Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2021 18:30 - 3 271 000 лв. премии в Здравната каса за „постигнати резултати“! А пациенти умираха на стълбите пред болниците…(документи) https://www.boec-bg.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 118 Коментари: 0 Гласове:
1



3 271 000 лв. премии в Здравната каса за „постигнати резултати“! А пациенти умираха на стълбите пред болниците…(документи) Posted on 22.01.2021

Годината бе тежка за българското здравеопазване, по-точно за български граждани и пациенти. Многомесечни протести на медицинските сестри заради мизерните им заплати, протести на рехабилитатори, на работещите в общинските и държавни болници, на лекарите от психиатричната помощ. Закривани отделения и болници във фалит. Смъртни случаи заради лекарски грешки и небрежност, станахме свидетели на  десетки скандали и брутални кадри от мизерията в някой болнични заведения! Събирахме капачки за кувьози и левчета с СМС-и за лечение на български деца в чужбина. Някои не дочакаха… А кризата породена от коронавируса показа и извади на показ всички проблеми на здравната ни система. Пациенти умираха на стълбите пред болниците. През 2020 г.  България достигна първо място по смъртност в ЕС!

image

През 2020г. не е решен НИТО ЕДИН ПРОБЛЕМ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО! Напротив, блатото става все по дълбоко и животозастрашаващо! И на този фон служителите в НЗОК са си раздали ТРИ МИЛИОНА И ДВЕСТА ХИЛЯДИ  ЛЕВА БОНУСИ за „постигнати резултати“!  Резултатите са следните – българите сме на първо място в Европа по смъртност, сърдечно-съдови заболявания, инсулти, инфаркти, онкологични заболявания и тн. И на последно място по трансплантации и превенция на редица заболявания! Българите имат най-кратка продължителност на живота и най-лошо качество на живот. Всеки лев в сектор „здравеопазване“ даден, като бонус за „постигнати резултати“ е цинизъм! 

image

image

От друга страна, като сравним бонустите в НЗОК с тези в МВР например, ства ясно, че полицаите   са взели 4 пъти повече пари от служителите в Здравната каса, като и заплатите им са по-високи! ( БОЕЦ публикувахме документи, че в МВР  са си раздали за 2020г. над 52 милиона лева бонуси)  Това също е показателно и онагледява приоритетите и политиката на геноцид на правителството на ГЕРБ и ДПС.  За слугите на Борисов, Пеевски и Доган в МВР  се излива рога на изобилието, а за болните и хората, които трябва да се грижат за тях пари няма! Н е нормално и е дори цинично, когато на над един милион пенсионери с 300 лева пенсия се подвхвърля два пъти годишно по 50 лева милостиня за Коледа и Велик ден, държавните служители да получват хиляди лева бонуси! Но в държавата на мафията е така. За лечение пари няма, за децата с увреждания пари няма, за възрастните хора пари няма, но за бонуси милиони има! И за крадене милиарди има!

 В държавата на мафията за медицински хеликоптер пари няма, но за „награди и бонуси“ на послушните чиновници крепящи властта на мафията винаги пари има без значение дали е криза, или не! В условиятя на коронакризата хиляди българи загубиха работата си, хиляди бизнеси изнемогват и загиват, стотици хиляди се чудят как да оцелеят финансово, но  за разни „членове’ на различни комисии, администрация и държавни хранилки бонуси и „мазнинка“ има, както се изразява Вожда с Джипа. Той пълни чекмеджетата, те пълнят джобчетата, а българите вече повече от десет години са най-бедната, болна и изчезваща нация в Европа. И най-корумпираната държава в Европа. 

БОЕЦ сме категорични, че това правителство трябва незабавно да бъде свалено от власт и ще продължим с действията си тази посока! Доказано докато мафията е на власт всеки опит за реформи, за промяна към добро, или са някаква нормалност са обречени! Битката срещу това зло ще се води от гражданите на площадите.

Изриване е нужно, изриване!

Продължаваме, очаквайте следващите действия на БОЕЦ и когато излезем ни последвайте!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

image

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19845783
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930