Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2020 17:59 - Пътят на Скопие към Брюксел минава през София, а не през Белград или Солун https://www.lentata.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 156 Коментари: 0 Гласове:
1



Пътят на Скопие към Брюксел минава през София, а не през Белград или Солун Актуално Проблемът не е само в историята и учебниците. Македонците не са подали нито един инфраструктурен проект в посока изток - запад за финансиране от ЕС в следващия програмен период.

image

Гост-автор | 12/11/2020

Проблемът не е само в историята и учебниците. Македонците не са подали нито един инфраструктурен проект в посока изток - запад за финансиране от ЕС в следващия програмен период. Включително по прословутия Коридор № 8, който трябваше да свърже София със Скопие, както и Черно с Адриатическо море. Всички македонски инфраструктурни инвестиции са насочени по коридор № 10 Белград-Солун. С това свое демонстративно поведение братска Македония ясно показва, че не желае да има никакви икономически връзки с България, а целият театър покрай Договора за добросъседство е целял да ни "приспи", докато тя стане член на "европската уния". И ако може покрай тази имитация на приятелство да се договори с нас да им отстъпим някоя и друга историческа личност, та да имат на националния си празник кому на паметника да поднасят цветя.

Македонците са хора с посърбен манталитет, наложен им по време на 70 годишното им робство в Югославия. Затова те и постъпват като настоящи сърби, а не като бивши българи. Само припомням, че през Средновековието сърбите са били прочути със своето коварство повече от византийците. Обичали да сключват договори и примирия и след това безскрупулно да ги нарушават и изненадващо да нападат в гръб. България е претърпяла най-големите си исторически поражения точно когато е искала най-много да помогне на Македония. Крайно време е да затворим тази "най-романтична страница от българската история". Насила хубост не става. Да оставим дебелите македонски кратуни да уврат на бавен огън извън ЕС, тъй както гърците ги държаха извън НАТО доста години. Другото е сами да унижаваме националното си достойнство заради "хартиено приятелство" с една етническа общност, което не ни носи никакви ползи. И да си затваряме очите пред факта, че от началото на годината досега българското разузнаване е констатирало над 10 000 негативни публикация за България в македонските медии. И стига с тези учебници! Страната ни трябва ясно да постави икономически изисквания към Македония. Нека първо направят един свестен път до Гюешево, пък след това да дойдат да чукат на нашата врата. Ясно да им кажем, че пътят на Скопие към Брюксел минава през София, а не през Белград или Солун. И хайде един път да си отстоим позицията до край, а?

Автор: Емил Василев




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19810446
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930