Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2020 17:59 - Властта полудя: Любовницата на В. Симеонов пълни хотелите на олигарсите на ГЕРБ с пациенти, ще внася лекари от Мозамбик? https://narod.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 111 Коментари: 0 Гласове:
1



image ДнесМнения Властта полудя: Любовницата на В. Симеонов пълни хотелите на олигарсите на ГЕРБ с пациенти, ще внася лекари от Мозамбик? imageот admin на 04.11.2020 1 1,269 Споделете

Безмозъчният тръст на хунтата ГЕРБ е в настъпление. Петзвездни хотели, принадлежащи на международни вериги, били готови да приемат пациенти с COVID-19 в лека форма. Голямата новина съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, позната повече като любовница на лидера на НФСБ и коалиционен партньор на управляващата шайка Валери Симеонов, установи репортер на Narod.bg.

Метресата на националиста каза също, че целият масраф по настаняването щяла да плати държавата.

Какво се крие зад тази новина? Че близките до Баце олигарси, сред които е едрият хотелиер Валентин Златев, ще изкарат няколко милиона на гърба на болния народ.

Какво казва безпристрастната статистика?

91% от болниците изпитват финансови затруднения след настъпването на пандемията. При общинските и областните болници проблемът е при 100% от медицинските заведения. 43 на сто от мениджърите на болниците смятат, че това положение ще се влоши. Марияна Николова обаче не е склонна да се насочват пари към тях, а към 5-звездните хотели на Вальо Златев (любовникът й Валери Симеонов също има хотели, б.ред.).

imageБойко и Вальо Златев са ортаци от години

Не става ясно и защо правителството е толкова загрижено за луксозните хотели, а не за средния и дребния предприемач в бранша? Да не би, защото приятелите на Баце притежават предимно 5-звездни хотели?

В момента 71% от общинските и областните лечебни заведения и 62% от държавните изпитват остър недостиг на персонал. Близо 90% от болниците разполагат с нула до двама инфекционисти! Откъде Марияна ще осигури екипи?

Бившият главен редактор на „Жълт Труд” Зоя Деянова публикува подходящ коментар, установи Narod.bg. Според журналистката любовницата на ВС ще търси медици в Мозамбик, тъй като отдавна не е новина, че лекарите в България са под санитарния минимум.

Реклама

Ето целия пост на Зоя Деянова:

Напълно се побъркаха. На WC любовничката предложила на мутрата хотелите да станат болници.

Те не могат да им намерят камериерки и внасят от Молдова, а доктори откъде?

От Мозамбик – там има повече лекари, изучени у нас, отколкото в България.

На този фон дойде и друга абсурдна новина – че заразените с вируса лекари в „Пирогов” са повече от пациентите. Некомпетентното управление на спешния институт вече си личи от километър – в момента в болницата се лекуват 90 човека с коронавирус, като същевременно заразените медици са повече от пациентите – около 100 лекари са с Covid-19.

До момента няма официално обяснение как е възможно, при всички предпазни мерки в „Пирогов”, заразените медици да са повече от другите пациенти с коронавирус. В софийската болница междувременно бе отделен цял етаж за лекуване единствено на болничния персонал с коронавирус.

Това е една от важните причини за недостига на лекари и медицински персонал в България в момента. Недостиг, от който страдат всички болници и клиники в страната, а като цяло – и самата здравна система.

Ето в какво е проблемът: раждаемостта в България е ниска, лекарите застаряват, заплатите в здравеопазването са ниски, а условията на труд – лоши. Така си беше още преди пандемията.

А емиграцията на лекари и медицински персонал е просто симптом на вкоренените много по-надълбоко беди. Просто сега този проблем стана особено болезнен и видим. И ако тези дни недостигът на медицински персонал се усеща особено остро, това се дължи не толкова на емиграцията на лекари, колкото на тези факти: броят на новите зарази расте изключително бързо, специализираните здравни заведения са съсредоточени главно в столицата, отделения, третиращи Ковид-19, се превръщат в огнища на зараза. Но едно е сигурно: далеч не само България е в момента в такова положение.

Преди дни директорът на софийската Университетска болница „Света Екатерина“ проф. Генчо Начев също би тревога, че не достигат лекари в борбата срещу коронавируса, а здравните власти в страната призоваха доброволци на помощ.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19806717
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930