Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2021 17:09 - Сръбски политолог за България: Зверове, които кормят бременните си жени https://lupa.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 285 Коментари: 0 Гласове:
1



Сръбски политолог за България: Зверове, които кормят бременните си жени    У нас 09:31 - 05 Февруари 2021 3354     image Автор: Lupa.bg  

Сръбският професор от Университета в Белград Драган Симеунович в телевизионно интервю многократно нарече българите “зверове, които избиват всичко пред себе си”.

Професор Драган Симеунович преподава политически науки в Правния факултет на Университета в Белград и е и.д. директор на Академията по национална сигурност в сръбската столица.

“Българите са известни със своите зверства, които са извършили, където и да стъпят по земята. Германците само избиваха, докато българите и тяхната войска се гавреха жертвите. Те имаха и отряд за изнасилвания. Масово практика е да набиват децата на байонетите от пушките и да изнасилват жените пред очите на близките им”, каза Симеунович и добавя:

„Българите са изкормвали бебета от утробите на бременни жени и след това са ги изгаряли живи.”

“Да не забравяме и българизацията. Те избиваха свещеници и учители в Сърбия и след това въвеждаха българско образование в училищата”, каза още той. Според него България продължава да претендира за територии в Сърбия до град Крушевац и обвинявала Сърбия за извършен геноцид срещу българите през Средновековието, пише БГНЕС. 

В предаването Симеунович на няколко пъти използва определението „примитивни” за съседните на Сърбия народи.

“По тези места са възможни нови конфликти. На нас ни липсват институти, които да изследват съседите. Трябва да има Институт за албанците, за хърватите, за българите. Но те трябва да имат и институт за нас сърбите, за да можем да се разбираме един друг. Ние не се познаваме достатъчно. И поради тази причина съществува албанският примитивизъм и непрекъснатите български аспирации. Когато образованите хора биха могли да влияят повече на властта, тогава би било по-добре”, каза още проф. Драган Симеунович в Телевизионното предаване “Сръбският свят”.

В разговора той нарече “голям сръбски герой Коста Печанац”, който избива десетки цивилни българи в Босилеград.

На 15 май 1917 година сръбска паравоенна чета от 200 души, командвана от поручик Коста Милованович Печанац, нахлува на територията на Царство България, избива 33 души цивилно население, изгаря две деца, опожарява Босилеград и селата: Горна и Долна Ръжана, Горна и Долна Любата и Горна Лисина като изгаря 317 къщи и нанася материални щети за 2,5 милиона тогавашни лева. Антибългарското, на моменти расистко поведение на Симеунович е продължение на езика на омразата, който се използва редовно и от официалните власти в Белград.

Председателят на сръбския парламент Ивица Дачич не пропуска възможност да обвинява България в извършването на “тежки фашистки престъпления”. Дачич бе дългогодишен говорител на диктатора Слободан Милошевич, а през последните години, откакто Александър Вучич пое управлението, бе министър на външните работи. Само преди два месеца пред проправителствената телевизия “Пинк” Дачич попита “дали сръбската общественост въобще е наясно с намеренията на България” в региона.

В края на ноември 2019 г. сръбският посланик в София бе извикан в българското МВнР по повод скандалното изявление на председателя на парламентарната комисия за Косово Милован Дрецун, че България масово шпионирала Сърбия.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697306
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031