Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2020 18:37 - А дали може Бойко Борисов да отиде в „Панорама“ като Румен Радев? https://svobodnoslovo.
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 140 Коментари: 0 Гласове:
1



А дали може Бойко Борисов да отиде в „Панорама“ като Румен Радев?

14.11.2020 admin

  image   66 SHARES ShareTweet

Бяхме свидетели отново на блестящо преставяне на президента Румен Радев в „Панорама“ по БНТ, въпреки угодническото към изпълнителната власт домакинство на предаването от придобилия печална слава през последните години водещ Бойко Василев, треперещ от зависимостите си към екрана, заплатата и тайните… 

Румен Радев пристигна в БНТ, посрещнат от мощни възгласи на стълпотворение от стотици български граждани в своя подкрепа, отцепвани и заглушавани от полицията на Бойко Борисов. На място в късния зимен част бяха организирани от мафията и задкулисието в България непълнолетни граждани, обезумели старци и платени нехранимайковци, които бяха замеряни с жълти стотинки, затова че са платени, неискрени в думите и делата си и режисирани.  Едните остояваха истината и гражданските си права, а другите – частни интереси срещу заплащане.
Румен Радев беше акомпаниран от непринудени положителни възгласи при пристигането си, по време на телевизионото участие и при заминаването си от будната съвест на България. А другите, малко на брой и неаргументирани – те викаха „Гешев! Гешев!“ (заявявайки, че винаги ще гласуват за ГЕРБ и Борисов), без дори да подизират, че в момента, когато е удобно, а тогава те са вече непотребни, могат да се окажат с подхвърлени белязани пари (или наркотици), дълги месеци в ареста и осъдени за години в един несправедлив процес. От същите, на които сега прислугват.

Румен Радев отиде в „Панорама“ като горд и честен българин, защитаващ и отстояващ обществения интерес – със знанията си, с опита си, с прозорливостта си на управленец и далновидността си на държавник. И се държа като такъв до край. И пред множеството граждани пред сградата на БНТ, заставайки с лицето си пред тях.

 

 

imageСнимка: БГНЕС

 

„Дали Бойко Борисов може да отиде в „Панорама“ като Румен Радев?“, е въпрос от съществено значение! Дали пък не се страхува от народната любов, или пък го спира интелекуталния му импотенциал? Все пак трябва да се отбележи, че основните възгласи по адрес на Бойко Борисов и Иван Гешев, които протестиращите скандираха тази вечер, както и в продължение на 128 дни, бяха: „Борисов – позор! Оставка и затвор!“, „Оставка!“, „Мутри – вън!“, „Долу ГЕРБ!“, „ГЕРБ – корупция!“, „Мафия!“…

LIBERTA.BG зададе въпроса, Борисов и свободните медии са на ход – ще отиде ли гост в „Панорама“…

А сега ще представим с няколко коментара/репортажа на автори във Фейсбук и медии днешната „Панорама“, както и случващото се на улицата пред БНТ – с видеа. Приятно четене и гледане!

Любо Кольовски:

ЗА ИНТЕРВЮТО НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ В „ПАНОРАМА“
Когато България се е раждала, орисниците ѝ са били подли и гадни вещици. Обаче, България все още я има. Въпреки орисниците. И има държавен глава, въпреки Бойко Борисов и Бойко Василев. Един ден България ще има още 200 – 300 мъже, подобни на генерал Радев, и тогава България ще се освободи от фатмаците и милиционерите. Искам да кажа, че с още 200 – 300 подобни на Радев, фатмаците ще си заминат завинаги. В компанията на бойковасилевците и останалите нищожества, наемници на мутрите. Вярвам в това!

LIBERTA.BG:

Бойко Василев от „Панорама“ води предаването си по записки от ПлИК (или пиГ), БлиЗ, анал 3 и живите включвания на адаша си Борсов. Е, не му се получи. Както и на пеевско-домусчиевата Нова тв, която беше изгонена от българските граждани, събрали се пред БНТ.
Платените фенове на Гешев и Борисов също претърпяха пълно фиаско, катастрофален провал в браненето на мрачните си рупори.
Едно е ясно – със свинското правителство, ще изчезнат и свинските журнаГлисти, а и медиите им. Защото няма да има кой да плаща за жълто-кафявите им режисирани спектакли.
Нямаме главен прокурор, нямаме и премиер. На тяхно място са поставени кукли на мафията, мутрите, олигархията, Статуквото и Задкулисието – все корумпирани, алчни и зависими пачаври на „Дълбоката държава“ в България. Но…
… Имаме непобедим български дух, жаден за правда, истина, свобода и справедливост. Имаме и президент, с който можем да се гордеем.

