Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2020 18:37 - МАКЕДОНЦИ ВЛАДЕЛИ ПИРИНСКИЯ КРАЙ ВЕК И ПОЛОВИНА, А БЪЛГАРИ ГО ВЛАДЕЛИ ОСЕМ ВЕКА – КАКВО Е НАСЕЛЕНИЕТО МУ ТОГАВА? https://shtaparov.blog.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 391 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
МАКЕДОНЦИ ВЛАДЕЛИ ПИРИНСКИЯ КРАЙ ВЕК И ПОЛОВИНА, А БЪЛГАРИ ГО ВЛАДЕЛИ ОСЕМ ВЕКА – КАКВО Е НАСЕЛЕНИЕТО МУ ТОГАВА?
Автор:
shtaparov

МАКЕДОНЦИ ВЛАДЕЛИ ПИРИНСКИЯ КРАЙ ВЕК И ПОЛОВИНА, А БЪЛГАРИ ГО ВЛАДЕЛИ ОСЕМ ВЕКА – КАКВО Е НАСЕЛЕНИЕТО МУ ТОГАВА?


   Малко хора знаят,че античните македони са владели Пиринския край само 146 г. т.е. век и половина (342-196 г. пр. Хр.),а България го е владяла 779 г. или почти осем века (680-1246 г., 1254-1255 г., 1262-1330 г., 1345-1382 г., 1912-2019 г. и т.н.). От 146 г. пр. Хр. този район е включен в римската "Провинция Македония" но от картите за онова време личи,че в тази провинция освен македони са живели и други Трако-Илирийски племена: синти, меди, агриани, пеони, дентелети, дии, сатри и пр.,които определено не са македони.
         image

  Гръцката уикипедия директно споменава,че "Провинция Македония" включвала много немакедонски земи (кликни за да увеличиш):

  image

  Това е направено поради простата причина,че изконната македонска територия била много малка и трябвало да бъде изкуствено уголемена,за да не я ликвидират като провинция която била нужна на Рим,за да показва силата на неговото оръжие.

  Не е по-различно положението с Вардарския край: антични македони са го владели само 2 века или по-точно 205 г. (352-147 г. пр. Хр.),което е доста малко в сравнение с общата му история. Българите обаче са го владели над 7 века т.е. 715 г. (498-623 г., 680-1246 г., 1254-1256 г., 1262-1278 г., 1915-1918 г., 1941-1944 г.) без да включвам версията,че Видинския цар Константин II Асен е владял северната му половина още 19 години (1402- 1421 г.).
         
      image

 Ето как изглеждала антична Македония 4 века след своето зараждане- една нищожна едва забележима точка с големината на днешния гр. Солун:

                image

  Тя била толкова слаба,че персите я завладели в 490 г. пр. Хр. и я държали под властта си до времето на Александър Велики който горчиво констатирал,че баща му Филип още плащал данък на Ахеменидите!

     image

  Това е нормално и логично,понеже по начало древните македони били толкова малко племе,че можели спокойно да се поберат в един град като Атина и да остане място за още (Йордан Иванов- "Северна Македония" 1906 г., стр. III на предговора):
      image

  По време на Пелопонеските войни антична Македония била много далеч от Пирин и от днешната "Северна Македония":

image
  
  Ето как изглеждала Македония 26 г. преди да се роди Александър Велики - нищожна държавка-джудже с големината на Пловдивски окръг,която 5 века не могла да стигне дори до Беласица камо ли до Пирин и Велес от което следва,че Пиринска и Вардарска "Македония" са бивши македонски колонии,а не етническа македонска територия (кликни за да увеличиш):

    image

  Тя стига до Пирин,Битоля и Велес чак по времето на Филип Македонски (353-352 г. пр. Хр.)

                    image

  Антична Тракия,Пирин и днешна Северна Македония били колонизирани чак в 342 г. пр. Хр.:

image

  Те станали зависими от Македония васални територии а не македонски етнически земи,понеже били населени от други племена:

image

  Само 30 г. след смъртта на Александър Антична Македония още владее Гърция,но е изгубила цяла Пиринска "Македония" а Вардарска я владее само частично,понеже там не са живели антични македонци:
        image
 
  До своето изчезване като самостойна държава в 168 г. пр. Хр. древна Македония още няколко пъти стига до Пирин и до Скопие,но за кратки периоди от време и не успява да се задържи там,понеже тези райони били обитавани от съвсем различни Тракийски племена- меди, пеони, дардани, синти, пелагони и пр. Древните монети с надпис "Македонон",с които плиткоумни македонисти "доказват" че Пиринския край бил обитаван от "македонци" не са македонски а римски,понеже са сечени от римските власти в древна Македония и после разпространявани в околните земи при търговия с Тракийските племена.
    image

   Да ползваш римски монети с гръцки надписи за да "доказваш",че населението на тази област не е римско нито гръцко е нагъл цинизъм,който не познава граници! Тези монети не са сечени от македонци- секли са ги римляни за да покажат,че са завладели древната Александрова Македония и са я разпарчетосали на части. Тези монети не доказват,че в тези земи днес има македонско население а доказват само,че там са се настанили римляни,за да останат в този район близо 10 века! Римляните (в това число "гръцките" римляни,наричани днес "византийци") са владели ядрото на антична Македония с 2 века повече от древните македони,и са имали достатъчно време да ги погърчат тотално или да променят езика им до неузнаваемост. Гръко-римски следи в езика на днешните "македонци" обаче почти няма което означава,че те нямат нищо общо с ония македонски ромеи,които живели 10 века в рамките на Римската империя!
                           
