Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2020 19:14 - „Турски поток“ – най-пазената тайна на мафията! (документи) https://www.boec-bg.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 92 Коментари: 0 Гласове:
2



„Турски поток“ – най-пазената тайна на мафията! (документи) Posted on 03.12.2020

На 18.11.2020г. БОЕЦ внесохме официално заявление по ЗДОИ до ДНСК, с което изисквахме информация, свързана със строежа на „Турски поток“ на територията на България – строителни разрешения, протоколи от извършени строителни проверки и тн. БОЕЦ се аргументираме с надделяващият обществен интерес (три милиарда платени от българските граждани са достатъчен аргумент) и общественият характер на изисканата информация.

image

Днес получихме решението на ДНСК, с което ни ОТКАЗВАТ достъп до информация с аргумента, че тя е служебна и поради „отсъствие на значимост“! 

image

image

Това е пореден отказ на институциите да предоставят информация за „Турски поток“. Преди дни сайта Биволъ публикуваха откази на редица министерства. 

Става ясно, че всички пазят омертата на мафията за грабежа за милиарди, както БОЕЦ нарекохме „Турски поток“! В поредица от акции, заедно с екипи на Биволъ и Булфото ви показахме картината от мястото на полагане на тръбата и компресорната станция „Расово“. На мястото на строежа на тръбопровода нямаше строителен надзор, нямаше нито един представител на българската държава, нямаше дори български работници. Това, което установихме е, че целият проект е под контрола и в изпълнение на руски и беларуски фирми ( IDS и Белтрубопродстрой) пряко свързани с Кремъл и Газпром!

„Турски поток“ е най-големият грабеж на публични средства за последните десетилетия. Над три милиарда лева плащат българските граждани за проект, който обслужва чужди интереси и чрез който Борисов плаща задълженията на Пеевски към руската мафия. Когато гражданите плащаме би трябвало всички дейности, контрол и разходи да са публични, достъпни и прозрачни! Вместо това на самите обекти ни бе отказан достъп, а институциите, които имат отговорността и задължението да контролират строежа и да защитават общественият интерес вкупом пазят омертата на мафията и подсигуряват грабежа.

През изминалите седмици БОЕЦ сезирахме българските и европейските институции за грабежа „Турски поток“. До момента единствено от OLAF ни информираха, че са разпределили нашият сигнал на съответната ресорна дирекция за разглеждане. Гешев мълчи, като комунист на разпит. 

БОЕЦ ще съдим и осъдим ДНСК. Битката продължава!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19809069
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930