(„Безгрешните първи да хвърлят камък“!)

Виктория Тинтерова:

Не ми се говори за Бойко Василев, щото въпреки възпитанието ми, дадено от един дядо евангелски пастор, сърбин и друг, който е развалил първия си годеж, защото момата като сервирала кафе в сребърно подносче, затворила вратата със … задника си, та въпреки тази схоластична и доста фантасмагорична възпитателна среда, бих му шибнала два шамара и бих ги придружила с някои сръбски благословии. Ехаа, стана едно маркесово изречение, в което са втъкани произход, история, надграждане но историята и отношение към Бойко Василев и президент. А?! Но ми се ще да кажа нещо друго – аман от интервюта с доктори, които си разказват проблемите. Повече от 10 години си траят, не, повече от 20 години си траят. Бе, имаше мирни времена, в които тия неща, за които сега мрънкат по телевизорите се знаеха. Те ги знаеха много по-добре от нас, щото са в… джаза. Ама 1700 пациента, а… ?! Защо докторите мълчаха? Защо учителите мълчаха? Защо, бре, защо мълчахте?! Ние, разните там счетоводители, инженери, метачки по улиците, шофьори и обикновени дизайнери какво можем да направим? Сега да направим, кажете – какво? Там некое списъче направете, до го изпълним и да се кротнете. Даже и по едно харакири да си направим, ако ес налага, дали ще помогнем? Всъщност – на кого да помогнем? В този ред на мисли – хайде да помогнем на Борисов да се разкара моментално. Оставка, бе!

Пепа Сомлева:

Гордея се с Президента на България!

БГНЕС:

Румен Радев: Правителството бяга от кризата и ръси пари на посоки

Дебатът за коронавируса и мерките не трябва да се политизира, трябва да търсим дебат с повече експертност. За да преодолеем това изпитание се изисква смирение, но и да не се примиряваме с пропуските.

Това заяви пред БНТ президентът Румен Радев. Докато вървеше интервюто на държавния глава в предаването „Панорама”, пред сградата на обществената медия се проведоха два протеста – от едната страна бяха хора, които подкрепят президента и неутрални, а от другата граждани, които искат неговата оставка. При напускането на сградата Радев излезе при множеството и поздрави хората, разходи се пред тях и размени по няколко думи, докато те отправяха различни искания и призиви към него.

След самодоволните брифинги на властта хората изгубиха вяра. Въпреки предупрежденията за втора вълна, въпреки призивите за безплатни тестове – това не се случи, заяви още Румен Радев.

Според него в тази обстановка правителството бяга след кризата и ръси пари на посоки, но ефектът не се вижда.

Но в никакъв случай не трябва да обвиняваме хората, че са недисциплинирани, каза още Радев и добави: Развитието на кризата ще зависи много повече от отношението на гражданите, отколкото от действията на правителството.

Президентът призова гражданите да спазват дистанция и да бъдат отговорни за своето здраве и за здравето на близките си.

Президентът определи внушенията, че „пръска зараза у нас и в чужбина” като манипулативни и символ на безсилие.

В неделя следобед получих кратко съобщение „ген. Петров е заразен” от неоторизиран орган, заяви президентът по повод скандала, разиграл се по време на визитата му в Естония. Според президента някой е побързал да направи скандал и именно в това се състои проблемът. Той няколко пъти повтори, че РЗИ не е била уведомена. Моралният пример на президента е в спазването на закона, аз съм спазил закона, каза още Радев.

Президентът категорично отхвърли твърденията, че инициативата „Три морета” ще ни отдалечени от Европейския съюз.

Връщайки се на темата за справянето с COVID-кризата, президентът заяви, че самият бюджет, който е обявен като антиепидемичен, забрави за лекарите и полицаите.

В доклада на МВФ премиерът удобно пропусна, че прогнозата, която направи през април за 4% ще бъде много по-голям. Второ, как ще преведете на дипломатичен език, че системата за социална защита се нуждае от сериозни реформи и проблемът с неравенството и бедността. Казва се, че трябва да има сериозна борба с корупцията, доста повече механизми за прозрачност, че трябва да се намаляват разходите, да се свиват и да се повишава събираемостта на данъците – това е тежко наследство, оставено за бъдещите правителства, коментира Румен Радев.

