Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2020 18:20 - US посланикът: Недодяланият Бойко Борисов с връзки в мафията е следващият премиер (СЕКРЕТНА ГРАМА) https://narod.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 777 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image ДнесМнения US посланикът: Недодяланият Бойко Борисов с връзки в мафията е следващият премиер (СЕКРЕТНА ГРАМА) imageот admin на 04.12.2020 2 4,757 Споделете

Новият вицепрезидент на САЩ Камала Харис, която ще стъпи в длъжност на 20 януари 2021-а заедно с новоизбрания президент Джо Байдън, определи бившия US посланик в България Нанси Макълдауни за свой съветник по националната сигурност, припомня Narod.bg.

Новината предаде предаде Асошиейтед прес, като се позова на екипа по прехода във властта. Вероятно екс посланикът у нас ще е ключова фигура, определяща американската политика на Балканите.

Какво е мислила Макълдауни за сикаджията Бойко Борисов се вижда от секретна грама 08SOFIA672, изпратена на 22 октомври 2008 г. до Държавния департамент.

imageСекретната грама доказва какво е мнението на US администрацията са Мутрата

А какво ще мисли сега, предстои да видим…

Ето я и ГРАМАТА:

Резюме:

1. Почти сигурният следващ министър-председател на България е кметът на София Бойко Борисов. Недодялана и спорна фигура, която слухове свързват с организираната престъпност, Борисов експлоатира копнежа на избирателите за силен лидер, който да преобърне усещането за провал, произтичащо от управлението на настоящия премиер Станишев и неговата блокирана трипартийна коалиция.

Демонстриращ липсата си на изтънченост и простотата си като свои отличителни достойнства, Борисов е най-хитрият и харизматичен играч на деня. Той много ясно и последователно култивира американско и европейско одобрение, за да подсили своята легитимност.

Използвайки това като наше предимство, ние можем да го насочваме, както и неговата партия ГЕРБ, към по-благонадеждни позиции с наближаването на парламентарните избори през следващата година. (край на резюмето)

2. Независимо че парламентарните избори са след девет месеца, столичният кмет Борисов е смятан за победител на тях. По популярност той изпреварва премиера Станишев с над 30 пункта, изравнявайки се с президента Първанов.

Харизмата на Борисов, благоразположението на медиите към него и дискредитираните му политически съперници (и техните партии) изтласкаха напред 2-годишната му партия ГЕРБ. Въпреки че се самообяви за „новата десница“, ГЕРБ черпи сила от „невъобразимата“ личност на Борисов и неговата склонност към популизъм. Той привлича разочарованите и отчуждени избиратели и отляво, и отдясно и заедно с това може да разчита на голям дял от протестния вот срещу непопулярната коалиция, водена от социалистите.

Груба политическа сила

3. Умел политически играч, Борисов е находчив и с добри реакции независимо от простодушието си в известна степен. Чувствайки се по-удобно на българската, отколкото на международната сцена, той същевременно не е начинаещ и в игрите на по-голям терен. Той е напълно наясно с властта – реална и символична – и как трябва да я удържи и упражнява.

imageБорисов и Макълдауни, докато бъдещият съветник по националната сигурност бе посланик на САЩ в България

Подценяването на неговия политически талант е грешка, която би струвала скъпо на съперниците му. Наричан „груба политическа сила“, с акцент върху всяка от трите думи, той взима решенията си инстинктивно. Той е повече тактик и „вътрешен играч“, отколкото стратег.

По повод проявяваната изменчивост в позициите му в контакти с нас представители на ГЕРБ казват, че може да бъде „нетърпелив“ и „всеки ден да си променя мнението“, дори когато е напълно фокусиран върху ясно определена цел.

Борисов има сенчесто минало – лични връзки с мафиотски босове от 90-те години, но отхвърля всякакво замесване в престъпна дейност. По времето, когато беше главен секретар на МВР, той лично ръководеше операции срещу наркодилъри, но нямаше арести на знакови фигури от организираната престъпност.

С наближаването на изборите въпросът за неговото минало вероятно ще се поставя все по-често, особено от изпадналата в безнадеждно състояние социалистическа партия, която възнамерява да проведе мощна негативна кампания с цел да я превърне в нещо като „референдум“ по отношение на Борисов.

