Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2020 17:33 - Лаура Кьовеши срещу Гешев и Франтишек! (документи) https://www.boec-bg.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 158 Коментари: 0 Гласове:
2



Лаура Кьовеши срещу Гешев и Франтишек! (документи) Posted on 23.11.2020

За 25.11.2020, сряда, беше насрочен изборът на ръководител на Апелативна Специализирана Прокуратура (АСП). И ако наскоро определихме Специализираната Прокуратура (СП) като бронирания юмрук на Партията ГЕРБ-ДПС, то АСП е „шапката“ на юмрука. Т.е. всички беззакония, безобразия и свинщини, натворениот СП подлежат на саниране и одобрение от горестоящата АСП. Особено що се касае до категорията прокурорски актове, които не подлежат на съдебен контрол – а само на бутафорния, вътрешен за прокуратурата, херметично затворен „инстанционен контрол“.

Както винаги, кандидатът за ръководител беше един-единствен. Но той беше не кой да е – а именно Димитър Франтишек Петров, доскорошният шеф на СП.Прокурор Франтишек се прочу с много подвизи през годините, без изключение позорни и недостойни.Статия на Капитал от август 2016 го определя по следния начин: „Той е напълно неизвестен и много иска да остане такъв. Това е разбираемо – усилията му винаги, абсолютно винаги са в синхрон с интересите на властта и от тях в крайна сметка няма никакъв видим резултат.“ И ако това беше вярно преди 4 години, към днешна дата вече не е – Франтишек стана едно от най-ноторно известните имена в прокуратурата, благодарение на скандалното си и мракобесно участие в сагата „Осемте Джуджета“. Ето защо ние ще хвърлим силен сноп светлина върху кариерата на това същество, за да разберат българите как правораздаването в България ги „бримчи с 200“ – и какво точно представляват прокурорите, на които можем да благодарим за това.

На първо място следва да изтъкнем, че с изключение на първоначалното си постъпване в ПРБ, Франтишек никога и никъде през живота си не е печелил конкурс. Цялото негово кариерно израстване се дължи само и единствено на командироване. През 2006 той започва работа в СРП, а 5 години по-късно е КОМАНДИРОВАН в СГП, в отдел Специализиран (т.е. шпиц-командата на Цацаров).7 години по-късно, през 2018, той пак е КОМАНДИРОВАН в Спец-Прокуратурата, лично от Гешев. Буквално дни по-късно, Гешев го прави и зам.-шеф на структурата, като през 2019 той бива избран и за шеф титуляр. На тази позиция остава по-малко от година, след което подава оставка. След което е КОМАНДИРОВАН в Апелативната Спец.-Прокуратура. Самият Гешев по същият начин е командирован в СГП, позната схема за ‘кариерно израстване“ на протежетата на мафията.

По-долу ще изброим само някои от скандалите, в които се забърква Франтишек през годините. Доколкото колеги като БИВОЛЪ са писали подробно за тях, ние само ще ги маркираме.

  • Побой над ученик в столична гимназия, разминал се изцяло без последствия. (Виж разследването на Биволъ) Сотир Цацаров впоследствие излъга в национален ефир, твърдейки в прав текст, че Франтишек не е бил детето. Цацаров също така смачква прокурорската преписка на СГП, в която прокурор Илиян Рангелов твърди, че: „По пр. пр. 10286/2017 установих достатъчно данни за това, че Димитър Франтишек Петров е извършил престъпление по чл. 130 ал. 2 от НК“. Бащата на детето (чието име ще спестим) е привикан в СГП и профилактиран с цел сплашване от шефката Емилия Русинова, за да бъде отказан от това да съди Франтишек. Опитът е успешен и бащата се отказва да води дело срещу насилника на детето си.
  • Скандал в столична болница, за който срещу Франтишек е заведено наказателно дело в Софийски Районен Съд.Делото е смачкано чрез привикване и профилактиране на тъжителя в СГП, по познатата схема. Тъжителят (чието име ще спестим) оттегля тъжбата си и на СРС нему остава друг избор, освен да прекрати делото.

