Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2020 17:38 - ЕТО ГО СОКОЛ ЯНКОВ – МОЗЪКЪТ НА „HELPCARMA“ И „CREDISSIMO“! ОЧАКВАЙТЕ! – СПОНСОРИРА ЛИ „ОПОЗИЦИОНЕРКАТА“, ДЕТО ТЪРЧИ СЛЕД ДЖИПА НА БОРИСОВ! http://afera.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 2555 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЕТО ГО СОКОЛ ЯНКОВ – МОЗЪКЪТ НА „HELPCARMA“ И „CREDISSIMO“! ОЧАКВАЙТЕ! – СПОНСОРИРА ЛИ „ОПОЗИЦИОНЕРКАТА“, ДЕТО ТЪРЧИ СЛЕД ДЖИПА НА БОРИСОВ!

image

РАЗКРИТИЕ В WOW! Ето го Сокол Янков – мозъкът зад “HelpCarma” и “Credissimo” – човекът, който раздава кредити от България до Колумбия, докато разпуска по луксозни яхти.

Сокол Янков е действителният мозъчен тръст, който стои зад цяла верига от компании, реализиращи милиони евро печалба на територията на цял свят, научи медията ни.

Този сравнително млад българин не обича да бъде под светлините на прожектора, а в публичното и медийното пространство името му е почти непознато.

Според наши източници обаче, именно Сокол Янков е един от основните мозъци стоящи зад този мащабен бизнес за милиони. По думите на нашите информатори идеята за създаването на станалата скандална платформа за благотворителност “HelpKarma” принадлежи лично на Янков, независимо, че той поставя за лице на организацията Коста Кънчев.

Янков е и основната движеща сила зад компанията за бързи кредити Credissimo.

От Credissimo пък преди година само посочват пред Капитал, че инвестицията им в експанзия в чужбина се финансира със собствени средства, като засега не планират търсенето на ресурс от други инвеститори.

“Ползваме разнообразни източници на финансиране, включително peer to peer платформи”, посочва през 2019 година пред Капитал един от собствениците на фирмата Георги Руков.

Всъщност, въпросната компания е една от най-големите в сектора на небанковото потребителско кредитиране в България. Лидер е Easy Credit с активи за 117 млн. лв. към 2017 г.

За кратко преди време Credissimo бе публична компания, като намерението на основателите й бе да ползват фондовата борса за набиране на финансиране за дейността. След слаб интерес от страна на инвеститорите обаче и заради значителната административна тежест през 2016-а година тя слезе от фондовата борса.

Едноличен собственик на капитала на дружеството е регистрираното в Малта “Кредисимо холдинг лимитид”, но зад него стоят основателите на бизнеса, обясняват от компанията. Това са Сокол Янков с 30.83% от компанията, Коста Кънчев с 28.34% дял, Асен Бенев с 22.83% от акциите, “Адвенкос” на Константин Кръстев с 15% и Георги Карпузов с 3%.

Основно от страниците на Капитал от преди година научаваме, че бизнесът на Credissimo и в частност на Янков се развива успешно не само в България, но и в куп други страни по света. Такива например са Испания и Колумбия, като през 2019 г. от компанията за бързи кредити дори се хвалят, че предстои да отворят свой малък “call office” в столицата на Колумбия, Богота. Естествено, че на широката публика няма как да не и стане интересно, как така тези млади български мъже решиха да въртят търговия с бързи кредити в една от най-опасните държави на Южна Америка?!

Макар и официален отговор на този въпрос да няма и до момента, наши източниците твърдят, че Южна Америка и Карибите отдавна са любима локация на групичката от млади български милионери.

Информаторите ни разказват, че бързо забогателите родни баровци неспирали да обикалят света, отсядайки в най-луксозните хотели, наемайки за свои VIP партита най-луксозни яхти, на които пък в компанията на десетки красиви момичета, компанията леела реки от марков алкохол, като често дори баровците се черпели и с други характерни за държавите от Южна Америка вещества.

В същото време родните милионери много внимателно криели личния си живот, като се отдавали на оргии и веселие единствено, когато били далеч зад граница. На територията на България те били по-хрисими и от ангели, а параноята им била толкова голяма, че съвсем умишлено избягвали всякакъв тип светски събията у нас.

Историята на тези млади и весели милионери не свършва само с HelpKarma и Credissimo.

По-рано днес на своята страница във фейсбук платформата за разследваща журналистика Bird.bg разкри, че същите тези лица в компанията на още две известни мамини синчета са участвали и в неясни схеми свързани с търговия с криптовалута.

Вижте какво пишат от Bird.bg, цитирани впоследствие от редица други родни медии:

image

“Интересно паралелно развитие имат фондацията Хелп Карма и „криптобанката“ Nexo, която предлага лихви и кредити за депозити в криптовалута и се определя като най-голямата в света в този бранш с над 1 милиард долара трансакции за последните две години и 1 милион потребители.

– През март 2018 в УС на Хелп Карма влиза Калин Кънчев, баща на Коста Калинов Кънчев;

– Точно тогава стартира дейността на Nexo, която прави първото си ICO (първично публично предлагане на койни) през март 2018 г.;

– Коста Калинов Кънчев се афишира като съосновател на Nexo заедно с бившия политик от ДБГ Антоний Тренчев и Георги Шулев – синът на бившата вицепремиерка Лидия Шулева;

– От страницата на Nexo не се разбира кои са юридическите лица зад тях, но с търсене из регистрите се открива, че това са Nexo AG в Швейцария и Nexo Inc в САЩ, чийто действителен собственик е Коста Калинов Кънчев;

– първоначалното финансиране на Nexo е от „Кредисимо“, като връзката с „Кредисимо“ се изтъква от Nexo като гаранция за клиентите;

– Nexo е подкрепена при старта си от Arrington XRP Capital, хедж фънд създаден от влиятелния основател на TechCrunch Michael Arrington. Арингтън инвестира в Nexo и е техен съветник до средата на 2019 г. https://www.crunchbase.com/…/nexo-0ab2-undisclosed–2a3cbc8c;

– В Arrington обаче има и българска връзка и тя не е случайна. Съветник в екипа на Arrington е Наталия Караянева http://arringtonxrpcapital.com/team/;

– Наталия е родена рускиня, но е станала българка след брака си с Петър Караянев;

– Петър Караянев пък е син на Елена Караянева. Тя е търговски директор на фирмите на Ветко и Маринела Арабаджиеви и беше арестувана заедно с тях по обвинения за пране на пари и данъчни измами.

https://wow-media.bg

ОЧАКВАЙТЕ: „ХЕЛП КАРМА“ И „КРЕДИСИМО“ ЛИ Е СПОНСОРЪТ НА „ОПОЗИЦИОНЕРКАТА“, ДЕТО ТЪРЧИ СЛЕД ДЖИПА НА БОЙКО БОРИСОВ!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19802181
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930