Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2020 17:09 - КРАЖБИ: Бойко поставил Людмил Стойков на входа и изхода на АЕЦ „Козлодуй”, правят милиони от обществени поръчки (РАЗКРИТИЯ) https://narod.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 96 Коментари: 0 Гласове:
1



КРАЖБИ: Бойко поставил Людмил Стойков на входа и изхода на АЕЦ „Козлодуй”, правят милиони от обществени поръчки (РАЗКРИТИЯ) imageот admin на 16.10.2020 0 2,665 Споделете

image

Всеки Божи ден на власт означава нови пачки евро по 500 за чекмеджето на Бойко Борисов. Дори в момента премиерът от СИК прави милиони от обществени поръчки покрай чудовищни далавери в АЕЦ „Козлодуй” в съдружие с подсъдимия обигарх Людмил Стойков, разкри ексклузивно източник на Narod.bg от върховете на властта.

„Спонсорът на Гоце Людмил Стойков е личният касиер на Баце в атомната централа. Борисов го постави на входа и на изхода на АЕЦ-а – нищо не може да бъде ремонтирано, купено или продадено без знанието и одобрението на перничанина”, обясни запознатият с измамите читател на Narod.bg.

Властта на Людмил Стойков се разпростирала дотам, че изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” Наско Михов, отново назначение на хунтата ГЕРБ, е обикновен фигурант, от когото нищо не зависи.

imageАЕЦ „Козлодуй“ е касичка без дъно за хунтата

„Всяка обществена поръчка за централата минава през Стойков – той решава офертите, той определя и победителя. Естествено, перничанинът си развява коня, защото отчита солиден процент от печалбата нагоре по веригата.

Една химикалка не може да се купи без неговия подпис, какво остава за доставка на оборудване на десетки милиони, от което се краде като за световно”, ориса измамите читателят на Narod.bg.

Реклама

Людмил Стойков отново е в голямата игра напук на писанията, че спонсорът на Георги Първанов бил на мушката заради жестока далавера за десетки милиони лева с хранилище за радиоактивни отпадъци.

Историята на врътката започва през 2017 г., когато държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДП РАО) официално стартира изграждането на Национално хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци (НХРАО) в Козлодуй. За изпълнител на проекта по изграждането по критериите на ЕБВР е избран германо-български консорциум от 5 фирми с главен изпълнител NUKEM Technologies. Релано зад проекта за 72 млн. евро обаче стои именно Людмил Стойков, писаха медиите преди три години.

Олигархът Людмил Стойков е от Перник. Милионерът е бивш спортист с диплома от ВИФ. Преди промените бил барман в „Балкантурист“.

Според собствените му думи започнал бизнеса си още през 1990 г. с търговия със сирене.

В родния си град обаче е известен като представител на силовата групировка ВИС 2, макар никъде в регистрите и биографиите му да не се съобщава такова нещо. В средата на 90-те години регистрира фирма за изкупуване и търговия на скрап, като започва да работи с все по-големи обеми.

През 1997 г. регистрира модната агенция „Ивет фешън“. Бизнесът му потръгва още повече, след като брат му Емил Стойков става шеф на митницата в Перник. Впоследствие той е сменен от длъжност, но пернишката митница остава благосклонна към Людмил. Името му се свързва с различни схеми за внос на пилешки продукти и месо. По време на правителството на Иван Костов Стойков се насочва към туризма и индустрията.

През април 1999 г. купува срещу 2.7 милиона долара курортното селище „Дюни“. На 30 юни 1999 г. в консорциум с „Радомир леко коинвест“ АД неговата фирма „Еврометал“ ООД купува 75% от „Радомир – леяро-ковашки комплекс“ ЕАД. Делът на Стойков е 34% и за тях той заплаща 4 милиона лева. Консорциумът трябва да обслужва и дълга на фирмата от 21 милиона лева.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19706661
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031