Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2021 17:55 - Как кмет открадна 660 декара? Разкрития на Вълнев и Цветанов (ХРОНОЛОГИЯ на ДАЛАВЕРАТА ) https://narod.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 70 Коментари: 0 Гласове:
1



image ДнесМнения Как кмет открадна 660 декара? Разкрития на Вълнев и Цветанов (ХРОНОЛОГИЯ на ДАЛАВЕРАТА ) imageот admin на 02.02.2021 0 204 Споделете

Опит за задкулисни игри на кмета Валентин Ревански разкриха Павел Вълнев и Цветан Цветанов заедно с ръководството на „Републиканци за България” в Ямбол. В позиция и във видеоканала Youtube те осветиха нагласена сделка с фотоволтаична фирма, която ще ощети общината.

image

На 28 януари тази година Общинският съвет в Ямбол е приел направено от кмета Ревански предложение за сключване на договор за проучвателни дейности на територията на общината с фирма „Ренюъбъл Енерджи Инвест“ ООД. То е подкрепено и от общинските съветници на ГЕРБ. Идеята е терени, които са собственост на общината, да се превърнат в голям фотоволтаичен парк. След обстоен анализ експерти на „Републиканци на България” откриват доста подводни камъни в предлаганата сделка. Оказва се, че, че дружеството няма реално никаква дейност, а целта е заблуда на гражданите, че зад „ Ренюъбъл Енерджи Инвест“ стои сериозен датски инвеститор. Крайната цел вероятно е лансираната от кмета фирма да придобие без търг и конкурс 660 декара общински терени.

„Ренюъбъл Енерджи Инвест“ ООД е  представена от кмета като дъщерна компания на група Copenhagen Green Energy A/S, регистрирана в Дания. ООД-то е със седалище Бургас. Твърди се, че дружеството е регистрирано в България, с цел развитие на вятърни и слънчеви паркове. Компанията се представя, че развива дейност в различни райони на страната, а към момента работи с вятърни и слънчеви проекти, с общ капацитет над 600 MW.

От направена справка в Търговския регистър се оказва, че фирма „РЕНЮЪБЪЛ ЕНЕРДЖИ ИНВЕСТ“ООД е с уставен капитал от 100 лева, разпределен в два дяла на двама съдружници, датски граждани от по 50 лева. За да бъде „РЕНЮЪБЪЛ ЕНЕРДЖИ ИНВЕСТ“ООД дъщерна фирма на Copenhagen Green Energy A/S, е необходимо следното условие: „Дъщерно е дружеството, когато холдинг притежава или контролира пряко или непряко най-малко 25 % от капитала като дялове или акции …“ Явно е, че Copenhagen Green Energy A/S не притежава никакви дялове във въпросната фирма, поради което и тя няма как да бъде дъщерна на въпросната датска група(холдинг), тоест това твърдение на кмета явно е лъжа, контрират от „Републиканци за България”.

Но неверните обстоятелства не свършват дотук. Оказва се, че дружеството е с първа регистрация от 2017 г. и до сега няма качен ГФО (годишен финансов отчет) в Търговския регистър, което значи, че до този момент не е развивало никаква дейност. Освен това в Търговския регистър изрично е подадена декларация по чл.38 от Закона за счетоводство, от която е видно, че през 2019 г. дружеството също не е развивало търговска дейност. Такава декларация за 2020 г. не е необходимо да се подава, ако фирмата е нямала дейност и през тази година. Тези факти говорят само за едно, че твърдението на кмета: „Компанията развива дейност в различни райони на България и за момента работи с вятърни и слънчеви проекти с общ капацитет над 600 MW“,  е още един надут балон.

Експерти са категорични, че ако се сключи този скандален договор, то въпросната фирма най-вероятно ще  има възможност без търг или конкурс да си изгради един голям фотоволтаичен парк върху земя, собственост на град Ямбол, в размер на 665.00 декара, която градът ще изгуби завинаги.

На последните кметски избори Ревански спечели мандат в двубой срещу претендент на ГЕРБ. Той бе издигнат от „Пряка демокрация”, но подкрепен и от други формации. Настоящият кмет се представя като общественик, предприемач с богат административен опит, създал 100-ици работни места в Ямбол и областта. В града обаче упорито се говори, че зад него стоят интереси на ДПС, а делата му се подкрепят днес от ГЕРБ, с които се конкурираше за кметския пост.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19828985
Постинги: 45057
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930