който ни води, е да освободим държавата от ръцете на мафията. Твърденията на Прокуратурата са клеветнически и неверни, и напълно кореспондират с лансирани през годините внушения на свързаните с Делян Пеевски „медии“ – агенция пик, блиц, стандарт, монитор, телеграф и пр.
Единствената „връзка“ между председателя на сдружението и банкера Цветан Василев е състояла се на 19.08.2017г. среща помежду им, на която бяха поставени питания към последния относно модела на функциониране на Корпоративна търговска банка, политическите и олигархични зависимости на модела на управление в страната. Среща, която е публично обявена преди това в предаването на Люба Кулезич на 20.07.2017г. по „Евроком“. Отговорите на въпросите, които ни бяха дадени от Василев, също бяха публично оповестени. БОЕЦ бяхме динствената органзиация, която има куража да отиде и да се срещне с Василев, за да получим информация от първо лице за фалита на банката. В резултат на тази среща установихме, че лично Борисов, Цацаров и Станишев са били уведомени и са знаели, че Пеевски подготвя фалита на КТБ, но не са реагирали умишлено, прикривайки Пеевски, което ги прави съучастници в това престъпление. Борисов и Станишев бяха принудени и признаха публично за своите срещи с Василев преди фалита на КТБ, а БОЕЦ внесохме сигнали за тези техни действия в прокуратурата, по които не последва реакция!
Днес, след като се разбра, че Върховния съд на Сърбия окончателно е позволил екстрадицията на Цветан Василев, за да бъде същият изправен по делото срещу него в Специализирания съд, от ГД „БОЕЦ“ настояваме Василев да бъде подведен под наказателна отговорност, но наред с всички, отговорни за създаването, уголемяването и рухването на модела КТБ. Не бива да се забравя, че Цветан Василев бе част от политико-мафиотското статукво и ако не се бяха обърнали срещу него, сигурно и до днес щеше да се прегръща с Борисов и Пеевски. Единствената среща с него бе продиктувано от факта, че именно такива хора, които са били в директен контакт с мафията и нейните босове разполагат с ценна информация. След тази среща не е имало никакви други контакти с лицето или с негови приближени. Повече за срещата може да прочетете в наша публикация от 09.09.2 018г. озаглавена „Историята на една снимка“, линк –

Историята на една снимка! Важно!

Лъжите, изложени от Даниела Машева до ЕК, са подобни на клеветите изнесени  от Цацаров през септември 2019г., точно преди протестите организирани от БОЕЦ срещу срамният избор на Гешерв,  в което от ПРБ и МВР посочиха, че БОЕЦ организират опит за преврат срещу властта в страната и срещу членове на сдружението се води производство по гл. I от наказателния кодекс (престъпления против републиката)
Настояваме, ако от ПРБ разполагат не с информация, а с доказателства в подкрепа на своите твърдения за подобна връзка на сдружението и мотивираност на неговите членове, да го представят публично. Последствията от непредставянето са ви съдебно известни. БОЕЦ вече два пъти осъдихме прокуратурата и Гешев, ще ги осъдим още веднъж и това е само началото.

БОЕЦ твърдим, че Гешев е слуга на мафията и за седем години в СГП няма внесен нито един обвинителен акт, а е сключвал само споразумения с престъпници и ОПГ-та за източване на ДДС и го доказваме с документи! БОЕЦ твърдим, че Гешев е сключил престъпни споразумения с обвинените по „Недосегаемите“ в резултат на което те получават условни присъди, а източените стотици милиони ДДС потъват в джобовете на мафията, вместо да се върнат в бюджета! БОЕЦ твърдим, че Гешев, чрез жената с която живее е пряко свързан с Ваклин, който е главен свиетел по делото срещу Иванчева и Петрова. БОЕЦ твърдим, че Гешев е избран от Пеевски за главен прокурор, заради своите заслуги към мафията и за да защитава нейните интереси и прикрива престъпленията на Буда, Пеевски и бандата им. БОЕЦ твърдим, че Гешев е некомпетентен, зависим, корумпиран и негоден за поста, който заема. И го доказваме от две години насам с факти и документи. Гешев е позор.

Има и нещо положително. В отговор на въпросите зададени от комисията LIBE, прокуратурата е принудена и официално признава, че е образувала раследване за пране на пари по сигнала на БОЕЦ по случая за „Къщата в Барселона“, по който е разпитан и Бойко Борисов. Резултати по това разследване обаче няма. Същият сигнал БОЕЦ внесохме и до КПКОНПИ още през 2018г и също отговор няма, за разлика от испанската прокуратура, която сезирахме през 2019г. и седмици след това бе образувано реално разследване. Това е и една от причините Гешев, като кафява медия да повтаря опорките на ПИК. Страх тресе кочината и с право се страхуват!
Сигналите на БОЕЦ до Брюксел, ЕК, Лаура Кьовеши и испанската прокуратура , както и образуваните по тях проверки са кошмара на Борисов, Пеевски и Гешев. Нашето име и авторитет, получените награди за нашата дейност, както и годините битки, разкрития и стотиците акции и протести не могат да бъдат скрити, или очернени с лъжи, доноси и клевети. Напротив, лъжите на прокуратурата само валидират всичко казано от нас!
БОЕЦ ще продължим активните си контакти с Брюксел, като резултатите от тях ще направят Гешев и компания още по-агресивни, брутални и подли. Което означава, че сме на прав път! Означава, че мафията се страхува от нас! И с право.
Битката продължава! Очаквайте следващите действия и акции на БОЕЦ. Още тази седмица ще нанесем поред тежък удар на мафията!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

image




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19802537
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930