Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2020 17:25 - Страховит подземен бос и ББ „горят” покрай криптовалутата OneCoin, източила $4,5 млрд. (Братът на Ружа ПРОГОВАРЯ) https://narod.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 153 Коментари: 0 Гласове:
1



Страховит подземен бос и ББ „горят” покрай криптовалутата OneCoin, източила $4,5 млрд. (Братът на Ружа ПРОГОВАРЯ) imageот admin на 17.11.2020 1 2,931 Споделете

Страховит подземен бос и политици от управляващата шайка ще „изгорят” покрай разследването в САЩ на мега измамата OneCoin, с която Ружа Игнатова и брат ѝ Константин успяха да откраднат над 4,5 милиарда долара, научи Narod.bg!

Според неофициалните данни при разплитането на далаверата от световен мащаб и лъснало и името на тартора на хунтата ББ, тясно свързан с осветления гангстер по линия на силовата групировка СИК, разкри източник на Narod.bg.

image

Още шест месеца братът на изчезналата криптофараонка Ружа Игнатова ще помага на властите в САЩ да разплетат далаверата около пирамидата OneCoin, оценявана на над 4,5 милиарда долара. Това стана ясно от решение на съда в Ню Йорк.

Константин Игнатов се съгласил да натопи кака си и затова бил включен в програмата за защита на свидетели още през миналото лято. Оттогава той е скрит на тайно място в Щатите заедно с жена си и малкото им дете, предаде и „България днес”.

Времето до момента не било достатъчно на криминалисти и финансови експерти да изкопчат от Константин Игнатов всички необходими сведения за разкриване на световната финансова афера, чрез която в създадената от Ружа електронна валута OneCoim потънаха 4,5 милиарда долара.

По тази причина ангажираните със случая агенти са поискали от съда в Ню Йорк продължаване на защитата спрямо брата на измамницата.

Самият Константин Игнатов е подсъдим за измама и пране на пари, като може да получи присъда от 90 години затвор. Магистратите трябваше да се произнесат с решение преди няколко дни.

Това обаче не се случи, защото междувременно в съда пристигнало искане този акт да бъде отложен за още 6 месеца – до средата на май 2021 г.

„Тъй като сътрудничеството на обвиняемия все още не е завършено, правителството с уважение изисква датата за контрол на присъдата да се отложи за 6 месеца”, пише в искането на съдия Едуардо Рамос, който води делото срещу Игнатов и останалите подсъдими по грандиозната далавера.

Съдия Рамос уважава искането за отсрочка по присъдата на българина и определя дата за произнасяне на наказанието – 14 май в 15,30 ч.

Така до средата на май догодина братът на Ружа ще продължи да разказва за измамната схема, в която са потънали спестяванията на стотици хиляди хора оп цял свят.

Според наблюдатели на процеса много е възможно след изтичането на този срок да бъде искано ново продължаване с мотива, че следователите още имат нужда от сътрудничеството на Константин Игнатов.

Нашенецът вече се призна за виновен, но това не означава, че ще се спаси от затвора.

Дали изобщо ще влезе зад решетките зависи от стойността на неговите показания и доколко те ще бъдат полезни за уличаване и осъждане на другите босове в пирамидата и най-вече на сестра му Ружа.

Реклама

До този момент дадените от Константин сведения за местонахождението на изчезналата му преди три години сестра не са довели до нейното откриване и задържане.

За сметка на това показанията на Игнатов са разкрили изключително много подробности около дейността на финансовата пирамида, както и да замесените в далаверата лица.

Очаква се Константин да хвърли светлина и върху участието в OneCoin на подземни босове от България, които в момента се изживяват като крупни бизнесмени.

Реален резултат от помощта на Константин Игнатов до момента е осъдителната присъда на адвоката Марк Скот, който помогнал в изпирането на стотици милиони долари, заграбени от Ружа.

Размерът на наказанието на Скот още не е произнесен, като той очаква присъдата си под домашен арест. Това обаче трябваше да стане до броени дни, но прочитането бе отложено за средата на февруари 2021.

Причината е искането на адвокатите на Марк Скот, които твърдят, че клиентът им не нуждаел от време, за да се грижи за здравето си, тъй като имал проблеми.

Присъдата, която може да получи шмекерът, е 50 години затвор и глоба до 1 млн. лева.

Спрямо него върви и процедура за конфискация на колосалната сума от 400 млн. долара.

Според материали по делото Министерството на правосъдието иска да замрази активи на Скот, докато не му бъде конфискувана крупната сума, която изпрал покрай пирамидата OneCoin.

От подсъдимия адвокат ще бъде прибрано и много имущество – няколко морски вили, спортни коли, бижута, часовници и яхта, закупени с откраднатите от криптовалутата миллиарди.

Майката на Ружа и Константин стана шеф на пирамидата

Майката на аферистите Ружа и Константин Игнатови бе обявена за шефка на финансовата пирамида OneCoin, която продължава да действа под ново име в много страни по света.

image

Веска Игнатова се показа публично за пръв път през август. Това стана на сбирка на компанията, която организаторите определиха като събитие на годината за възраждане на компанията.

Веска Игнатова бе водещ оратор и корпоративен представител  – позиция, освободена след ареста на сина ѝ Константин и изчезването на дъщерята Ружа.

Наблюдатели на сагата OneCoim не изключват самата Веска също да бъде закопчана, защото в показанията си пред властите в САЩ синът признал, че тя знаела за планетарната афера.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19808112
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930