Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2021 20:04 - ОСНОВНИ ЛЪЖИ, С КОИТО КАЗИОННИ ИСТОРИЦИ ПОДПРАВЯТ БЪЛГАРСКОТО МИНАЛО Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 320 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ОСНОВНИ ЛЪЖИ, С КОИТО КАЗИОННИ ИСТОРИЦИ ПОДПРАВЯТ БЪЛГАРСКОТО МИНАЛО
Автор:
shtaparov
 
            ОСНОВНИ ЛЪЖИ, С КОИТО КАЗИОННИ ИСТОРИЦИ ПОДПРАВЯТ БЪЛГАРСКОТО МИНАЛО



   Историята е една от най-важните учебни дисциплини,понеже е биографията на един народ. Големите политици отдавна са разбрали,че е много важно как се пише историята,т.е. биографията на народа- затова се стремят всячески да поправят несполуките на миналото и да го разкрасят така,че народът им да бъде представен максимално добре пред света.

  Днешния свят е един огромен пазар,на който всеки народ показва най-доброто от себе си а ако няма такова,той го измисля или подправя своето минало. Умишлено фалшифицирано е миналото на много държави- народите в Германия, Турция, Китай, Русия, Гърция, Сърбия, "Румъния", "Македония", Украйна, Беларус, Албания, Казахстан, Татарстан и пр.не учат обективни факти за своето минало,а лъжи примесени с истини. За да хванат измамите дикиш,на някои държави им се налага да влязат в негласен алианс с други държави,за да имат по-силна подкрепа в налагането на лъжата. Всички изброени държави са влезли в такъв алианс с изключение на Китай- на него не му се налага да се труди много,за да наложи измислени "факти" за "своето" минало,понеже водещата му роля в световната търговия затваря устите и очите на чуждите учени по чисто политически,т.е. икономически причини.

  Най-фалшифицираните истории по света се изучават в Европа което значи,че от Европа е тръгнала "модата" да се лъже и да се поднасят лъжливи исторически "факти". Първите исторически измамници наистина са гърците,а след време техния метод е заимстван от късните погърчени римляни,наричани днес "византийци". Ето пример как атиняни фалшифицирали биографиите на своите съседи,с които имали някакви пререкания (кликни за да увеличиш):
      image

  "Нашите" казионни историци не са някакво изключение- те също фалшифицират историята,но го правят за наша сметка което означава,че те служат на чужди народи а не на нашия. Аз съм на мнение,че да принизяваш и охулваш своя народ,като подправяш неговата биография е углавно престъпление,което трябва да се преследва от закона! У нас обаче още няма такъв закон което означава,че допусналите това престъпление наши правителства са били врагове на народа,прислужващи на чужди интереси.
      image

  Основните лъжи,с които казионни историци принизяват Българското минало са невероятно много и тук не може да бъдат изброени всичките.

                image

  Затова ще посоча в общи линии най-важните от тях или поне онези,които лично съм забелязал и приемам за такива. Пълната аргументация на моите твърдения е твърде дълга и би отнела написването на цели томове,много от които вече са написани от други автори. Затова няма да я описвам подробно,а ще отбележа само някои исторически факти,за които "нашата" историография системно си затваря очите. В своето проучване ще обхвана периода до началото на XVI век и няма да разглеждам събитията след него,когато започва новата история на България.

1. Българите са "тюрки" и примитивни чергари,черни като цигани - опашата лъжа,чиято съвършена несъстоятелност е доказана по всички възможни начини. Затова съм твърдо убеден,че примитивни чергари и цигани с криви глави са онези,които обявяват дедите ми за такива!

2. Българите са "азиатски пришълци"- няма нито един древен исторически факт,който да доказва това ни автентичен извор,който да го потвърждава!

3. Ранните Българи са били под властта на тюркския каганат и аварите. Безочлива лъжа- няма исторически извор,който да казва такова нещо! В автентичните извори няма НИКАКЪВ намек за каквито и да е допирни точки между Българи и тюрки да не говорим за Китай или Монголия,чийто първи контакт с Българите е станал към края на XIX-ти век!

4. Българите били твърде малобройни и бързо се претопили в "славянското" море- невероятно нагла и цинична лъжа на страхуващи се да кажат истината задгранични фалшификатори!

5. Българите били народ на коне- лъжа: в няколко исторически извора изрично се посочва,че те най-често са воювали пешком!

6. България е създадена в 681-ва или в 632 г.: лъжа на квадрат,срещу която стоят всички ранни исторически извори,посочващи Български владетели от няколко предходни векове!

7. Титлата на ранните Български владетели е "хан" или "кан". Лъжа- тяхната титла е била КНЯЗ и РИХ (РИГ),т.е. крал!

8. Главния бог на дедите ни се наричал "Тангра",а те били "монотеисти". Абсолютна лъжа- Българите са имали много богове включително ЗЕУС (ЗИЕЗ),а главен между тях е бил Световния бог,наричан БАТ САБАТ или ВЯД САВЯТ (ГОСПОДАРЯ СВЯТ, известен на гърците като Дионис)!

9. България е създадена с помощта на "славяните". Лъжа- дедите ни си имали държава десетки векове преди първите "славяни" да дойдат в Европа от старите си поселища в Памир и Средна Азия!

10. Стара Велика България е "унищожена" години преди създаването на Дунавската й посестрима. Лъжа- няма исторически извор който да посочва това а има само извори,които го опровергават!

11. Първите Българи са дошли на Балканите в VII век. Лъжа- Българи на Балканите е имало още през V-ти век (200 години преди Аспарух),да не говорим за по-ранните времена от преди Рождеството на Христос!

