Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2021 16:50 - Чудовищна измама с ваксините! Подписваме менте декларация за съгласие https://lupa.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 98 Коментари: 0 Гласове:
1



Чудовищна измама с ваксините! Подписваме менте декларация за съгласие   Тема Коронавирусът Новини 12:55 - 04 Януари 2021 7220     image Автор: Lupa.bg  

На път е да се разрази огромен скандал, свързан с ваксинирането и поставянето под заплаха живота и здравето на стотици хиляди българи.

Всички желаещи да се ваксинират са задължени да подпишат бланка за информирано съгласие, в която да заявят, че са запознати с взаимодействието на ваксината с други лекарствени продукти и очакваните нежелани лекарствени реакции на прилагания продукт. 

Ето и самата бланка, която е задължително приложение по точка 8 от Заповед № РД-01-726/23.12.2020 г.

image

Документите за ваксината на "Пфайзер", която единствено е налична в ЕС към настоящия момент, са публикувани от Европейската агенция по лекарствата, а с българската версия можете да се запознаете ето тук. 

Вижте обаче, какво гласи точка 4.5 от кратката характеристика на ваксината:

4.5 Взаимодействие с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие

Не са провеждани проучвания за взаимодействията.

Съпътстващото приложение на Comirnaty с други ваксини не е проучено.

Както сами виждате в документа ясно и категорично е записано, че не са провеждани проучвания за взаимодействие на ваксината с други лекарствени продукти. Държавата обаче те задължава да подпишеш декларация, че си... запознат с тези взаимодействия, както и с потенциалните рискове и усложнения. Само че подписът освобождава държавата и медиците от отговорност.

В точка 6.2 от листовката е записано, че ваксината не трябва да се смесва с други лекарствени продукти, освен посочените в точка 6.6. (т.е. само натриев хлорид).

"Искаме да припомним на господин здравния министър, че в България има регистрирани около 500 000 диабетици и над 300 000 онкоболни пациенти, които ежедневно приемат лекарства, за които никой не знае как ще взаимодействат с ваксината и дали няма да предизвикат тяхната смърт при това взаимодействие", сигнализират в социалните мрежи разтревожени граждани. Те настояват здравният министър публично да отговори запознат ли и как взаимодейства ваксината с други лекарствени продукти и откъде, при положение, че самият производител не разполага и не е предоставил такава информация и това изрично е посочено в документацията.

Излиза, че официалната власт съзнателно кара хората да подписват документ с невярно съдържание, което пък попада в обхвата на глава 9 от Наказателния кодекс - Документни измами.

Да повторим ясно - подписваме, че сме информирани за нежелани лекарствени взаимодействия, каквито производителите на се тествали въобще! 

Този въпрос важи с пълна сила и за професорите Мутафчийски и Балтов, които публично се ваксинираха и би следвало да са подписали тази бланка за информирано съгласие. Остава без отговор въпросът те и всички ваксинирани до момента нарушили ли са закона, подписвайки фалшификат.

Не е ясно все още и какво налага да се дава писмено съгласие за ваксиниране, при положение, че ни прогърмяха ушите колко безопасен е продуктът на "Пфайзер". Все пак, когато си купуваме парацетамол, аптекарят не ни кара да подписваме декларация за информирано съгласие, въпреки че два блистера пращат на оня свят.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696208
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031