Трябва да има ясен блян за реформа, заяви президентът.

Запитан в името на какво е поискал цялата власт насред пандемията, президентът каза, че не той е поискал оставката, а хилядите българи на площада и сънародниците ни зад граница.

Тежко е да се поеме наследството на Борисов, но смяната на този режим е належащ. Защото тъкмо той, а не пандемията, вкара държавата в глух коловоз.

Нима г-н Борисов управлява с парламента, че той си харчи милиони, милиарди без парламента. Премиерът управлява парламента, коментира президентът.

По темата за Република Северна Македония, държавният глава бе категоричен, че съседката ни трябва сама да реши дали да продължава по пътя с идеологемите и омразата от миналото или да тръгне към демократично бъдеще.

България трябва да отстоява своята история, език и идентичност. Никой друг освен нас няма как да го направи. Аз съм убеден, че работейки кооперативно и откровено с нашите съседи и братя, ще намерим правилното решение. Но след като Договорът за добросъседство не ни води до тях, ние сме в правото си да търсим права, коментира още държавният глава.

За мен е важно, че успях да убедя българското правителство, че не може да има безусловна подкрепа, подчерта Радев и припомни за свиканото консултативно съвещание, на което бе постигнато съгласие, че трябва да има национална рамка по темата, която да отстоява националния ни интерес.

България трябва да отстоява своето културно наследство и идентичност, подчерта още Радев.

Според него е смущаващо мълчанието на българското правителство, което според него няма ясно изразени механизми, по които смята да постигне своята позиция.

Аз настоявам в самата преговорна рамка да се открие отделна глава – глава 35, където да се изложат всички критерии. Тогава изпълняването им ще стане ангажимент не само за България, а за всички страни-членки на ЕС, каза още Радев и добави: Глава добросъседство трябва да има, надявам се да се пребори. Другият вариант е анекс и нов договор.

Запитан за раздялата на Калоян Методиев, президентът отрече причина да е празненството на социалистите. Има много хора във властта, които искат да видят БСП разцепена, но българските социалисти са хората, които издигнаха кандидатурата ми с очакванията да се противопоставя на статуквото, корупцията и беззаконието, и аз не съм се отклонил от това, както и някои редови социалисти.

Освобождаването на Калоян Методиев е резултат от общата ни оценка за неговата работа. Аз съм убеден, че промяната в България е невъзможна без участието на хилядите хора от ляво, каза още той.

Запитан дали ще прави партия, президентът каза: Моята партия е партията на почтените българи – демократи и родолюбци. Срещам ги по площадите в цялата страна и това, което ги обединява е убеждението, че този режим е компрометирам.

Ако се наложи да създавам партия, вие първи ще разберете. Зависи от обстоятелствата, каза пак той и припомни, че подкрепя всяка една партия, която поставя България и българския народ на първо място.

Независимо каква ще бъде бъдещата управленска конфигурация тя няма да може да работи за народа, ако с обединени усилия не сменим порочния модел на управление.

Управлението на Борисов не само, че не демонтира насадения олигархичен модел на прехода, с която заявка дойде на власт, но го захрани още по-мощно задкулисието, което овладява инстититуци и прониква в правосъдието, заяви още Радев.

Ще ни коства време и много усилия да възстановим работата на институциите след Борисов. Трябва да се обединим като общество, което да притиска всеки от тук нататък, призова Радев.

Според него въпреки обезверяването и апатията, обществото ни има силата да се справи с дълбоката криза.

Той подчерта, че иска обединение около принципи, а не в името на корупционния комфорт.

Защо не свиква Консултативен съвет по национална сигурност, Радев каза, че не прави КСНС заради невъзможност да се изгради по-голямо доверие и заради липса на информация. Няма едно становище или предложение, което да е било поемано като ангажимент и да е било изпълнено от това правителство, каза той.

Държавният глава бе категоричен, че няма да допусне още един държавен орган да покаже, че няма доверие, визирайки президентството. КСНС не е място, където да се седне на приятни приказки, КСНС иска ясни и подробни разчети. В момента ги няма, добави той.