Реклама

Трамплинът София

4. Борисов непрекъснато се хвали с американските и европейските си връзки, включително с подкепата от дясноцентристката фондация „Конрад Аденауер“, от фондациите „Ханс Зайдел“ и „Робер Шуман“, както и с личните си отношения с германския канцлер Ангела Меркел и Европейската народна партия.

В първата си среща с мен той акцентира, че българите не са свикнали да взимат самостоятелно решения и затова се нуждаят Вашингтон и Брюксел да казват на министър-председателя „какво трябва да направи“.

Той добави, че когато ГЕРБ победи, смята да покани чужд експерт за всяко министерство, за да подпомага и контролира работата му.

Бидейки властен лидер, Борисов би доминирал всеки кабинет независимо от състава, който е подбрал.

5. Ние последователно приканвахме Борисов да сформира екипи, с които да обсъжда политиките по ключови въпроси като националната и енергийна сигурност, върховенството на закона, както и да определи хора, които да подготви за средните и по-високи позиции в управлението. Съмняваме се, че процесът по планирането е отишъл по-далеч от съставянето на списъци и провеждането на някои предварителни разговори, но предварителните сигнали съдържат известни обещания в това отношение.

ГЕРБ вече лансира като възможен финансов министър директорът в Световната банка Кристалина Георгиева, а за външен министър – евродепутата си Румяна Желева.

Борисов, който е майстор на подвеждането и преструвките, понякога намеква, че може да не поеме премиерския пост и да го предложи на някой друг. Това поражда спекулации, че неговата цел е президентският пост – маневра, която ще подсили образа му на национален обединител.

Жокерите: Русия, Атака

6. Независимо от проевропейското му говорене, вътрешни източници твърдят, че Борисов е по-скоро „скрит коз“ по отношение на Русия. Той е близък на директора на „Лукойл“ в България Валентин Златев, за когото се твърди, че е спонсор на ГЕРБ с пари в брой. (Диверсифицирайки залозите, Златев е също и голям финансов покровител на БСП.)

Борисов следи внимателно нагласите на избирателите. Поръчани от ГЕРБ сондажи показват, че 64% от евентуалните гласоподаватели на ГЕРБ и 67% от българите изобщо подкрепят близките отношения с Русия.

ГЕРБ се опитва да отдалечи недоволния електорат от крайните радикални формации, особено „Атака“.

Твърди се, че заради данните от проучванията Борисов е казал на екипа си, че „от време на време“ ще прави проруски изказвания и ще стои настрани от дебата „Русия срещу НАТО“, за да се чувства електоратът щастлив.

7. Борисов може би е готов да се откаже от дясноцентристките си позиции при определени обстоятелства. ГЕРБ на няколко пъти флиртуват с „Атака“ например, участвайки с тях в общи акции и говорейки добре за лидера им Волен Сидеров. Борисов ни уверява, че прави това, само за да запази популисткия си „кредит“, че никога няма да сформира коалиция с тях и че по-скоро ще мине в опозиция, отколкото да направи това.

Но ако ГЕРБ се изправи пред необходимостта от коалиция с БСП или партията на етническите турци ДПС, има голяма вероятност Борисов да започне да манипулира всички партии в своя изгода.

8. Една от устойчивите черти на Борисов е неговата нужда от чуждестранно утвърждение. Той се стреми към контакти със САЩ най-вече за да демонстрира отношенията си с американски политици и органи на реда.

Очакваната победа на доминираната от неговата личност ГЕРБ на предстоящите избори илюстрира политическата незрялост все още в България и продължаващата вяра в „спасителя“, който бързо ще реши проблемите.

Нуждата на Борисов от нашата благословия и неговото свръх его са силни инструменти, които можем да използваме в посока превръщането му в сполучлив национален лидер.

Неговата суета и нуждата му от утвърждение могат да са лост, с който да тласкаме него и партията му към модерна политическа формация, която естествено да изглежда реалният партньор САЩ. Но при всички случаи, ако Борисов победи, това би означавало продължителна работа.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19707128
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031