 

  • Оневиняването на Владимира Янева и другите участници в Яневагейт – записите публикувани от Биволъ! Смачкване на досъдебното производство чрез позоваване на стандартното, добре познато извинение: „записите са незаконни“, както и „не успяхме да установим кой точно ги е правил“. Нула действие по същество, нула разследване на съдържанието на записите. Точно както в момента прави другата „звезда“ на СГП Боряна Бецова със записите на Борисов – „на тоя да му размажа физиономията“ и другите знаменити фрази, изтекли в интернет това лято.

 

  • Оневиняването на Владимира Янева в съда – и гарантирането на условна присъда за нея чрез повдигане на изключително леки обвинения; както и чрез неповдигането на други, по-тежки такива. Като по този начин Франтишек гарантира мълчанието на Янева и липсата на откровения от нейна страна за ролята на Цацаров, Борисов, Жоро (Колев) и другите герои в този скандал.

Както и при анализа на магистратската дейност на Валентина Маджарова, основната част от тази статия ще се фокусиравърху прокурорските актове, писани от Франтишек. Ние твърдим и ще докажем, че внимателен анализ на тези актове рисува картина на прокурор, който е или функционално неграмотен, или дълбоко злонамерен. В последна сметка, по-скоро и двете.

БОЕЦ си осигури достъп до следните протоколни определения на Софийски Градски Съд, с които дела по обвинителни актове на Франтишек са прекратени и върнати за доразследване:

  • НОХД 4769/2017, съдия Атанас Атанасов
  • НОХД 200/2018, съдия Руси Алексиев

И двата документа са качени в края на настоящата статия. И двете определения не са обжалвани пред САС, тъй като очевидно Франтишек не знае какво да напише във въззивния протест – иначе казано, няма доводи, с които да е в състояние да убеди САС да отмени прекратяването. Нещо повече – при първото прекратяване на делото, Франтишек до такава степен се вбесил, че е тръшнал силно вратата на съдебната зала в знак на гняв и фрустрация (според разкази на очевидци), вследствие на дългата и напоителна критика на съдията, насочена срещу писания от него обвинителен акт.

В първото определение четем, например, че „правото на защита винаги е нарушено, ако е налице неяснота или противоречие в обстоятелствената част, касаещи описание на съществените обективни и субективни признаци на деянието или ако въобще липсва описание на съществени обективни и субективни признаци на деянието, обосновали правната му квалификация, както и противоречие между обстоятелствената част и диспозитивната, тъй като обвинителният акт е единство между тези си части и само в своето единство може да постави началото на съдебното производство.“Иначе казано, написаното от Франтишек е нелогично, непоследователно и вътрешно противоречиво. И ако то е такова за наказателен съдия от СГС с дългогодишен опит и стаж, то представете си как изглежда за редовия човек, попаднал в съдебна зала. По-нататък четем, че „в тази връзка прокуратурата се е задоволила да посочи единствено, че се касае до неизвършени услуги /без тяхното конкретизиране по вид, количество и начин на реализация/, респективно използвани документи с невярно съдържане /отново без каквато и да е било индивидуализация и посочване на разминаване с обективната действителност/, без изложение на фактите, въз основа на които прави тези свои изводи и които обуславят в крайна сметка съставомерността на деянието.“ Преведено: Франтишек не си е направил труда – а очевидно и не може – да посочи релевантната фактология, ако такава въобще има, а се е задоволил само с бланкетни твърдения без покритие.