Факти.бг:

Румен Радев: Смяната на този режим е належаща

Според президента ще отнеме много време и усилия институциите да бъдат възстановени след управлението на Борисов

Не трябва дебатът за коронавируса да се политизира. Нужен е дебат с повече експертност. За да преодолеем това изпитание се изисква повече смирение и по-малко некомпетентност. Заради всекидневните брифинги, хората загубиха доверие. Въпреки предупрежденията за втора вълна и твърденията, че болестта свободно се разпространява, в тази обстановка правителството ръси пари на посоки“. Това заяви президентът Румен Радев в предаването “Панорама“, излъчващо се по БНТ.

“Нека бъдем по-отговорни, да спазваме лична хигиена и дистанция. Нека пазим нашите лекари и медицински сестри, защото нямаме други, те работят на предела на силите си. Вярвам, че ако всички сме отговорни, ще преодолеем кризата, въпреки хаоса в управлението“, призова държавният глава.

Радев бе запитан и за това какво той е направил в тази криза, като отговорът му бе следният: “Президентът не разполага с реални инструменти на власт. Аз отправих серия от призиви за спазване на мерките и търсене на баланс. Призовавах за изграждане на система и навременна и обективна информация, а не да чакаме пасивно някой да дойде със симптом.“

Президентът бе откровен и призна, че е получил SMS, в който му се съобщава, че ген. Петров е бил положителен за коронавирус, преди да замине за Естония, но въпреки това той заминал на посещение. „Досега не съм имал положителен тест за COVID-19, аз съм в прекрасно здраве. Получих кратък SMS в неделя, който нищо повече не казваше. В момента, в който получих официално съобщение от РЗИ, си изпълних препоръките“, разкри Радев. „Всички твърдения, че пръскам зараза, са израз на политическо безсилие“, добави президентът.

„Естонската страна не ми е прекратявала визитата, това беше договорка между мен и президента. В контакт съм с хиляди хора, но спазвам стриктно всички мерки за хигиена и затова съм отрицателен“, каза още българският президент.

„Не съм против грижата за хората, а съм против лицемерието и популизма“, категоричен бе Румен Радев относно заложеното в “Бюджет 2021“.

Президентът заяви, че: “Смяната на този режим е належаща“, а по-късно добави, че ще отнеме много време и усилия институциите да бъдат възстановени след управлението на Борисов. “Нима г-н Борисов управлява с парламент? Означава ли за него нещо парламентът? По-скоро премиерът контролира парламента“, отговори Радев на критики относно това, че е искал служебно правителство. По същото той добави, че не той, а хилядите протестиращи български граждани са го поискали.

Румен Радев изрази и позиция по темата “България-Северна Македония“. Той е на позицията на българското правителство, а именно, че Северна Македония не може да бъде подкрепена без условия.

Към края на участието си държавният глава отново не даден категоричен отговор дали би направил политическия партия. “Моята партия е партията на почтените българи демократи и родолюбци“, отбеляза Румен Радев. “Отдавна съм заявил, че подкрепям всяка партия, която поставя България и българския народ на първо място“, каза още той по темата.

Фрог нюз:

Румен Радев за това, дали ще прави партия: Зависи от обстоятелствата. Някои искат да се забрави за шкафчетата

Не трябва дебатът за коронавируса да се политизира. Трябва да търсим дебат с експертност с устойчиви решения, които да работя. Това трудно се отдава на правителството. Пропуските ни струват скъпо. Трябва да сведем до минимум некомпетентно политическо вмешателство. След самодоволните брифинги на властта, хората изгубиха вяра. Това каза президентът Румен Радев по БНТ. На въпрос дали ще прави партия, той каза: ”Зависи от обстоятелствата. Много са факторите”.

Въпреки призивите за подготовка /бел. ред. за коронавируса/, това не се случи. Има растеж на болни и починали. Медици, които работят отвъд предела на възможностите. Правителството бяга след кризата и ръси пари на посоки. Но ефект не се вижда. В тази ситуация развитието на кризата ще зависи от хората, отколкото от правителството. Медиците заслужават всички социални и битови условия. Ако сме отговорни, ще преодолеем вируса, въпреки хаоса.

Ние имаме над 8000 хиляди теста. Въпреки много внушения, отправих призиви към хората. Провеждах разговори, призовавах към търсене на баланс. Призовах за изграждане на система за временна и всеобхватна информация. Настоях да се хващат огнищата. Ако нямаме надеждна информация, ние не можем да управляваме процеса. Повтарянето на една лъжа 100 пъти не помага. Аз не иронизирам вируса, а тези, които се опитаха да го политизират.

