Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2020 17:39 - Бивш депутат от ГЕРБ върти гнусна далавера с тестове за Covid-19 в Шумен, къде е прокуратурата? https://narod.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 72 Коментари: 0 Гласове:
1



image ДнесМнения Бивш депутат от ГЕРБ върти гнусна далавера с тестове за Covid-19 в Шумен, къде е прокуратурата? imageот admin на 06.11.2020 0 239 Споделете

Съпругата на общинар №1 Красимир Минчев поела изследванията в частната си лаборатория

Общинар №1 в Шумен Красимир Минчев, който е бивш депутат от ГЕРБ, а след това и посланик в Украйна, стои зад гнусна далавера с тестове за коронавирус, разкри Narod.bg. Машинациите за сметка на здравето на народа вървят под носа на прокуратурата, която за момента странно бездейства, обясни читател на Narod.bg от областния град.

И докато цялата страна страда от липсата на лекари, в Шумен микробиолог стои без работа, буквално принуден да чака да мине работното време със скръстени ръце. Лекарят засега предпочита да остане анонимен – има своите притеснения, още повече, че наскоро е бил нападнат от бияч, пише и „Уикенд”.

Според запознати този инцидентът е трябвало да го вразуми, да мълчи и да търпи. Нападението става малко след като микробиологът подава оплаквания до ДАНС и прокуратурата за схемите, които се въртят в ДКЦ 1, което е сред най-големите здравни заведения в Шумен. Биячът явно има влиятелни покровители, понеже успява да сключи на бърза ръка споразумение с прокурор Кирил Киряков и така да се отърве от по-сериозно наказание.

Неприятностите на микробиолога започват през пролетта. Тогава голямата шуменската фирма „Фикосота” прави голямо дарение от бързи тестове за Covid-19.

image

Дарението е предоставено на ДКЦ 1. Микробиологът обаче е изолиран от работа, неясно защо. Безплатните скринингови тестове са предоставени на… паразитолог и лекар от клинична лаборатория, алармира „Уикенд”.

В същото време частната „Първа медико-диагностична лаборатория” започва да прави в края на април платени изследвания за Covid-19. За целта е отворен и специален вход към нея.

Да обясним, частната лаборатория е собственост на д-р Румяна Минчева, която е съпруга на влиятелния председател на общинския съвет в Шумен Красимир Минчев, който преди години е бил депутат от ГЕРБ, а след това посланик на България в Украйна, офицер от резерва, възпитаник на военно училище в Киев. Частниците са настанени преди години в мазето на ДКЦ 1.

Самото здравно заведение е наполовина частно, а другите 50% се държат от общината. Излиза, че общината сама е настанила конкуренцията под покрива си.

Реклама

При тази конфигурация сега микробиологът на ДКЦ1 стои без работа, а цялата диагностика на Ковид е в ръцете на „Първа медико-диагностична лаборатория”.

Тя се е бетонирала непоклатимо на т.нар. първа линия за борба с коронавируса и всяка друга конкуренция е елиминирана.

Още повече, че ДКЦ 1 е пламнала от вируса и вече е затворена. Микробиологът обаче продължава да работи по силата на служебните си ангажименти, по-скоро да се занимава с други изследвания, но не и с тестове за Ковид-19. А защо не му дават да припари до текстове за коварния вирус, не е ясно.

Всичките му опити да се включи в диагностиката на заразата, остават без отговор от управителя на ДКЦ-то, и от РЗИ и общината. Излишно е да подчертаваме, че става дума за пари, при това големи пари, които държавата плаща за борбата с опасната бактерия.

Така излиза, че от една страна се чуват непрекъснато оплаквания, че лекари липсват, а от друга, се пречи на специалисти да работят, сакън да не се разпиляват парите, предназначени за наши хора.

image

Разбира се, изолираният от изследванията микробиолог,  въпреки отличното си образование, придобитите специалности, участието в многобройни медицински конгреси, както подчертават негови колеги, няма начин да се мери с шуменския хайлайф! 

Ръководството на самото ДКЦ 1 охотно толерира частниците за сметка на своите кадри. В същото време си затваря очите и пред друг факт. Пробите, които вземат частниците, се разнасят напред-назад, включително и покрай непрекъснат поток от пациенти, дошли да се тестват за Ковид-19. Както са забелязали медици, в цялата тази суматоха има вероятност резултатите накрая да бъдат компрометирани.

От РЗИ в Шумен обаче не реагират по никакъв начин и на това, въпреки че са наясно със ситуацията. Популярната шуменска фамилия Минчеви не за първи път успешно се настанява под наем в здравно заведение.

Още през 2012 г. „Първа медико-диагностична лаборатория” наема помещения в т.нар. тубдиспансер – местната белодробна болница. В нея общината в Шумен също държи половината от дяловете. Лека-полека обаче лабораторията на болницата е изместена от частниците. Нейната шефка напуска, но не е обявен конкурс за ново ръководство, а направо е сключен договор със структурата на  д-р Румяна Минчева.

Схемата уникално прилича на драмата, която сега се разиграва в ДКЦ 1. По същия начин и там ръководството на болницата спира да купува консумативи и така принуждава своята микробиоложка да напусне, за да се настани лабораторията на  съпругата на Красимир Минчев. По онова време т




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19823982
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930