Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2020 18:39 - Мащабни измами с гласуването в САЩ, разкрива информатор http://www.budnaera.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 131 Коментари: 0 Гласове:
1



Изборите които определят бъдещето на света: Мащабни измами с гласуването в САЩ, разкрива информатор   Споделяне

image
Изборни служители преброяват бюлетини в Милуоки, Уисконсин на 4 ноември 2020 г. Scott Olson/Getty Images

Ирини Зикидис: Дупе да ви е яко! Победа на Байдън – България става „фронтова държава“

Айлин Лай

Изборният ден в САЩ отмина, но резултатите все още не са обявени, тъй като непрекъснато излизат нови факти за случаи на измами при преброяването на гласовете.

Президентът Тръмп предупреждаваше нееднократно, че мащабното гласуване по пощата ще усложни изборите и ще позволи да се правят измами.

Линдзи Греъм, председател на Сенатската комисия по правосъдието, смята, че тези опасения са основателни.

„Сега пощата е нов избирателен център. Що се отнася до гласуването по пощата, това е настоящият Див Запад. Всичко, за което се притеснявахме, се сбъдна, така че ако не се преборим през 2020 г., никога вече няма да спечелим президентските избори. Залогът е много висок“, каза Греъм пред Fox Business на 8 ноември.

image

Изборен работник сортира бюлетини по пощата за президентските избори в окръг Кинг в Рентън, Вашингтон на 10 март 2020 г. JASON REDMOND/AFP via Getty Images

"Това, от което се нуждаем в президентската надпревара, е да се уверим, че всички законни гласове са отчетени, всяко преброяване е пълно и всички законови възражения трябва да бъдат изслушани", каза Кевин Маккарти, лидер на малцинството в Камарата, пред Fox News.

Ветеран от Демократическата партия каза още през август пред New York Post че измамите с избори, особено гласуването по пощата, не са мит. Той би трябвало да е запознат, защото самият той десетилетия наред се е занимавал с подобни измами.

Измамата може драстично да промени изборите

Изборните измами в САЩ са по-скоро правило, отколкото изключение, твърди информатор, който е вътрешен човек, отказващ да разкрие самоличността си поради опасения от преследване.

Той е участвал в общински и федерални избори в Патерсън, Атлантик Сити, Камдън, Нюарк, Хобокен и окръг Хъдсън, а пръстовите му отпечатъци могат да бъдат намерени в Ню Джърси в местното законодателство, кметството и Конгреса.

Данни от този информатор са помогнали на някои влиятелни хора и политици в Ню Джърси, според архивите на кампании, изследвани от New York Post.

New York Post е проверил самоличността на информатора, неговите данни и дългогодишния му опит като консултант в различни кампании.

Информаторът е казал, че през годините той не само е подменял бюлетини, но и е ръководил екипи от измамници, и е обучил поне 20 агенти в Ню Джърси, Ню Йорк и Пенсилвания - щати, които са от решаващо значение за изборите през 2020 г.

„В Ню Джърси няма [изборна] надпревара - от Общинския съвет до Сената на САЩ - в която да не сме участвали“, казва информаторът. „Работих за комисаря по пожарните в окръг Бърлингтън. Колкото по-малка е надпреварата, толкова по-лесно е това да се направи."

image

Избирателни работници пускат бюлетини в пощенска кутия в изборния ден в Дорал, Флорида на 18 август 2020 г. Joe Raedle/Getty Images

Гласуването по пощата може да е сложно, но за политиците това е проста работа.

Например в Ню Джърси гласуването започва с изпращане на празен бюлетин в голям плик до регистриран избирател. Вътре в пакета има плик със собствен адрес, „удостоверение за гласуване по пощата“, което избирателят трябва да подпише, и самата бюлетина.

И тук в ход е фалшификаторът на изборите.

Фалшиви бюлетини

В бюлетината няма специални елементи за сигурност - печат или воден знак. Фалшификаторът просто създава свои собствени бюлетини, като ги пуска през копирна машина, казва информаторът.

Но пликовете с обратен адрес са „по-безопасни бюлетини“. Защото не може да се копира плика, така че те трябва да са от истински избиратели.

image

Жена пуска бюлетина в президентските начални избори в гимназия в Хамилтън, Милуоки, Уисконсин на 7 април 2020 г. KAMIL KRZACZYNSKI/AFP via Getty Images

Информаторът каза, че е инструктирал подчинените си да ходят от врата на врата и да убеждават избирателите да им разрешат да взимат техните попълнени бюлетини и да ги изпращат от тяхно име като държавна услуга. Така те взимат запечатаните пликове и ги носят вкъщи, където ги държат над вряща вода, за да може парата да разхлаби лепилото, след което подменят истинската бюлетина с фалшива и запечатват плика отново.

„Всяка бюлетина отнема пет минути“, каза информаторът.