Не съм против грижата а хората, а срещу лицемерието и евтиния популизъм. Срещу разходването на средства при липса на прозрачност. През пролетта имаше частични мерки, а много хора задлъжняха, бизнеси фалираха, медицински специалисти напуснаха системата.  Бюджетът забрави лекари и полицаи.

Вие прочетохте ли доклада на МВФ? Положително е да се помага, това го апелирам от самото начало.  Но ние не можем да не мислим за перспективата, какво наследство ще оставим сред това правителство. В доклада премиерът пропусна., че прогнозата за 4 процента спад през април, ще бъде много по-голям.

Как ще преведете, че големият проблем е със задълбочаване на неравенствата и бедността. Ние сме на първо място. Казва се в доклада, че трябва да има борба с корупцията и достъп до качествено образование. Не може една цифра да измерва потенциала на икономиката. Следващите правителства няма да могат да покриват тези разходи. Трябва да има ясен план за реформа.

Не аз, а хилядите българи у нас и зад граница поискаха предсрочни избори. Сондажите показаха, че те са мнозинство. Тежко е да се поеме наследството на Борисов, защото е съпътствано с тежки поражения върху държавността. Означава ли за Борисов нещо парламента?! Ние имаме обратната ситуация-премиерът контролира парламента.

Естония:

Никога досега не съм имал положителен тест за ковид. И сега съм добре. Всички внушения, че пръскам зараза, са израз на безсилие. Получих кратък есемес, че ген. Петров е с ковид. Има орган, който налага карантина. Когато РЗИ ми връчи документ, аз изпълних всички нареждания. Естонската страна не ми е прекратила визитата. На какво основание да го направя. Става въпрос за контакт от няколко минутен рапорт. Аз съм в контакт с хиляди хора. Спазвам стриктно всички мерки за дезинфекция. Някой побърза да направи скандал с бързо информиране на естонската страна, но забравиха да информират РЗИ.

Защо не бе уведомена РЗИ, контактното лице посочва свиете контакти. Те са орган, който решава дали да има или да няма карантина. Моралът на президента е в спазването на закона. Всички режисирани скандали потънаха. Тук не само не само, че не се режат руски тръби, а с нашите пари правителството изгражда тръба при 90 процента резервиран капацитет.

Настоявам в преговорната рамка със Северна Македония да се открие отделна глава, където да има всички критерии за добросъседство.

Причината да се разделя с г-н Калоян Методиев не е празненството на социалистите. Има хора във властта, които искат да разбият единството на левицата. Пожелах на Корнелия Нинова бързо оздравяване. Освобождаването  на Калоян Методиев е резултат от общата оценка за неговата работа.

Моята партия е партията на почтените българи, демократи и родолюбци. Този режим е компрометиран, че трябва да си върнем закона и справедливостта.

На въпрос дали ще прави партия, той каза: Зависи от обстоятелствата. Много са факторите-време, обстоятелства, много неща.  Това зависи от факторите. Аз трудно се ядосвам, професията ме е научила да потискам гнева.

Вижте Тръмп, вижте Клинтън, много има, които стискат юмрук. Стиснатият юмрук е знак на обединение срещу мафиотизираната държава. Здравеопазването се превърна в тържище. Лекари и сестри изтичат в чужбина.

Някои искат да се забрави за шкафчетата. Трябва да се смени порочния модел на управление. Управлението на Борисов захрани още по-мощно задкулисието. Изсмуква огромни публични ресурси и укрепва още повече своята задкулисна власт. Трябва да се работи за реална промяна, честни избори, за утвърждаване на върховенството на правото. За демонтаж на олигархичните системи, за изграждане на механизми за прозрачност, отчет. Обществото има амбиция и възможност да се справи с тази дълбока криза.

Трябва да има обединени около принципи, а не обединение около принципи на корупционния комфорт. Всички управленски инструменти за управление на пандемията са в правителството. Не правя КСНС заради невъзможност да се изгради още по-голямо доверие и заради липса на информация. Няма едно становище, , което да поето като ангажимент и изпълнено.

Вие виждате-по телевизиите се показва светът на обещанията и заклинанията, че всичко има. След това вашите репортери показват действителността.

liberta.bg

/Снимка Михаил Евтимов/




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19796203
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930