Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2021 17:25 - Тексас се подготвя за съдебни дела срещу входящата администрация на Джо Байдън
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 583 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.01.2021 17:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Тексас се подготвя за съдебни дела срещу входящата администрация на Джо Байдън

19.01.2021 г. / От редактори на новини

          image  

Съобщава се, че Тексас се подготвя за съдебни дела срещу входящата администрация на Джо Байдън,   съобщи в петък San Antonio Express-News .

(Статия от Ейми Фур, препубликувана от Breitbart.com )

По време на първите си 100 дни в длъжността, новоизбраният президент Джо Байдън „обеща да отмени имиграционните мерки срещу администрацията на Тръмп, да прокара политики за справяне с изменението на климата и потенциално да прости студентския дълг на хиляди американци“, се посочва в статията  .

Байдън също така заяви, че ще се застъпва за мандат и иска Конгресът да приеме още един огромен пакет стимули.

„И в дългосрочен план Байдън говори за пренаписване на данъчния кодекс, за да се повишат данъците за богатите“, продължава докладът, добавяйки, че „Тексас е почти сигурен, че ще се бие с него на всяка крачка“:

Щатът е на път да се върне на фронтовите линии, борейки се срещу федералното правителство, дългогодишна традиция за неговите републикански лидери, от бившия губернатор Рик Пери до губернатора Грег Абът - който, както известният генерален прокурор на държавата заяви, „влизам в в офиса, съдя федералното правителство и се прибирам вкъщи. "

...

Докато Байдън встъпва в длъжност през следващата седмица, мнозина очакват държавата да продължи там, където е спряла, след като десетки пъти е съдила администрацията на Обама, за да спре инициативи като План за чиста мощност, защита от скрап за имигранти, докарани в страната незаконно като деца и да прекрати Закон за достъпни грижи.

В публикация във Facebook в неделя губернаторът Abbott  сподели  статията  на  Express-News , коментирайки: „Тексас ще предприеме действия, когато федералното правителство посегне на правата на щата или пречи на конституционните права, правата на частна собственост или правото да си изкарва прехраната . "

Междувременно скорошно национално проучване показва, че мнозинството от републиканците искат лидерите на Конгреса да  предизвикат  Байдън по важни въпроси.

„Почти шести от 10 (59%) републиканци, разпитани в анкета на Pew Research Center, призовават лидерите на ГП в Конгреса да се противопоставят на идващия президент, дори ако е по-трудно да се отговори на критични проблеми, пред които е изправена страната“, съобщава Fox News.

Робърт Хенеке, главен съветник в консервативната Тексаска фондация за обществена политика (TPPF),  заяви  пред  Express-News,  че „Съдебните спорове, оспорващи противоконституционните действия от администрацията на Байдън, ще бъдат централен въпрос.“

„Когато новата администрация се стреми да излезе извън границите на правомощията, които са й били делегирани, или въвежда политики и правила, които не се поддържат от данни и наука, очаквам, че ние ще бъдем главни сред онези, които оспорват този тип политики “, Заключи той.

Прочетете повече на:  Breitbart.com




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39741924
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031