Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2021 18:21 - Видими резултати! В София пропадна чисто нов тротоар https://www.mignews.info
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 91 Коментари: 0 Гласове:
1



Видими резултати! В София пропадна чисто нов тротоар
  Продължаващото пропадане на инфраструктурата в района вероятно се дължи на лошо уплътнената почва
  image image    

Поредна станция от току-що открития трети лъч на метрото в София даде дефект. Пропадна тротоарът при Медицинска академия, който беше изграден само преди месеци при строителството на новия метродиаметър. За това сигнализира гражданската организация „Спаси София“.

„Това далеч не е първият проблем до метростанцията, намираща се на ул. „Георги Софийски“. Дни преди откриването на новата линия през август сигнализирахме за пропадания на същия този тротоар, както и в съседната градинка. В нея новопосадените фиданки бяха с над два метра под нивото на земята, което е ясен знак, че почвата в района на метрото не е добре укрепена и има опасност от срутвания“, допълват от сдружението.

Според него продължаващото пропадане на инфраструктурата в района вероятно се дължи на лошо уплътнената почва, както и на измененията в подпочвените води в резултат от строителството на метрото. „Във всеки случай очакваме незабавно обяснение защо току-що пуснат обект, който трябва да ни служи десетилетия напред, продължава да пропада и да създава опасности за преминаващите. Надяваме се да не се стигне до голям инцидент и да се предприемат мерки, за да не се повтори ситуацията от август, когато от общината игнорираха сигнала ни за проблема“, коментират от „Спаси София“.

Причината за аварията са обилните валежи и стар неизползваем колектор, който се намира под настилката, поясни зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов пред БГнес. „Този колектор е доста стар. Явно е текло и водата си е вървяла по колектора и след този напоителен дъжд се е срутила. Трябва да отворим, да махнем новия унипаваж, да го насипем и да наредим наново плочките. Това е работа за няколко дни, стига да не вали“, каза зам.-кметът.

След началото на валежите миналия уикенд протече друга открита през август нова метростанция- „Хаджи Димитър“. А през октомври м.г. вода проникна и на други спирки от третия диаметър.

   



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19836753
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930