12. Аспарух преминал Дунава и почнал да царува в 680-а година. Огромна заблуда- Аспарух става реален владетел 10 години преди знаковата 678 г.,когато неговите Българи пресичат Дунав при Никулицел!

13. Българите били завзели чужди земи- арогантна лъжа: в исторически извори ясно се посочва,че Българите освободили своята си земя и я владеят по своето родствено право а ако някой е взел чужда земя на Балканите,това са нашите съседи- "славяни", сърби, турци, "македонци", гърци, албанци и власи!

14. Пресиян за пръв път "завладява" земите на днешна Македония. Нагла лъжа- Българи обитавали цяла Македония далеч преди македоните но били прогонени от тях,а в началото на III в.пр. Хр. се върнали обратно. После много от тях попаднали под римско иго,но Крис (Барис) през V-VI в. и Кубер през VII в, окончателно ги освободили!

15. Българите сменили езика си в края на IX в. и за има-няма 100 години забравили родния си език. Няма исторически извор,който да потвърди тази цинична лъжа- смяна на езика в империя като Българската е събитие от такъв мащаб,че щеше да бъде забелязано от всички исторически извори! Единствения извор,който твърди това овбаче се оказва пиянската фантазия на източноевропейските псевдоисторици,за които никоя лъжа не е по-низша от тяхното достойнство! Истината е съвсем друга и ако някой е сменил езика си това са били точно "славяните",които заменили Памирския си ирански с различни диалекти на Българския!

16. Българите ползват "славянска" писменост. Казионните псевдоисторици разбира се премълчават древни извори като Градишкия летопис в които пише,че Кирил и Методий създават азбука специално за Българите!

17. Българската граница при Крум и Симеон е стигала до Карпатите. Огромна заблуда- тогавашна България стигала до Балтийско море, Москва и Петроград,а Русия е била неин васал!

18. Самуил водел срещу "Византия" неравна борба за оцеляване- лъжа! Дори в 1018 г. Българската армия била далеч по-силна от "византийската" и вероятно най-силната в Европа,но калпаво ръководство я провалило а продажни боляри я обезоръжили!

19. "Византия" владяла България близо 2 века. Лъжа- България изобщо не е била завладявана,а доброволно се присъединила към "Византия" и била автономна територия със свои владетели,аристокрация,писменост и армия!

20. Българите владели Сърбия само 23 години (924-927 г. и 998-1018 г.). Лъжа- Сърбия или това,кото по-късно се превърнало в нея е владяна от дедите ни по пряк или васален начин почти 7 века (499-763 г., 805-1041 г., 1072-1073 г., 1187-1330 г. и 1332-1372 г.)!

21. В края на XIII в. България била под властта на татарския цар Чака- лъжа,тогава в страната е управлявал цар Иван Смилец,а Чака бил обикновен наемнически военачалник!

22. България била паднала под турско в 1396 г.- лъжа: тя не е падала дори в 1422 г.,както се опитват да докажат напоследък някои видни историци. Окончателното й падане може да се отнесе чак към 1515-1516 г.,когато Селим I ликвидирал последните Български автономии на Балканите.

23. Иван Шишман бил царувал до 1395 г.- заблуда,той губи царската си титла след падането на Търново в 1393 г.,но е помилван от брат си и до 1395 г. е носел ниската благородническа титла "господин"!

24. България изгубила независимата си църква още в 1393 г.: лъжа и заблуда! Търновската патриаршия е понижена до архиепископия след 1404 г. но си остава Българска поне до 1686 г.,когато е спомената за последно. Народът ни имал цели две независими Български църкви след 1393 г.,а след 1686 г. му останала Охридската архиепископия,чието разтуряне заради гръцки клевети в 1767 г. сложило начало на Българското възраждане!

25. За последен Български цар различни историци посочват Иван Шишман (1356-1393г.), Иван Срацимир (1360-1397 г.) и Константин II Асен (1397-1422 г.),което е заблуда след заблуда! В църковните поменици на Български владетели,дописани през XV век последен е споменат видинския цар Фружин (1422-1460 г.)!

                                       image
 
  Никак не съм склонен да вярвам,че Българските църковни дейци от онова време са били корумпирани продажници като казионните историци и са мислели само как да излъжат народа си! Напротив даже- аз съм убеден,че нашите църковни дейци достойно и честно са служели на Бога и народа и са говорели винаги истината за разлика от гръцките си "колеги",за които лъжата,кражбата и пълзенето в краката на султана са били и си остават до днес начин на живот!

  Българската история от края на XIX в. до днес се пише по вкуса на чужденците а не според историческите факти,които се укриват или изопачават по политически причини. Това е забелязано от много учени,някои от които не могли да преживеят тази гавра с народа на България.

      image

  Това е забелязано и от голям брой обикновени хора без историческо образование,много от които с възмущение се заемат да поправят глупостите на казионните догматици,макар да са наричани от тях "параисторици" и "фолкисторици". Истината обаче е друга: параисторици са всъщност реакционерите-казиони,чието тесногръдие и закостенял догматизъм не позволяват да бъде поправена нито една запетая от наложените със сила у нас погрешни аксиоми на източноевропейската квазиисторическа псевдонаука!



Гласувай:
4


Вълнообразно


1. barin - Здравей, Ник. И аз харесах много ...
07.02.2021 08:11
Здравей, Ник. И аз харесах много темата на Щапаров. Има много интересни дебати под формата на коментари.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19845126
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930