Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2020 17:24 - Потрес: Мошеникът от HelpKarma си купи мерцедес за 400 000 лв. https://lupa.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 72 Коментари: 0 Гласове:
1



Потрес: Мошеникът от HelpKarma си купи мерцедес за 400 000 лв.     Личности Личности 10:05 - 07 Ноември 2020 6001     image image Автор: Теодор Искренов  

Мошеникът от HelpKarma Константин Кръстев, главен герой в страхотния скандал с космически заплати във фондацията, направена уж да събира дарения за тежкоболни българи, е превърнал богоугодната идея в златен бизнес. Източик на Lupa.bg сензационно разкри, че баровецът, разпределящ дарения за благородни каузи като спасяването на детски живот, например, преди 3 месеца си е купил супер луксозен мерцедес S класа с директна поръчка от Германия.

Цената на автобижуто е немислимите за неговия социален статус 400 000 лева. Проверка на Lupa.bg в сайта на официалния дилър на германската марка показа, че в такива ценови параметри се вписва единствено S-класа Maybach, която е кола-мечта дори за бизнесмени със сериозен финансов ресурс.

Фейсбук буквално полудя от разкритието на Мария Цънцарова от Би Ти Ви. Платформата за анализ на социални мрежи CrowdTangle показва, че една от най-разгорещените дискусии е в групата за разработчици и IT предприемачи DevBG. Там потребителите са подчертано скептични към обяснението за заплатата на техническия директор Славчо Славчев, който прибрал само за един месец 80 000 лева.

Спецовете отбелязват още, че не е ясно защо е необходим толкова голям технически отдел за един сайт, който приема няколко вида плащания. „Да крадеш от болен е някаква висша форма на перверзия. Най-много сега да се спрат рязко даренията към фондацията, с което ще обречем нуждаещи се на доживотна мъка в „най-добрия” случай, иначе смърт“, отбелязва потребител.

image

Друг в групата коментира иронично: „Народ, при който баба с 200 лева пенсия отделя левче за дарение, а този, който събира дарението си разпределя 80 хиляди лева за заплата, не може да бъде унищожен!“. А трети е лаконичен: „Работел за каузата. 20 000 на месец. Избери едното от двете“.

Не липсват зевзеци, които да питат къде могат да пуснат CV за работа във фондацията. Когато става дума за професионална биография, на много места се припомня участието на основателя на HelpKarma Константин Кръстев в кампанията на Европейската народна партия „Местен герой“. „Проектът му дава възможност на хората да събират пари за добри каузи по бърз и прозрачен начин“ – това е част от представянето му, написано от евродепутата Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

„Когато дарявам пари, не очаквам, че те отиват за да се плащат заплати много над пазарните. Не очаквам някой да разработва безплатно нещо подобно, но очаквам да вземе някаква разумна сума за това, а не да си оправя живота през него. Дарявал съм през тази платформа в миналото, но вече няма да го правя и ще търся други канали (…) за мен описаните цифри са опит да се прави бизнес от фондация“, коментира потребител под публикация в дискусионната група на Българското либертарианско общество.

„Баба ми казваше: „Направи добро и го хвърли зад теб” и винаги постъпваше точно така. Нямам нужда от посредник, за да помагам. Цялата история компрометира най-хубавото, което толкова доброволци правят от сърце и душа. Укоримо в етичен план, подобно поведение трябва да се санкционира и от закона”, смята дама от групата „Аз подкрепям Лаура Кьовеши”.

Психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова също се намеси и отправи послание към ръководителите на фондацията: „Защо, бе, младежи, не си помислихте, че има нещо по-ценно от ш*баните апартаменти и десетохилядните заплати. Та вие събирате пари за ТЕЖКО БОЛНИ ХОРА, на които сте последна надежда. Осъзнавате ли каква морална отговорност носите, на какво ще научите децата си? Млади хора, от позицията на житейския си опит ви казвам - след нас най-ценното, което остава, не са къщи, коли, апартаменти и пари, а ЧОВЕШКОТО ДОБРО и да бъдем светлината по пътя на нашите наследници“.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19709043
Постинги: 44675
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031