Той отбеляза, че се е старал да не поставя фалшивите бюлетини в едни и същи събирателни пощенски кутии, а ги разхвърлял в кутии из целия град, за да не привлича вниманието.

Участие на пощальони

Според информатора понякога и пощенските служители са замесени в тези измами.

„Имате пощальон, който е пламенен противник на Тръмп, който работи в Бедминстър или някаква друга републиканска крепост ... Той може да вземе тези [попълнени] бюлетини и, знаейки, че 95% от тях са за републиканците, той може просто да ги изхвърли в кошчето“. ...

image

Пощальонът от USPS Майк Микали доставя поща във Флемингтън, Ню Джърси, САЩ на 4 август 2016 г. Ron Antonelli/Bloomberg via Getty Images

В някои случаи пощальоните са били част от неговата „работна група“, изваждайки бюлетини от пощата и предавайки ги на агенти, обяснява информаторът.

През 2017 г. повече от 500 бюлетини, изпратени в Ню Йорк, никога не са стигнали до избирателната комисия на изборите през ноември. В резултат на това те са открити през април 2018 г.

„По някаква неизвестна причина някои от пощенските кошници, изпратени до Нюйоркската избирателна комисия, бяха оставени настрана в пункта за обработване в Бруклин“, каза Майкъл Райън, ръководител на Нюйоркския градски съвет.

Старчески домове

Домовете за възрастни хора и „помагането“ на по-възрастните хора да попълнят бюлетини са златна мина за получаване на гласове, каза информаторът.

„В някои старчески домове сестрите всъщност са наети агенти. И те ходят от стая в стая при възрастни хора, които все още искат да се чувстват значими“, каза информаторът.

Така агентите буквално попълват бюлетините за тях.

image

Близки посещават майка си, която седи в инвалидна количка, в дома на Йоханес Сондерман в центъра за възрастни хора AWO. Jonas Gьttler/picture alliance via Getty Images

Фалшиви избиратели

Когато другите методи се провалят, информаторът изпращал агенти до избирателната секция, за да гласуват на живо, особено в щати като Ню Джърси и Ню Йорк, където не се изисква лична карта. Пенсилвания също до голяма степен не проверява документи.

Най-добрата мишена са регистрираните избиратели, които обикновено не гласуват. Тази информация е публично достъпна.

„Попълвате карти с името и района на този човек, разхождате се из града и казвате: „Ти ще бъдеш този [човек], а ти онзи“ - каза информаторът.

В избирателната секция фалшивият избирател ще се регистрира и ще гласува. Самозванците просто пресъздават подписа, който вече е в избирателния списък. В редките случаи, когато истинският избирател вече се е регистрирал и е гласувал, измамникът просто ще го представи като невинна грешка и ще избяга.

image

Избирател пуска бюлетина по пощата в пощенска кутия в Кеймбридж, Масачузетс на 25 август 2020 г. Lane Turner/The Boston Globe via Getty Images

Подкупване на избиратели

По думите на информатора приютите за бездомни в Ню Джърси предлагат почти неизчерпаем източник на надеждни - т.е. подкупени - избиратели.

За да заеме поста кмет на Ню Йорк, Майкъл Блумбърг е похарчил около 174 долара на глас, каза източникът.

Като мафия

От организационна гледна точка информаторът заяви, че схемите му за измама на избиратели напомнят на мафиотски организации, където босът (обикновено ръководителят на кампанията) предава наставления ежедневно на началниците на мафиотските пионки, които са дясната му ръка. Истинският кандидат обикновено е умишлено държан на тъмно, за да може „правдоподобно да отрече всичко“.

По време на гласуване по пощата двустранни поддръжници събират и преброяват бюлетините в местната избирателна комисия, като решават кои бюлетини са валидни и кои трябва да бъдат изхвърлени поради нередности.

image

Работници в избирателни секции на окръг Марикопа преброяват гласовете във Финикс, Аризона, 5 ноември 2020 г. Courtney Pedroza/Getty Images

Информаторът каза, че ако бюлетината е от него или неговите агенти, тогава бюлетината ще има сгънат ъгъл, така че служителите на демократите в избирателната комисия разбират, че бюлетината е коригирана и не възразяват срещу нея.

След приемането на тези подправени бюлетини те се смесват с нормални бюлетини и не могат да бъдат разграничени, и така стават валидни гласове.

Изследване на консервативната фондация „Наследство“ (Heritage Foundation) установи над 1000 документирани случая на измами с избиратели в САЩ, почти всички от които са се случили през последните 20 години.

"Тези прийоми не са нищо ново", каза Ханс фон Спаковски, старши сътрудник на фондация "Наследство", който ръководи инициативата за реформа на избирателното право. "Всичко, което той казва, е напълно възможно."

 

 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19800335
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930