Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2021 18:32 - Борисов може да стане премиер за 4-ти път заради глупостта на БСП https://www.mignews.info/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 269 Коментари: 0 Гласове:
0



Борисов може да стане премиер за 4-ти път заради глупостта на БСП
  За десните президентът вече е голям опонент, алтернатива на статуквото, борец срещу корупцията и т.н. Ненормално е мълчанието на БСП, които сами се отказват от най-печелившия си политик в последните 15 години
  image image     Телевизията на БСП не излъчи пресконференцията на президента Румен Радев, в която той обяви, че ще се кандидатира за втори мандат. Лидерът на партията Корнелия Нинова пък за пореден път отказа да заяви дали партията ще го подкрепи на следващите президентски избори, които са през есента. Същевременно десните го обсипаха с похвали и положителни оценки за края на мандата му. Очевидна е промяната в отношението към Румен Радев, която тече в тези среди след вакуума, в който Корнелия Нинова и БСП поставят президента с упорития си отказ от категорична подкрепа за втори мандат, заради политически сметки след парламентарните избори и евентуални управленски коалиции, които могат да го изключат като опция за кандидат-президент.

Доскоро за десните Радев беше льотчик, зелени чорапи, протеже на Решетников и пионка на Путин. Днес е голям опонент, алтернатива на статуквото, борец срещу корупцията и т.н. Има видима промяна в отношението на цялата дясна преса, която подкрепя умните и красивите. Виждат успешен и нормален лидер и го използват, което е съвсем логично и политическо. Ненормално е мълчанието на БСП, които сами се отказват от най-печелившия си политик в последните 15 години – да ме прощават лидерите им. Абсурдно е самоубийственото им упорство да кажат две прости думи – „да, Радев има успешен мандат, огромно доверие сред българите и ние ще го подкрепим, за да продължи“.

Всякакви увъртания за процедури са нелепи. Румен Радев бе издигнат за първия мандат без никакви процедури в БСП. Никой от партията не знаеше кой е той. Корнелия Нинова просто му се обади и го покани да е кандидат, той се съгласи,  а тя го представи на електората.

Днес нищо не пречи на Нинова да направи същото при номинацията му за втори мандат. Освен тънките сметки и българската глупост, която не прощава. С поведението си към Радев БСП ще загуби катастрофално изборите, няма да участва в никакво бъдещо управление и ще продължи да стои в маргинална опозиция още десет години. А тъкмо бяха започнали да заличават спомена за избирането на Пеевски за шеф на ДАНС, с което Станишев унищожи всичко добро, което постигна с левицата.

Въобще БСП изригват през определен период от време и нанасят незабравими травми в паметта на българите, които после с години не искат да чуят за тях. Всъщност днес БСП са много нормална партия, в която има много свестни хора, които нямат нищо общо с историческата патологията на левицата (манталитета БКП е при ГЕРБ) и ще бъде наистина жалко, ако тези свестни хора не получат шанс да влязат в управлението.

Предната незабравима травма бе катастрофата „Виденов“ (днес Румен Гечев е водач на листа, което също е скандално и подигравка с паметта на хората), по-предната при Луканов с купоните за хляб и опашките за мляко в 4 сутринта, а архи-катастрофата се нарича Тодор Живков, от която социалистите упорито не се отказват, но в същото време се борят с неговата реинкарнация Борисов.

Политическа и идеологическа шизофрения.

Поради това изпадат в глупаво разкрачена позиция на хора, които въобще не са в час – нито за миналото, нито за настоящето и които не могат да предложат никакво бъдеще. Оттам и упоритият отказ на българите да ги припознаят като алтернатива. И са прави.

Мисля, че днешната внезапна симпатия на десните към Радев не е сляпа – получили са взаимност от отсрещната страна. Радев все по-отчетливо дава политически сигнали към тях, а негов юридически съветник е лицето на „Отворено общество“ по проблемите на правосъдието Иванка Иванова (много добър експерт, между другото). Накратко –

левите изтърват Радев от глупост, десните го задушават в зомби прегръдка,

а той няма никакъв политически опит и екип, за да се оправи в тази разпадаща се среда, и няма да се превърне в никакъв голям опонент на ГЕРБ. В резултат – Борисов ще стане премиер за четвърти път или ще продължи да дърпа конците в сянка, без да сдава властта.

БСП и СДС би трябвало да влязат в учебниците в раздела „Как сами да загубим избори, които предварително сме спечелили“. А Борисов ще препотвърди сентенцията на Оскар Уайлд, че с малко повече кураж, човек може да преживее и с лоша репутация.

Явор Дачков, Гласове




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19841539
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930