Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2021 17:28 - МРЪСНА СХЕМА: 23 млн. загробени в неработещо предприятие, шефът е авер на Вальо Златев и Мирчо Циганина https://narod.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 124 Коментари: 0 Гласове:
2



image ДнесМнения МРЪСНА СХЕМА: 23 млн. загробени в неработещо предприятие, шефът е авер на Вальо Златев и Мирчо Циганина imageот admin на 17.01.2021 0 834 Споделете

Докато половин България е под вода, а медиите бълват информация за прелели водоеми и напукани язовирни стени, се оказва, че има цяло държавно предприятие, което отговаря за язовирите. Въпросното „Управление и стопанисване на язовири” е създадено през 2018 г., но оттогава досега е потънало в пълна анонимност, пише „Уикенд”.

Дори и когато имаше криза с водата в Ботевград и Перник през миналата година, а и сега, когато са залети села и градове в цяла Западна България, от предприятието и неговия директор Цако Бънчев– ни вест, ни кост. На въпрос на „Уикенд” кой завежда връзките с обществеността, оттам отговориха – „Много младо момиче, което работи от дома, но то нищо не знае”. И толкова.

Според официалната информация на сайта на предприятието, тази година ръководството е провело две заседания. На последното през септември е гласувано решение за закупуване на канцеларски материали за 30 000 лева от единствената фирма, която  се явила на конкурса. В началото на годината е гласувано разпределението на бюджета от близо 23 млн. лева. От тях за заплати на персонала, който е от 131 души отиват 18 млн. лева.

Средната годишна заплата е близо 24 000 лева, едни доста хубави пари, за да си клатиш краката.

Също две заседания на ръководството са отбелязани и през 2019 г., но персоналът е бил по-малко. И с това отново се изчерпва дейността според сайта на предприятието.

Реклама

Начело на тази блага структура стои Цако Бънчев, който минава за човек на бизнесмена Валентин Златев, а също и на прословутия Мирчо Петков – Циганина.  Преди да се захване с язовирите, Бънчев е бил управител на ВЕЦ „Бебреш” на фамилия Златеви на река Искър, работил е като някакъв шеф и във „ВиК София”. А още по-рано е бил директор на „Микропроцесорни системи” – Правец и на оръжейния завод „Бета” в Червен бряг.

Цеко Бънчев е от Правец и по време на неговото управление заводът за електроника, който е управлявал, е обявен в несъстоятелност след като не е оспорен иск на КИНТЕКС. В оръжейния завод „Бета” пък го завежда лично неговият тогавашен собственик Мирчо Петков.

Както е известно огромният оръжеен гигант е доведен до фалит.

Бившият му директор Цако Бънчев обаче от 2018 г. досега  отговаря за язовирите. От отчетите излиза, че предприятието вече две години, откакто съществува, има само администрация, за която редовно се купуват канцеларски материали. Друга дейност не е известно да развива, въпреки че има и офиси из цялата страна. Иначе се прочу и със закупуването нови „Ниви”, после компютри и други подобни.

В началото бездействието се оправдаваше, че се прехвърлят язовири и затова няма дейност. Иначе предприятието ще трябва да ремонтира опасните стени, да разчиства храсталаци, клони и паднали дървета. Когато се създаваше тази поредна чиновническа структура, се разбра, че в страната има 400 опасни язовира и за техния ремонт са предвидени 500 млн. лева.

После не се чу нищо да са направени ремонти, а и във публикуваните финансови отчети няма описани такива дейности. Кога ще бъдат направени и кога най-после ще се разбере с какво се занимава държавното предприятие, което отговоря за язовирите, не е ясно. Засега се знае само, че 131 души персонал са подсигурени с кламери и всички те редовно получават заплати и осигуровки.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19841191
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930