По-нататък определнието изобилства с изобличителното посочване на груби хронологически грешки в обвинителния акт на Франтишек, както и с груби нарушения на формалната логика, като например посочване на „инкриминирани“ фактури, чиито времеви период е изцяло извън времевата рамка            определена от обвинението. Съдията също така прави кратък преглед на термини като фактура, данъчно събитие, данъчно задължено лице, авансови плащания и пр. – все термини, с чието точно значение според ЗДДС Франтишек очевидно не е запознат. Т.е. съдът влиза в ролята на лектор по търговско право, за да се опита (ако е възможно) да коригира фундаменталната липса на базисни юридически познания у прокурор Франтишек. Съдът неколкократно акцентира върху факта, че е „налице дефицит на факти“ относно твърдяните съставомерни деяния. С това епизодът от франтишековата сапунка от 2017 г. приключва.

Но ето идва 2018 г. и Франтишек се пробва за втори път да вкара делото в съда, този път при нов съдебен състав. За по-сигурно, този път той си води подкрепления в съдебна зала в лицето на прокурор Юлиян Лефтеров. Кой е прокурор Лефтеров – и защо той също не е никак случаен – ще обясним по-долу. Първо обаче трябва да обясним как въобще започва досъдебното производство, защото това е една изключително поучителна – в черния смисъл на думата – история. От протоколното определение за прекратяване става ясно следното:

  • Франтишек образува досъдебното производство срещу издателя на Фрог Нюз на базата на изцяло анонимно писмо, написано на бланка на „План Б“. Справка: „План Б“ на Любена Петрова-Еврова организира флашбомба с агнешките главички пред ВСС, както и протестите в подкрепа на Гешев през 2019 и 2020, както и още много гнусни знайни и незнайни събития. Самата г-жа Еврова, разбира се, има централно участие в казуса „Осемте Джуджета“. По закон на прокуратурата е забранено да стартира досъдебни производства на базата на анонимки, нали? Е, явно обаче за Франтишек важат други закони.
  • Франтишек е събирал изцяло и единствено доказателства в ущърб на издателя, но не и в негова полза.Което е също така драстично нарушение на закона.
  • Пред съдията, Франтишек твърди в прав текст, че: „Знаем, обвинението се повдига с обвинителен акт“ – което, разбира се, е не просто невярно, но е и пълна глупост. Обвинението се повдига с постановление за привличане на обвиняем, което (за съжаление) може и да е дълго само няколко реда – т.е. въобще да не стане ясно в какво е обвинен човек. Обвинителният акт, ако прокурорът въобще успее да докара делото до съд, влиза в играта много по-късно. И, както неподражаемият Гешев обича да напомня, може да стигне до 10,000 (че и повече) страници.

В крайна сметка, този съдебен състав също прекратява делото, поради допуснати множество и съществени процесуални нарушения. Достатъчно е да цитираме един пасаж от определението на съдията: „предишният съдия – докладчик е отразил обобщено в 8 пункта нарушения, които е намерил за съществени и отстраними такива, дали му основание да прекрати съдебното производство. Настоящият съдебен състав намира, че тези, констатирани от предходния съдия – докладчик и приети за съществени процесуални нарушения, са отстранени в настоящият, внесен в съда обвинителен акт, по който е образувано НОХД  № 200/2018 г. При отстраняването им, обаче, са допуснати други отстраними съществени процесуални нарушения.Иначе казано – нови грешки, нови пропуски, нови прояви на некадърност и некомпетентност, които правят обвинителния акт негоден и непригоден. И делото отново е прекратено. За пълнота на изложението само ще посочим, че през 2020 е направен трети опит делото да бъде внесено в съда – и отново следва връщане на прокурора, отново без обжалване на връщането пред САС.

БЪЛГАРСКИЯТ СЪД прекратява делата и ги връща на прокуратурата, но репресията е налице и последиците остават! Несправедливо обвинениете биват мачкани и разкарвани по съдилища с години, налагат им се мерки за неоклонение, бизнес, семейства и човешки съдби и животи биват унищожавани! 