  Какви "македонски" корени сънуват политиците от Скопие тогава,като земите на "Северна Македония" не са македонска прародина а северна колония на античните македони,разположена в земите на няколко чужди племена за има-няма и 2 века? Много по-оправдано е да кажеш че Афганистан и Пакистан са македонски земи,понеже древните македони са ги владели цели 300 години (327-30 г. пр. Хр.) или със 100 години повече от земите на Скопска "Македония"! Ловките мошеници,които създадоха фалшивата "македонска" нация обаче не са склонни да признаят тези факти,които не подкрепят техните фантазии и сънища а пречат за утвърждаването на ментетата псевдомакедонци!

              image

  Казионни спекуланти системно фалшифицират картите на древна България за да изкарат,че тя много малко време е владяла въпросните земи. Те не правят това от незнание или от липса на извори,а с коренно различна цел- да угодят на една велика сила на север от нас която претендира,че населението на днешна Македония е руско:

image

  Древни историци катo Никифор Григора обаче пишат,че старите Българи са изтласкали римските армии от Провинция Македония още в 498 г. след битката при Цурта (Шурта- старо име на р. Морава),след което я завладели и не само че я трайно заселили,но си сложили и столицата там:

image

   Същото твърди и Зографската история,ползвана като източник от Паисий и Спиридон и представляваща препис от по-стари оригинали,които изглежда са изчезнали:

image

  Стари карти показват,че Скопие и Охрид са градове в древна Пеония- не в Македония:
       image

  Исторически карти,описващи античната реалност показват,че земите на днешна Северна Македония са живели всякакви древни племена,но не и македони:
      image
       image

   Друга карта показва нещата по времето на Херодот- македоните живеят на юг от Солун,а край Вардар и Пирин има съвсем други племена:

       image

  Затова не може да търсим  днешни "македонци" там,където НИКОГА не е имало древни,а в старо време са минали само транзит!

  Българите владели земите на Пирин и Вардарска "Македония" и след 1018 г. по време на римското иго,когато уж са били завладени. Документите сочат,че истинско завладяване не е имало- имало е сделка между императора и болярите,които склонили да го признаят за Български цар съвсем доброволно,понеже им обещал повече привилегии от онези,които им давал нашият цар. Василий II не успял да завладее България със сила и реално се провалил,но корумпирани боляри решили да му "помогнат",предлагайки изгодна и за двете страни сделка. Затова условията ги поставяли Българите- не ги поставял Василий,въпреки че бил наричан  "Българоубиец". Съгласно тази сделка в страната се запазило статуквото от времето на Самуил,а в нея се променило само едно: Българският цар бил заменен от римския император,който бил признаван за Българки цар! Това е документирано в наши исторически извори от това време:

image

                      image

       image

  В такъв смисъл България не изчезнала като държава,а станала автономна територия на Римската империя с ранга,който имала Сърбия от 1806-1878 г. и дори с по-висок,понеже Българите били смятани за ценен съюзник и били добре приети в цялата империя,която се стремяла да им прави специална политика от страх да не ги разсърди,за да не напуснат така ценния за нея съюз! Българите от XI-XII век си имали свои права, своя войска, аристокрация, църква, книжнина и даже свои върховни водачи,подчинени на римския император и наричани на арабски МАЛИК (крал,цар) а на общобалкански- КАГАН (крал,княз).
      image

                                                 image

  Затова земите на днешна Северна Македония и Пирин си останали Български дори през този период,понеже Българското им население не е заменяно с римско или гръцко,да не говорим пък с "македонско". Римската империя владяла Македония поне 7 века но навсякъде налагала гръцки и латински език,особено след 212 г. В езика на днешните северомакедонци обаче няма почти никакви гръцколатински езикови останки което означава,че по време на римското владичество те са живели другаде,а не в Македония или край Пирин. Имат ли основание тогава политическите претенции на разни македонисти,че те били потомци на античните македони? Нямат НИКАКВО основание разбира се- антична Македония владяла Пирин само век и половина за разлика от римляни и Българи,които го владели по 7-8 века и налагали там своите езици,а не се грижели да опазват чуждите! Същото се отнася и за "славяните"- те обитавали малки части от земите на днешна Македония максимум 2 века,а после изчезнали безследно за разлика от Българите,които били там преди тях и си останали след тях!

  Днешните псевдоисторици обаче не служат на науката а на политиката- затова не зачитат историческите документи а пишат в учебниците само това,което им се поръчва от чужбина. Затова техните карти не отразяват реалните факти а са пълни с лъжливи внушения и груби изопачения на нашето минало,които обслужват имперската политика на различни бивши,настоящи и планувани от кукловодите империи.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19825349
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930