Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2021 17:52 - Цялата улица "Михаил Колони" във Варна пропада на много места. Нужен е цялостен спешен ремонт на ремонта! Водата може да влезе в основите на сградите
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 101 Коментари: 0 Гласове:
1



Цялата улица "Михаил Колони" във Варна пропада на много места. Нужен е цялостен спешен ремонт на ремонта! Водата може да влезе в основите на сградите 13.01.2021
image  

Кадър Елена Дамянова.

Нови пропадания има по ремонтираната за 2 милиона лева къса около 100 метра улица "Михаил Колони" във Варна, която стана известна в цяла България като емблема за некачествени и нефункционални ремонти на ГЕРБ.

Нужна е цялостна спешна реконструкция. 

Видно е, че паветата няма да издържат дълго и вероятно ще се наложи улицата отново да се приведе в стария й вид с асфалт.

Пропаданията са много места, но по-страшното е, че е възможно водата да се просмуче в основите на сградите. 

Живущите в района искат улицата да се възстанови в предишния й вид с тротоар и асфалтирана улица.

Улицата се явява нещо като трасе за оттичане на водите от централната градска част към морето, а да покриеш дере с павета е безумие дори и най-яката канализация в света да сложиш.

Още в началото на ремонта имаше жалби на живущите в района срещу едноличното решение на Портних, което те смятат за неудачно, но останаха нечути. 

Въпросът е дали Портних ще поеме лична отговорност за щетите, които е причинил.

image

 

image

Снимка Ванка Донев

Както "Петел" писа, ремонтът на Шишковата градинка и късата около 100 метра "Михаил Колони" за 2 милиона се превръща в емблема на неудачните градоустройствени решения във Варна. Паветата отново хлътнаха. Това се случва при всеки дъжд и според мнозина специалисти павираното покритие няма да издържи дълго, тъй като при всеки дъжд по улицата се стичат водните маси от централната част към морето. Въпросът е дали не е по-ефективно и разумно улицата да се върне в стария й вид с асфалт и тротоар, отколкото при всеки дъдж да се правят нови ремонти за сметка на данъкоплатците?

Този път пропадането е още по-сериозно от това при предния дъжд.

Авторът на проекта за реконструкцията на ул. "Михаил Колони" е арх. Жулиан Начев заяви:

"По мое мнение въпросното пропадане на настилката най-вероятно е причинено от авария на канализацията, изпълнител на която беше ВиК - Варна, каза за "Дневник" арх. Жулиан Начев. По време на изпълнението на ремонта на ул. "Михаил Колони" въпреки моето настояване канализацията всъщност не беше подменена. Направиха се нови отклонения от сградите по улицата, но основната тръба не беше сменена."

image

Причините за пропаданията обаче, които постоянно стават на пл. "Екзарх Йосиф", според него са други. "Те са причинени от неправилното изпълнение на обратните насипи след археологическите разкопки, които просто бяха засипвани без каквото и да било трамбоване, каза Начев. Обичайно такива изкопи се трамбоват машинно на всеки 20 см, така че там може да се очакват нови пропадания."

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19823684
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930