А сега нека се върнем за малко на прокурор Лефтеров, понеже в неговото име и личност много „интересно“ се преплитат минало, настояще, а защо не и бъдеще. Юлиян Лефтеров е човекът, който разследва скандала „Осемте Джуджета“,  проучен и осветен от Антикорупционния Фонд това лято. Същото това разследване, по което ръководството на прокуратурата упорито отказва да дава каквато и да било информация, като обществото е оставено да гадае дали въобще са разпитвани Сарафов, Пейчинов и – разбира се най-вече – Франтишек. Разбирате ли сега в какъв Параграф 22 се намираме? Същият прокурор Лефтеров, самият той командирован в СГП от Военно-Окръжна Прокуратура, който е внасял в съда поръчкови, незаконно образувани дела заедно с Франтишек, сега да трябва да разследва същия този Франтишек! Това струва ли ви се поне малко вероятно, да не кажем въобще възможно?! По-скоро не!! По-скоро изборът на прокурор Лефтеров за тази преписка гарантира, че Франтишек ще бъде изолиран и запазен от скандала. Или в най-добрия случай, както стана с бития столичен гимназист, че ще му се размине със „забележка“. Каквото, по дяволите, и да значи това.

През юли 2020г. БОЕЦ орханизирахме две акции пред „Осемте джуджета“ и успяхме да затворим този мафиотски център на властта. Нанесохме тежък удар на Франтишек, Сарафов,  Еврото и бандата им, но наглите само са емигрирали на друго място, битката трябва да продължи!

Франтишек обаче е известен и с още нещо, макар за съжаление да не обича много да се хвали с него. Затова ще го похвалим ние.  В разгара на скандала Яневагейт, очевидно под давлението на вбесения Цацаров, той се решава на безпрецедентна стъпка. Чрез т.нар. Европейска Заповед за Разследване (ЕЗР), той отправя искане до френската прокуратура (интересно на какъв език, доколкото Франтишек владее – и то само донякъде – единствено български) да конфискува сървърите на БИВОЛЪ, с цел да прекрати продължаващото публикуване на записи по аферата Яневагейт. Разбира се, френските магистрати отхвърлят искането му, като основните им мотиви са, че искането е флагрантно противозаконно, както и че представлява пряка репресия срещу действащи разследващи журналисти. Както Франтишек, така и Цацаров пропускат обаче да се похвалят с реакцията на френските магистрати на тазискандална и мракобесна ЕЗР. Затова сега ние услужливо коригираме този пропуск.

Не на последно място, сигурно си спомняте как в началото на 2018 Президентът директно обвини Борисов, че има общи бизнеси с Пеевски, като в тази връзка БОЕЦ внесохме сигнал до ВКП. Разбира се, прокуратурата отново нищо не откри тогава, но е интересно да припомним, че наблюдаващият проверката прокурор бе отново Франтишек. Като в постановлението му за отказ от образуване на досъдебно производство четем, буквално, че: „Президентът Радев само си правел вятър на устата, когато отправял такива твърдения в публичното пространство.“ Разбирате ли – нещо, което за половин България е обществена тайна, за Фратишек е просто вятър-на-устата. Абсолютно същата брилянтна юридическа конструкция бе използвана наскоро от самия Гешев, когато в началото на т.г. той каза, че Борисов (и други) само си правели вятър на устата, говорейки за прокуратурата. Каквото и да значи това. Очевидно Франтишек и Гешев са чели едни и същи дебели книги по право. Или по-скоро (понеже за Гешев със сигурност знаем, че нищо не е чел) един и същ команден център им слага думите в устата (и умозаключенията в главата).

