Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2020 18:10 - Какво може да си купи един пенсионер с 50-те лева от Бойко Борисов? Той иска да чуе „ДОБРЕ Е!“ http://onovini.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 108 Коментари: 0 Гласове:
1



Какво може да си купи един пенсионер с 50-те лева от Бойко Борисов? Той иска да чуе „ДОБРЕ Е!“ октомври 7, 2020 

image

 След като Борисов поиска да чуе „ДОБРЕ Е!“ от замаяните от радост пенсионери, получили 50 лева на месец в извънредното положение, ние ще го направим още по-добре. Това пише Райко Байчев за  Actualno.com

  Ще предложим лайфстайл решения на третата възраст, за които крупната сума може да бъде похарчена. Започваме:

 1) Половин PCR тест

 С 50 лева и съмнения за коронавирус даден пенсионер може и да не може да си направи PCR тест, но нещата не са чак толкова безнадеждни. Ако става дума за баби и дядовци, живеещи заедно, те могат да комбинират петдесетте лева и да съберат общо за един PCR, за да тестват само единия и оттам да предположат за състоянието на втория. Така и така парите са за извънредната ситуация, нека се похарчат извънредно. Добре е.

 2) Свободно пускане на погледа по етикети, които не са в промоция

Изтренираният поглед, който следи в супермаркета всички жълти и червени етикети, пропускайки останалите, най-сетне би могъл да действа с разширен обсег. Всеки пенсионер ще получи шанса да разгледа стоки, които не са намалени, а не автоматично да ги филтрира. Добре е.

 3) Екскурзия до Плевен

 

Парите могат да се похарчат за най-хубавото – пътуване. Кратка туроператорска справка показва, че една еднодневна екскурзия до Плевен може да се уреди. Тя би включила разходка из центъра на града с поета закуска, а ако се вземе малко сирене в пластмасова кутия може да се спести обяда и човек да си прекара весело. Добре е.

 4) Един квадратен сантиметър от айфон

Не за самия пенсионер – той вече има „телефон с големи копчета“, но все пак би могъл да реши да зарадва наследството с такава покупка. Би могъл да внесе първа вноска за айфон и ако в продължение на 24 месеца упорито внася петдесетте лева, които всъщност няма да се раздават още цели 24 месеца, ще осигури на потомството най-желаното. Добре е.

 5) Гласуване за ГЕРБ

Дали пък е толкова случайно съвпадението, че тъкмо 50 лева е сумата, с която обичайно се купуват гласове? Дали пък не става дума за любимата демографска калкулация, в която макар и социално ликвидираната трета възраст все пак остава най-големият електорат и оттам най-апетитния за завладяване с дребни подаяния? Би било добре.

 6) Купуване на акции на фондовата борса

Въпросните 50 лева може да предизвикат силни инвестиционни настроения в пенсионерската общност. Те могат да ги инвестират на българската фондова борса, купувайки акции на най-успешните ни компании. SOFIX се слави с висока възвръщаемост и ако пенсионерите решат да изчакат около 50 години би могло 50-те лева да се превърнат в 70, стига да са достатъчно търпеливи, с незадоволим финансов апетит и да не броят, че изядени от инфлацията 70-те ще са всъщност 20. Добре е.

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19706094
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031