Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2020 17:23 - След снощното интервю с президента, си спомних една статия, чиито указания снощната мисирка спазва стриктно и перфектно откакто е водещ… https://www.informi
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 139 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.11.2020 17:24


 След снощното интервю с президента, си спомних една статия, чиито указания снощната мисирка спазва стриктно и перфектно откакто е водещ…

14.11.2020


След снощното интервю с президента, си спомних една статия, чиито указания снощната мисирка спазва стриктно и перфектно откакто е водещ …

“Ако сте журналисти, репортери, телевизионни водещи, или нещо подобно в България, то Вие несъмнено сте тъпи.

И не само тъпи, но и нагли.

И тъй като всички телевизионни предавания в България са предназначени за тъпаци няма никакъв смисъл да се съобразявате с онези зрители и слушатели, които имат ум и разум.

Въпросът е как да не изглеждате тъпи за тъпаците. Именно с тази цел Ви предлагаме няколко полезни съвети с които да прикривате тъпотата си:

1.Прекъсвайте събеседника си, особено когато стигне до най-важната и съществена част от изложението си.
2.Гледайте умно, за разлика от умното говорене, което няма как да научите.

3.Задавайте отрицателни въпроси, чрез които ще покажете гражданско чувство, загриженост към обществените явления и съпричастност към съдбата на зрителите и слушателите.За предпочитане е да задавате отрицателните си въпроси по злободневни явления, но ако, поради тъпотата си не можете да схванете кое е злободневното, трябва да си приготвите готови такива. Примери : „ А това няма ли да навреди на националните интереси ?, „ А това няма ли да затрудни бюджета ?” и т.п.

4. За да придадете злободневност на предаването си прочетете мнения и изказвания на разни хора, като се постарайте тези мнения и изказвания да бъдат глупави и безсмислени. Ако не можете да се прецените кои точно изказвания са глупави и безсмислени, знайте, че това са точно тези, които ви харесват и ви се струват умни и смислени.

5. За да изглеждате така, сякаш търсите някаква скрита истина в отговорите на събеседника си, макар въобще да не знаете какво търсите, задавайте често следните кратки, но основополагащи въпроси: „ Кой „ или , кои /особено злободневен въпрос/, а също „къде” и „кога”, като само в краен случай задавайте въпроса „защо” – тъй като този въпрос предполага задълбочаване на разговора – нещо, което трябва внимателно, но решително да избягвате, заради възможностите си.

Със следването на тези правила, напътствие и съвети има голяма вероятност не само да постигнете забележителни успехи в журналистическото поприще, но да станете депутати, евродепутати и дори нещо повече, след като положите необходимите за целта, наглост, безхаберие, безочие, непукизъм, безотговорност, продажност и подлост.”

Иво Беров




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19793937
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930