В заключение можем само да кажем, че докато българското общество продължава да толерира гешефци, франтишекци и сарафовци, ние ще бъдем орисани да преживяваме отново и отново скандали в стил „Осемте Джуджета“. Докато не стане ясно и на най-коравотоулично дърво, и на последната дворна котка, че казуси като „Джуджетата“ и прокурори като Франтишек са всъщност гръбнакът на българската прокуратура, че всъщност 90% от длъжностната характеристика и ежедневните задачи на франтишеко-подобните прокурори са тези: мръсни поръчки, мизерии, кражби на бизнеси, мачкане, свинщини и мракобесие. Ние все още не твърдим, че всички български прокурори са такива. Но такива безспорно са всички, работещи в СП и АСП. А към останалите ще завършим с един призив, макар и да знаем, че ще остане нечут: ако искате обществото да продължава да идентифицира българската прокуратура с плазмодии като Франтишек, плужеци като Гешев, Сарафов, Пейчинов и прочее – то тогава продължавайте да си траете, продължавайте да си мълчите. А осемте джуджета ще станат не осем, а осемстотин. И мястото на България няма да е вече в Европейския, а по-скоро в Евразийския Съюз – при любимия на Гешев генералоберстпрокурор Юрий Чайка. Защото в крайна сметка негови са думите – и от него Гешев е научил най-ключовото в кариерата – „най-важното в едно разследване е да не стигнем до самите нас“. Не так ли, товарищ Гешефф?! Не так ли, товарищ Франтишек?! Нали така, прокурор Лефтеров?!

И за да не оставим читателя в неведение само ще добавим, че буквално онзи ден Франтишек се отказа да става шеф на АСП. Obit Anus, Abit Onus. Защо ли се отказа, ние пак сме оставени да гадаем, както гадаехме и за оставката му като шеф на СП миналата година. Кой знае, може пък да е преживял катарзис. А може би, което е по-вероятно, причината е друга. Според неофициални източници, с които разговаряхме, това лято Франтишек е полежал… около два месеца. Полежал е в реномирана психиатрична клиника. Чието име (засега) ще спестим. Ако някой ден обаче господинът се осмели пак да се кандидатира за каквото и да било, ще разкажем с подробности за тази клиника. Не само ще разкажем, но и документи ще покажем. Sic transit dominus litis.

  • НОХД 4769/2017, съдия Атанас Атанасов
  • НОХД 200/2018, съдия Руси Алексиев                                                                         Как мафията използва прокуратурата, като бухалка срещу медии, граждани и журналисти! 

Франтишек_1

Франтишек_2

Да се върнем към заглавието. Европа си има Лаура Кьовеши, а България – Гешев и Франтишек.

image

Това сравнение илюстрира добре мафиотската същност на българската прокуратура и блатото, в което е превърната държавата и съдебната ни система. Кьовеши е пример за независим, непримирим и смел магистрат, който се бори срещу корупцията на най-високо ниво и защитава правото, а Гешев и Франтишек са пример за корумпирани слуги на мафията, инсталирани в прокуратурата, за да изпълняват поръчките на мафията и да защитават нейните интереси. Тяхната биография и професионална кариера показва и схемата, чрез която мафията и ДС  в България презвемат съдебната система, инсталирайки свой проксита на всички нива и ключови позиции. Така си гарантират безнаказаност за извършените престъпления и възпроизвеждане вътре в системата. Защото, когато мафията си назначи главен прокурор, той вече назначава и контролира всички надолу по веригата. Така „изгряват завездите“ на Гешев, Франтишек, Бецова, Пиронева, Лефтеров, Маджарова и тн. Сред тези имена търсете следващите шефове на звена в прокуратурата, дори следващият главен прокруро. Има само един начин този омагьосан кръг да бъде прекратен! Граждански протести – Гражданска Революция, която да свали мафиотското правителство на Борисов и да отстрани от длъжност Гешев. Това са задължителните първи стъпки и в същото време само началото. БОЕЦ знаем, че докато Буда, Гешев, Пеевски и мафията стоят начело на държавата и прокуратурата всеки опит за някаква реална реформа и промяна е обречен. Затова фокусираме всичките си сили и действия за постигане на първата, най-важна цел – оставките на Борисов и Гешев!

Битката продължава!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19698823
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031